Вернуться назад Распечатать

Пиріг з палтусом з дріжджового тіста

Пиріг з палтусом з дріжджового тіста
Пишні рибні пироги – одна з гордощів класичної російської кухні. Зазвичай, такі страви вважали надбанням знаті і багатіїв, але в наш час рибне філе доступно кожному, особливо якщо це філе недорогий рибки, начебто палтуса. Саме про пироги з палтусом з дріжджового тіста ми і поговоримо в цьому матеріалі.

Рецепт пирога з дріжджового тіста з палтусом і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 370 г;

  • молоко - 110 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 15 г;

  • масло - 70 р.


  • Для начинки:

  • картопля - 85 м;

  • філе палтуса - 640 г;

  • сир - 115 г;

  • солодкий перець - 75 г;

  • томат - 95 р.


  • Приготування
    Ми готуємо тісто хоч і здобне, але воно робиться елементарно, особливо, якщо в розпорядженні є кухонний комбайн. Підігрійте молоко до теплого і з'єднайте з іншими компонентами зі списку. Залиште тісто в теплі для вистоювання на 3 години. Половину тіста розкачайте в диск і викладіть рибне філе по всій його окружності, залишивши краю в 3 див Інше тісто розкачайте і розділіть на 14 смужок, кожної оберніть шматок рибки і розставте їх навколо диска тіста, заповнюючи вільний краю. Отриману порожнину всередині покрийте тонкими скибочками картоплі, а потім викладіть суміш з перцю і томатів. Поверх овочів покладіть шматочки сиру. Рибний пиріг з палтусом повинен запікати півгодини при 180 градусах.

    Як приготувати пиріг з палтусом?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно 550 г;

  • молоко - 360 мл;

  • цукор - 10 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • вершкове масло - 115 р.


  • Для начинки:

  • філе палтуса - 570 г;

  • рис - 85 м;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    Підігрів і підсолодивши молоко, висипте на його поверхню дріжджі і залиште їх до активізації. Окремо збийте яйця з маслом, влийте їх дріжджам і всипте борошно.
    Пиріг з палтусом з дріжджового тіста
    Готове тісто залиште на расстойку на півтори години.
    Приготування начинки займає мінімум часу. Очищене філе палтуса нарізати шматочками. Кільця цибулі пасерують до м'якості, а рис відварюють. Цибулеву засмажку змішують із вареною крупою. Далі настає час формування пирога, його дизайн залишається на ваш розсуд: чи можна залишити декор мінімалістичним, а можна дати розгул фантазії і сформовать з тіста рибку. На основу тесту викладається рис, зверху шматочки риби, далі знову тісто. Поверхню пирога покривається яєчної глазур'ю, а потім блюдо відправляється в розігріту до 180 градусів духовку. Приготування пирога з палтусом і рисом займе 40 хвилин.