Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати найдорожче і смачне м'ясо - мармурову яловичину, щоб не зіпсувати його, а навпаки здивувати гостей ідеальним і смачним блюдом.
Як правильно і смачно приготувати мармурову яловичину в духовці?
Інгредієнти: мармурова яловичина – 13-16 кг; мариновані грибочки – 125 г; одна середня морква; одна велика ріпчаста цибулина; три-чотири зубці часнику; мед – 90 г; майонез – 90 г; рослинна олія без запаху – 75 мл; мелена суміш п'яти перців; великий пучок свіжої зелені на вибір; сіль. Приготування Для приготування рулету вибираємо плоский і широкий кусень мармурової яловичини і розрізаємо його таким чином, щоб максимально розширити його площу, розгорнувши книжкою. Далі відбиваємо зовсім небагато кусень кулінарним молоточком, обов'язково прикривши м'ясо харчовою плівкою, а після цього присмачую його по всій поверхні меленої сумішшю п'яти перців, підсолюємо і залишаємо на деякий час для маринування.
В цей час беремося за приготування начинки для рулету. Для цього пасеруємо на сковороді нашатковану ріпчасту цибулю чвертькільцями з натертою морквою, а через сім хвилин знімаємо сковороду з вогню, додаємо нарізані мариновані грибочки, дрібненько нарубані зубці часнику і свіжу зелень, присмачую масу за смаком сіллю і сумішшю перців і перемішуємо.
На відбитий пласт мармурової яловичини викладаємо підготовлену начинку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні і формуємо рулет, туго скручуючи пласт з начинкою. Обмазуємо рулет медом і закріплюємо за допомогою шпагату, перетягнувши їм виріб по колу. Поміщаємо блюдо в промаслений ємність для запікання і готуємо при температурному режимі 200 градусів протягом п'ятдесяти п'яти хвилин, періодично поливаючи соками.
Як смачно приготувати стейк з мармурової яловичини?
Інгредієнти: мармурова яловичина; суміш перців свіжозмелених; оливкова олія; суміш ароматних французьких трав; сіль. Приготування Щоб приготувати смачні стейки з мармурової яловичини, м'ясо розрізаємо впоперек волокон на шматки товщиною два сантиметри. Приправляємо їх меленої сумішшю перців і сіллю, посипаємо з двох сторін ароматними французькими травами, серед яких обов'язково повинні бути чабер, естрагон, базилік, розмарин і чебрець, Через тридцять хвилин промазуємо просочені шматки мармурової яловичини рослинним маслом, скориставшись силіконової пензлем і викладаємо на розігріту чавунну сковорідку. Після того як стейки обсмажаться на самому сильному вогні по три хвилини з кожного боку, відправляємо їх на сім хвилин в прогріту духовку до максимальної температури.