Щоб домашні пельмені порадували своїми прекрасними смаковими якостями і гарним зовнішнім виглядом, необхідно одночасно приготувати в кращому вигляді відразу дві основи. Тісто більшою мірою відповідає за зовнішній вигляд, а за смакову композицію у відповіді - начинка. І від того, наскільки гармонійно і правильно вона буде приготовлена з дотриманням потрібних пропорцій залежить загальне враження від дегустації страви.
Нижче ми розповімо вам, як зробити традиційну начинку для пельменів соковитою і смачною, а також запропонуємо варіант наповнення для непальських пельменів і виробів з капустою.
Смачна традиційна начинка соковита для домашніх пельменів з м'яса - рецепт
Інгредієнти: свинина – 450 г; яловичина 450 г; вода крижана – 100 мл; дві ріпчасті цибулини середнього розміру; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Даний варіант начинки для пельменів є найпоширенішим і популярним у нашому регіоні. Тому відводимо йому почесне місце в переліку рецептів. Для його реалізації охолоджену свинину і яловичину промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі скибочки і обробляємо за допомогою м'ясорубки або в чаші блендера з насадкою «ніж».
Очищений ріпчасту цибулю можна, звичайно ж, перемолоти разом з м'ясом, але ми настійно рекомендуємо не полінуватися і нарізати його дуже дрібненькими кубиками за допомогою гострого ножа. Додаємо цибульну масу до м'яса, присмачую за смаком свежесмолотым чорним перцем і сіллю і гарненько перемішуємо. Тепер маленький секрет, який зробить ваші пельмені неймовірно соковитими і завдяки цьому неймовірно смачними. Додамо в начинку трохи крижаної води і гарненько перемішаємо. А тепер залишилася справа за малим, - дати настоятися наповнення в холодильнику хвилин двадцять і можемо приступати до захоплюючого процесу ліплення домашніх пельменів .
При бажанні можна взяти інші сорти м'яса або їх комбінацію, доповнити смак ароматними травами або прянощами, а також додати в фарш свіжу зелень. Пропонуємо один із численних варіантів такої пікантної начинки для пельменів під цікавою назвою «Момо».
Начинка для непальських пельменів "Момо"
Інгредієнти: баранина – 420 г; три зубчики часнику; одна ріпчаста цибулина; кілька гілочок зелені кінзи; чайна ложка натертого кореня імбиру; столова ложка соєвого соусу ; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Принцип приготування такої начинки той же, що і в попередньому рецепті. Досить перемолоти підготовлену м'якоть баранини на м'ясорубці або в блендері, а потім змішати з дрібненько нарубаним цибулею і зеленню кінзи, видавленим через прес часником, натертим імбирним коренем і соєвим соусом. Перець і сіль додаємо за бажанням.
Пельмені з м'ясом – це, звичайно ж, класика. Але чому б не приготувати страву з іншою начинкою, на приклад овочевий. Пропонуємо, як варіант, зробити для пельменів капустяне наповнення.
Начинка для пельменів з капусти
Інгредієнти: білокачанна капуста – 550 г; цибулина ріпчаста; рослинна рафінована олія; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Самий трудомісткий етап в приготуванні такої начинки - це досить дрібно нашаткувати білокачанну капусту. Подрібнюємо також дрібненькими кубиками попередньо очищену цибулину і закладаємо її в прогріте на сковороді рафінована рослинна олія. Через три хвилини додаємо підготовлену капустяну масу, присмачую сіллю і меленим чорним перчиком і припускаємо овочі під кришкою до м'якості. Перед тим як використовувати готове капустяне наповнення для формування пельменів, її слід добре остудити.