Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачні печінкові котлети. Вони завжди різноманітять ваше меню і вийдуть не тільки смачними, але ще і неймовірно корисними.
Рецепт печінкових котлет з капустою
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; свіжа яловича печінка – 350 г; білокачанна свіжа капуста – 350 г; яйце сире куряче – 1 шт.; свіжий батон – 2 скибочки; спеції; манна суха крупа – 2 ст. ложки; олія рафінована. Приготування Отже, перед тим, як приготувати печінкові котлети, свинячу печінку обробляємо, звільняємо від плівок, розрізаємо на шматочки і перекручуємо через м'ясорубку. Зі свіжою капустою і очищеної цибулиною робимо так само. Батон вимочуємо у воді, подрібнюємо і додаємо в основну масу. Фарш вимішуємо, додаємо яйце і кидаємо спеції за смаком. При необхідності додаємо трохи манки і викладаємо фарш на розігріту сковороду за допомогою ложки. Вливаємо рослинне масло й обсмажуємо котлети кілька хвилин. Після цього акуратно перевертаємо їх і підрум'янюємо до готовності.
Рецепт печінкових котлет з рисом
Інгредієнти: рис відварний – 150 г; печінка свіжа свиняча – 05 кг; яйце – 1 шт.; спеції; олія рослинна; крохмаль картопляний – 1 ст. ложка. Приготування Свинячу печінку обробляємо, нарізаємо шматочками і подрібнюємо блендером в однорідну масу. Цибулину очистити, дрібненько шаткуємо й додаємо в печінкову масу. Вводимо сире яйце, додаємо крохмаль і спеції. Ретельно все перемішуємо і викладаємо заздалегідь зварений рис. Ліпимо вологими руками котлетки, викладаємо їх в розігріте рослинне масло й обсмажуємо з усіх боків.
Печінкові котлети з гречкою
Інгредієнти: сира печінка яловича – 500 г; яйце – 1 шт.; спеції; гречка – 1 ст.; борошно – 50 р; зелень свіжа – для прикраси; олія рослинна. Приготування А ось ще один оригінальний спосіб, як приготувати ніжні і смачні печінкові котлети з яловичої печінки. Субпродукт нарізаємо шматочками і подрібнюємо в блендері. Лук очищаємо, шаткуємо і пасеруємо на сковороді. Гречку відварюємо до готовності, а потім з'єднуємо з обсмаженням і розбиваємо яйце. Додаємо печінкову масу, посипаємо спеціями за смаком, додаємо борошно і замішуємо фарш. Формуємо ложкою невеликі котлетки і викладаємо їх на розпечену сковороду. Обсмажуємо заготовки з двох сторін у маслі і подаємо, прикрасивши за бажанням зеленню.
Печінкові котлети з морквою
Інгредієнти: морква – 1 шт.; сира печінка яловича – 500 г; яйце сире – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; картопляний крохмаль – 50 г; спеції; часник – 2 зубчики. Приготування Овочі обробляємо, моркву шаткуємо на крупній терочке, а цибулину і часник дрібно рубаємо ножем. Після цього наливаємо в сковороду масло, кидаємо овочі і підрум'янюємо їх до м'якості. Не гаючи часу, готуємо печінка: промиваємо її, дрібно нарізаємо і додаємо остигнула овочеву обжарку. Потім у фарш розбиваємо яйце, додаємо спеції і крохмаль. Все ретельно перемішуємо, а потім викладаємо печінкову масу столовою ложкою на розігріту з маслом сковороду і смажимо котлети з обох сторін.