На відміну від курячого холодцю , холодець з індички можна готувати без желатину. Кістки гомілки птиці містять у собі досить колагену і жиру для того, щоб закуска застигла і без додаткових загусників, що стає особливо корисним у випадку, коли останніх немає під рукою.
Холодець з індички без желатину в мультиварці
Найбільш щільний холодець без желатину виходить з шиї індички, але м'ясо в шиї досить не багато і його важко відокремлювати від кісток, а тому, разом з шиєю ми будемо варити м'ясисту индюшиную гомілку.
Інгредієнти: вирощувати індичат гомілка - 1 шт.; морква - 145 г; ріпчаста цибуля - 175 г; вирощувати індичат шия - 1 шт.; листя лавра - 2 шт. Приготування Підготуйте м'ясні продукти, промивши индюшиную гомілку і шиї, а потім розміщуючи їх у глибокій каструлі. Слідом за індичкою туди ж відправте половину моркви, цілу цибулину і горошини перцю. Покладіть лист лавра і залийте вміст посуду чотирма літрами води. Поставте посуд з індичкою на слабкий вогонь і вываривайте все близько чотирьох годин. Не забувайте знімати з поверхні шум, незважаючи на те, що такий холодець з індички в будь-якому випадку не вийде прозорим, вчасно прибране сміття допоможе зробити закуску помітно більш чистою. По закінченні часу процідіть бульйон, індичку остудіть, а потім розберіть. Викладіть м'ясо в будь-яку підходящу ємність і залийте бульйоном. Для декору викладіть на поверхню шматочки моркви. Залиште всі до застигання в прохолоді.
Холодець з півня з куркою без желатину – рецепт
Цей рецепт незвичайний і цікавий тим, що крім м'яса птиці в нього входять і кубики шинки . Крім самої шинки, ви, на свій розсуд, можете доповнити блюдо овочами, іншими видами м'яса, паштетами і яйцями.
Інгредієнти: гомілка идейки - 1 шт.; куряче філе - 320 г; шинка - 115 г; вино - 315 мл; вода - 12 л; зелень петрушки. Приготування Перед тим, як приготувати холодець з індички, гомілку варто добре промити і обсушити. Підготовлену гомілку залийте сумішшю води і вина і залиште варитися на три з половиною години. По закінченні часу покладіть в бульйон курятину, додайте сіль і доведіть його до повної готовності. Готову м'якоть індички і кури розберіть, а шинку наріжте кубиками. Змішайте м'ясо із зеленню і залийте густим бульйоном. Желювання холодцю проходить лише при низьких температурах, а тому розлив його по формах, надсилайте закуску в холодильник і залишайте там до застигання.