Яловичина – м'ясо, яке готується довго і при цьому досить часто виходить жорстким. А щоб цього не сталося, м'ясо потрібно просто особливим чином підготувати. Рецепти смачних страв з яловичини в духовці чекають вас нижче.
Як смачно приготувати соковиту яловичину в духовці?
Інгредієнти: яловичина – 16 кг; соєвий соус – 40 мл; часник – 6 зубчиків; середня морква – 1 шт.; сіль; перець чорний мелений. Приготування Щоб приготувати смачну яловичину в духовці, підготовлене м'ясо натираємо перцем і сіллю. В соєвий соус додаємо подрібнені зубчики часнику. Отриманим маринадом заливаємо яловичину і даємо постояти пару годин. Робимо в шматку надрізи і поміщаємо в них шматочки моркви і часнику. Загортаємо м'ясо в 2 шари фольги, добре підігнувши краї. Духовку нагріваємо до 220 градусів і кладемо в неї наш згорток. Запікаємо 2 години, а потім фольгу розгортаємо і даємо смачною соковитою яловичині підрум'янитися в духовці ще протягом чверті години.
Рецепт смачною яловичини в духовці
Інгредієнти: вирізка яловичини – 1 кг; бекон – 300 г; гірчиця готова – 5 ч. ложок; паприка, хмелі-сунелі, базилік сухий – по 10 р; часник – 5-6 зубчиків; чорний мелений перець – 5 р; сіль. Приготування Підготовлене м'ясо шпигуємо часником, нарізаним соломкою. Потім натираємо сіллю, перцем і змащуємо гірчицею. Кладемо м'ясо в глибоку посуд і витримуємо його в холоді не менше 2 годин. Бекон ріжемо тонкими смужками, приправляємо його перцем, паприкою, сіллю і також відправляємо в холодильник. Вистилаємо Форму фольгою блискучою стороною вгору і поміщаємо на неї підготовлене м'ясо. Бекон рівними рядами розміщуємо зверху. Зверху все це прикриваємо фольгою, добре запечатуємо і протягом години випікаємо при 220 градусах в духовці.
Як смачно запекти яловичину в духовці в рукаві?
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) – 800 г; соус соєвий – 50 мл; цибуля – 1 шт.; паприка – 10 г; оливкова олія – 20 мл; чорний мелений перець – щіпка. Приготування Цибулю шаткуємо півкільцями. М'ясо поперек волокон ріжемо невеликими брусочками і злегка їх відбиваємо. У глибокому посуді змішуємо цибулю зі спеціями, додаємо соєвий соус, оливкова олія – це і буде смачний маринад для яловичини в духовці. Додаємо в нього яловичину і добре перемішуємо руками. На годину залишаємо маринуватися при кімнатній температурі. Потім кладемо м'ясо в рукав, з боків його скріплюємо і ставимо в духовку. Готуємо 45 хвилин при 200 градусах.