Вернуться назад Распечатать

Рагу з яловичини з картоплею

Рагу з яловичини з картоплею
Рагу з яловичини з картоплею вдається неймовірно насиченим і ароматним. Крім того смакову палітру цієї страви досить легко урізноманітнити, змінюючи овочевий набір і додаючи ті чи інші спеції. Пропонуємо два варіанти такої страви, які, безсумнівно, сподобаються вам і вашим домочадцям.

Рагу з яловичини з овочами і картоплею


Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 560 г;

  • картопляні бульби – 500 г;

  • перець болгарський солодкий – 225 г;

  • свіжі помідори – 380 г;

  • морква – 225 г;

  • ріпчасті цибулини – 225 г;

  • невеликий кабачок;

  • томатна паста – 65 г;

  • коріандр мелений – за смаком;

  • пучок зелені кропу;

  • пучок зелені петрушки;

  • п'ять зубців часнику;

  • два-три лаврових листки;

  • свіжозмелену чорний перець;

  • кухонна сіль;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Для того щоб отримати максимально насичений смак страви, м'ясо попередньо необхідно добре підрум'янити. Зробити це можна на окремій сковороді з рафінованою олією або відразу ж в казані, в якому буде готуватися рагу. Розмір скибочок може бути таким, який побажаєте, але в ідеалі для кращої композиції рекомендуємо нарізати їх також як і очищені картопляні бульби.
    Далі обов'язково обсмажуємо нашатковану цибулька і нарізану соломкою або часточками моркву і викладаємо до м'яса. Ті ж дії по черзі робимо з очищеним і нарізаною картоплею, кабачком і болгарськими перцями.
    Наступним етапом додаємо томати, очистивши їх від шкірки, закладаємо пасту, розведену в склянці окропу, поміщаємо казан з компонентами на вогонь і даємо закипіти. Присмачую страву сіллю, свежесмолотым перцем і коріандром, прикриваємо посуд кришкою і, знизивши інтенсивність спека до мінімального рівня, тушкуємо страву протягом сорока хвилин. За дві хвилини до завершення процесу приготування додаємо в овочеве рагу з яловичиною і картоплею дрібненько нарубані зубці часнику і свіжу зелень петрушки і кропу.

    Рагу з яловичини з картоплею і капустою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 560 г;

  • картопляні бульби – 950 г;

  • капуста білокачанна – 560 г;

  • свіжі помідори – 120 г;

  • морква – 140 г;

  • невелика ріпчаста цибулина;

  • масло топлене – 55 г;

  • два лаврові листки;

  • свіжозмелену чорний перець;

  • кухонна сіль;

  • рослинна рафінована олія;

  • зелень свіжа.
  • Рагу з яловичини з картоплею


    Приготування
    Для приготування рагу в мультиварці закладаємо підготовлені скибочки м'яса в мультикастрюлю разом з топленим маслом, морквою і цибулею і витримуємо при закритій кришці протягом двадцяти хвилин, встановивши прилад на режим «Випічка». Після цього додаємо очищені і нарізані картопляні бульби, помідори без шкірки і дрібно нашатковану капусту, кидаємо перчик, сіль, листя лавра, доливаємо півтори склянки крутого окропу і переводимо пристрій на режим «Гасіння». Через півтори години ароматне блюдо буде готово. Перед подачею приправимо його нарубаною зеленню.