У цій статті ми докладно розповімо, як правильно варити пшеничну крупу кількома простими і доступними способами.
Як варити пшеничну крупу на воді?
Інгредієнти: вода – 500 мл; крупа пшенична – 140 г; олія; сіль. Приготування Суху пшеничну крупу насипаємо на сковороду і підсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, до того моменту, як з'явиться приємний аромат. Кип'ятимо воду, солимо її, всипаємо крупу, зменшуємо вогонь і варимо до вбирання рідини. Потім кладемо масло. Накриваємо каструлю кришкою і закутуємо каструльку в теплий рушник і залишаємо так на півгодинки. Після цього чудова розсипчаста каша буде готова!
Як пшеничну крупу варити на молоці?
Інгредієнти: пшенична крупа – 140 г; вода – 200 мл; коров'яче молоко – 300 мл; цукровий пісок – 30 г; сіль. Приготування Спершу пшеничну крупу обсмажуємо на сухій сковороді, потім засипаємо її в окріп, додаємо цукор, сіль і зменшуємо вогонь. Варимо до випарювання рідини. Коли практично вся вода вбереться, вливаємо молоко, варимо кашу ще 15 хвилин, помішуючи, а потім даємо ще 5 хвилин настоятися під кришкою. Подати таку кашу можна з варенням , сухофруктами або просто так.
Як варити кашу з пшеничної крупи?
Інгредієнти: крупа пшенична – 140 г; вода – 500 мл; масло вершкове – 40 г; сіль – щіпка. Приготування Промиту крупу покласти в глибоку посуд для мікрохвильової печі, заливаємо окропом. Підсолюємо, кладемо масло і відправляємо в мікрохвильову піч, виставивши середню потужність. Через 15 хвилин каша буде готова, накриваємо її і даємо постояти хвилин 10. А після цього подаємо до столу.
Скільки варити пшеничну крупу в духовці?
Інгредієнти: молоко – 1 літр; пшенична крупа – 150 г; цукор – 1 ст. ложка; олія; сіль. Приготування Суху крупу обсмажуємо на сковороді до появи «горіхового аромату. Кип'ятимо Молоко, солимо, кладемо цукор, масло. В посуд, придатну для духовки, вливаємо молоко, всипаємо крупу, перемішуємо і відправляємо в духовку. При 220 градусах варимо кашку півтори години. Після цього неймовірно смачна кашка на топленому молоці буде готова до вживання.
Як варити пшеничну крупу в мультиварці?
Інгредієнти: крупа пшенична – 150 г; олія; вода – 3 склянки; сіль. Приготування Промиту пшеничну крупу засипаємо в мультиварку. Заливаємо її теплою водою, підсолюємо. Закриваємо кришку і в режимі «Каша» варимо 20 хвилин. Стежимо за кашею і після того, як з'явиться піна, обов'язково її знімаємо. Після сигналу включаємо «Підігрів» і ще залишаємо на 10 хвилин.