Пишні рибні пироги – одна з гордощів класичної російської кухні. Зазвичай, такі страви вважали надбанням знаті і багатіїв, але в наш час рибне філе доступно кожному, особливо якщо це філе недорогий рибки, начебто палтуса. Саме про пироги з палтусом з дріжджового тіста ми і поговоримо в цьому матеріалі.
Рецепт пирога з дріжджового тіста з палтусом і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 370 г; молоко - 110 г; дріжджі - 10 г; яйце - 1 шт.; цукор - 15 г; масло - 70 р. Для начинки:
картопля - 85 м; філе палтуса - 640 г; сир - 115 г; солодкий перець - 75 г; томат - 95 р. Приготування Ми готуємо тісто хоч і здобне, але воно робиться елементарно, особливо, якщо в розпорядженні є кухонний комбайн. Підігрійте молоко до теплого і з'єднайте з іншими компонентами зі списку. Залиште тісто в теплі для вистоювання на 3 години. Половину тіста розкачайте в диск і викладіть рибне філе по всій його окружності, залишивши краю в 3 див Інше тісто розкачайте і розділіть на 14 смужок, кожної оберніть шматок рибки і розставте їх навколо диска тіста, заповнюючи вільний краю. Отриману порожнину всередині покрийте тонкими скибочками картоплі, а потім викладіть суміш з перцю і томатів. Поверх овочів покладіть шматочки сиру. Рибний пиріг з палтусом повинен запікати півгодини при 180 градусах.
Як приготувати пиріг з палтусом?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно 550 г; молоко - 360 мл; цукор - 10 г; дріжджі - 10 г; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 115 р. Для начинки:
філе палтуса - 570 г; рис - 85 м; ріпчаста цибуля - 95 г; вершкове масло - 45 р. Приготування Підігрів і підсолодивши молоко, висипте на його поверхню дріжджі і залиште їх до активізації. Окремо збийте яйця з маслом, влийте їх дріжджам і всипте борошно.
Готове тісто залиште на расстойку на півтори години.
Приготування начинки займає мінімум часу. Очищене філе палтуса нарізати шматочками. Кільця цибулі пасерують до м'якості, а рис відварюють. Цибулеву засмажку змішують із вареною крупою. Далі настає час формування пирога, його дизайн залишається на ваш розсуд: чи можна залишити декор мінімалістичним, а можна дати розгул фантазії і сформовать з тіста рибку. На основу тесту викладається рис, зверху шматочки риби, далі знову тісто. Поверхню пирога покривається яєчної глазур'ю, а потім блюдо відправляється в розігріту до 180 градусів духовку. Приготування пирога з палтусом і рисом займе 40 хвилин.