Вернуться назад Распечатать

Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?

Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?
Багато господинь не люблять варити каші, бо зовсім не знають як їх правильно готувати. Ми підкажемо вам необхідні пропорції і розповімо, як швидко можна зварити на воді найсмачнішу пшеничну кашу. В результаті у вас вийде корисний і поживний гарнір.

Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?


Інгредієнти:

  • пшенична чистий крупа – 1 ст.;

  • вода фільтрована – 550 мл;

  • олія рослинна – 35 мл;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Пшеничну крупу перебираємо і замочуємо в окропі на 10 хвилин. У невеликий казанок наливаємо воду і висипаємо підготовлену пшеничку. Потім додаємо дрібку солі і рослинне масло. Перемішуємо вміст ложкою і тушкуємо кашу до википання всієї рідини. Тепер акуратно знімаємо посуд з плити і залишаємо страву доходити ще протягом 15 хвилин, накривши зверху кришкою.

    Як зварити смачну розсипчасту пшеничну кашу на воді в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • пшенична чистий крупа – 1 ст.;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль дрібна.


  • Приготування
    Отже, розберемося, як же правильно зварити пшеничну кашу на воді. В скляну глибоку посуд висипаємо добре промиту крупу, солимо за смаком, заливаємо водою і додаємо вершкове масло. Тепер накриваємо миску кришкою і ставимо приблизно на 15 хвилин у мікрохвильову піч. Потім, акуратно відкриваємо дверцята приладу, виймаємо кашу, перемішуємо, закутуємо в теплу вовняну ковдру і наполягаємо приблизно 10 хвилин.

    Як приготувати розсипчасту пшеничну кашу на воді в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • пшенична чистий крупа – 1 ст.;

  • вода очищена -3 ст.;

  • сіль – за смаком;

  • масло вершкове – 65 р.


  • Приготування
    Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?

    Пшеничну крупу промиваємо кілька разів і викладаємо в чисту мультиварочную чашу. Заливаємо необхідною кількістю теплої води, підсолюємо за смаком і закриваємо кришку приладу. На дисплеї виставляємо програму «Крупа» або «Каша» і засікаємо приблизно 20 хвилин. Через 5 хвилин, акуратно відкриваємо мультиварку і шумівкою знімаємо з поверхні усю піднялася піну. За 7 хвилин до закінчення варіння кидаємо в кашу дрібно нарізане вершкове масло і гарненько все перемішуємо. Після сигналу готовності, відкриваємо кришку і пробуємо пшеничне розсипчасту кашу на воді на смак. Якщо вам здається, що крупа не розварилася, а залишилася твердуватою, ставимо її ще на 10 хвилин, вибравши режим «Підігрів».