Поєднання м'яса з фруктовими соусами і начинками користується популярністю вже не перше сторіччя. До кожного виду м'яса належить додавати свої доповнення, але найбільш «невибагливими» в цьому плані вважається м'ясо птиці. Курка, качка і індичка з фруктами – стануть однаково смачними та оригінальними стравами для святкового і буденного меню, але в рецептах нижче ми зупинимося лише на одній птиці – індичці.
Індичка під ананасом в духовці
Інгредієнти: філе індички - 18 кг; кільця ананаса - 5 шт.; сухе біле вино - 115 мл; мед - 30 мл; соєвий соус - 30 мл; твердий сир - 95 р. Приготування Розділіть філе індички на 5 частин рівної товщини, кожен з шматочків злегка відбийте для того, щоб порушити цілісність волокон і прискорити проникнення маринаду.
Для маринаду змішайте сухе біле вино, мед і соєвий соус. Змішайте відбивні з маринадом і залиште мінімум на півгодини. Розкладіть мариновані відбивні в обраному деку і розкладіть ананасові кільця поверх. Посипте кожну з відбивних сиром і поставте в духову шафу на 20 хвилин при 210 градусах.
Індичка з чорносливом і яблуками в духовці
Інгредієнти: філе індички - 540 г; гілочки чебрецю - 6 шт.; бекон - 10 ломиків; часник - 2 зубки; жменя чорносливу; яблуко - 1 шт. Приготування Розділіть велике філе індички на 4 частини і відбийте кожну з них. Натерти філе сіллю і пюрированным часником, посипте листочками чебрецю з однією з сторін, а в центр шматка покладіть нарізаний чорнослив і подрібнені яблука. Поверніть відбивну в рулет і накрийте шматочками бекону. Зафіксуйте бекон і саму курячу м'якоть шпажками і покладіть у форму. Залиште рулети запікати при 180 градусах 40 хвилин.
Філе індички з апельсинами в духовці
Інгредієнти: філе індички - 32 кг; часник - 3 зубки; гілочки розмарину і чебрецю - 4 шт.; листя шавлії - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 10 г; апельсиновий сік - 115 мл; цілий апельсин - 1 шт.; лимонний сік - 25 мл; курячий бульйон - 115 мл Приготування По дну форми для випікання розкладіть скибочки апельсинів. Приготуйте суміш для натирання птиці, з'єднавши трави з гірчицею, часниковою пастою і пучкою солі. Натріть отриманою сумішшю філе і викладіть його на апельсинових часточок. На дно форми вилийте бульйон і апельсиновий сік. Залиште все в духовці при 150 градусах на півтори години. Індичка, запечена з фруктами повинна нарезаться через 10-15 хвилин після вилучення з духовки.
Індичка з яблуками і апельсинами в духовці
Матеріал можна було б назвати повноцінним, не поговори ми про індички з фруктами, приготовленої в духовці цілком. Цю птицю наповнюють шматочками яблук, а її шкірку покривають глазур'ю на основі апельсинового соку, який карамелізується після запікання.
Інгредієнти: тушка індички - 53 кг; соєвий соус - 720 мл; вода - 720 мл; мед - 115 мл; сік 3-4 апельсин; тертий імбир - 2 ст. ложки; пюрированный часник - 2 ст. ложки; пластівці перцю чилі - 1 ч. ложка; яблуко - 2 шт. Приготування Змішайте воду з медом і соєвим соусом, додайте дрібку солі і апельсиновий сік. Покладіть в маринад тертий імбир і пюрированный часник і пластівці чилі. Опустіть у маринад тушку індички і залиште птицю в маринаді на 12 годин або аж до цілих діб. По закінченні часу, покладіть на птицю нарізані яблука і закрийте порожнину шпажкою. Маринад уваривайте до загустіння, а саму індичку помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 25 години. Час від часу змащувати поверхню індички загуслим маринадом, який буде виступати в якості глазурі. Як тільки з м'якоті стегна буде текти прозорий сік – птиця готова.