Вернуться назад Распечатать

Як варити пшеничну крупу?

Як варити пшеничну крупу?
У цій статті ми докладно розповімо, як правильно варити пшеничну крупу кількома простими і доступними способами.
Як варити пшеничну крупу на воді?
Інгредієнти:

  • вода – 500 мл;

  • крупа пшенична – 140 г;

  • олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Суху пшеничну крупу насипаємо на сковороду і підсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до того моменту, як з'явиться приємний аромат. Кип'ятимо воду, солимо її, всипаємо крупу, зменшуємо вогонь і варимо до вбирання рідини. Потім кладемо масло. Накриваємо каструлю кришкою і закутуємо каструльку в теплий рушник і залишаємо так на півгодинки. Після цього чудова розсипчаста каша буде готова!
    Як пшеничну крупу варити на молоці?
    Інгредієнти:

  • пшенична крупа – 140 г;

  • вода – 200 мл;

  • коров'яче молоко – 300 мл;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Спершу пшеничну крупу обсмажуємо на сухій сковороді, потім засипаємо її в окріп, додаємо цукор, сіль і зменшуємо вогонь. Варимо до випарювання рідини. Коли практично вся вода вбереться, вливаємо молоко, варимо кашу ще 15 хвилин, помішуючи, а потім даємо ще 5 хвилин настоятися під кришкою. Подати таку кашу можна з варенням , сухофруктами або просто так.
    Як варити кашу з пшеничної крупи?
    Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 140 г;

  • вода – 500 мл;

  • масло вершкове – 40 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Промиту крупу покласти в глибоку посуд для мікрохвильової печі, заливаємо окропом. Підсолюємо, кладемо масло і відправляємо в мікрохвильову піч, виставивши середню потужність. Через 15 хвилин каша буде готова, накриваємо її і даємо постояти хвилин 10. А після цього подаємо до столу.
    Скільки варити пшеничну крупу в духовці?
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;

  • пшенична крупа – 150 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Суху крупу обсмажуємо на сковороді до появи «горіхового аромату. Кип'ятимо Молоко, солимо, кладемо цукор, масло. В посуд, придатну для духовки, вливаємо молоко, всипаємо крупу, перемішуємо і відправляємо в духовку. При 220 градусах варимо кашку півтори години. Після цього неймовірно смачна кашка на топленому молоці буде готова до вживання.
    Як варити пшеничну крупу?

    Як варити пшеничну крупу в мультиварці?
    Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 150 г;

  • олія;

  • вода – 3 склянки;

  • сіль.


  • Приготування
    Промиту пшеничну крупу засипаємо в мультиварку. Заливаємо її теплою водою, підсолюємо. Закриваємо кришку і в режимі «Каша» варимо 20 хвилин. Стежимо за кашею і після того, як з'явиться піна, обов'язково її знімаємо. Після сигналу включаємо «Підігрів» і ще залишаємо на 10 хвилин.