Печінковий паштет – це смачно, а рулет з начинкою з нього це вже шедевр кулінарії! Представляємо вам два рецепти цієї чудової закуски з різними начинками.
Як приготувати печінковий рулет з начинкою з яйця і грибів?
Інгредієнти: печінка теляча – 1000 м; печериці – 400 г; яйця – 6 шт.; масло рослинне – 40 г; морква – 2 шт.; цибуля – 3 цибулини; лаврове листя – 2 шт.; перець запашний – 3 шт.; масло вершкове – 100 г; вода – 80 г; сіль; перець. Приготування До вибору печінки потрібно підійти з пристрастю, вона повинна бути однорідною за кольором, без дірок і жив, а також з природним запахом. Печінка добре вимийте, очистіть від плівки і нарізати шматками близько двох сантиметрів. Дві цибулини очистіть і поріжте приблизно такими шматками, як і печінку, а морквину можна подрібнити кружечками. Всі яйця поставте отвариваться, поки ви будете займатися овочами. Раніше порізані моркву і цибулю обсмажте до прозорості цибулі і додавайте до них шматочки печінки. Потім влийте воду, щоб овочі і печінка тушкувалися, а не смажилися і додайте духмяний перець з лаврушкой. Тепер дрібно подрібніть гриби і одну цибулину, після чого обсмажте і відправте остигати. Після варіння залиті холодною водою яйця почистіть і відокремте жовтки від білків. Білки ми не використовуємо в цьому блюді, тому їм потрібно знайти інше застосування, а жовтки розтерти з вершковим маслом. Протушенную печінка з овочами перекладіть в блендер і подрібніть в паштет, додавши 50 грам вершкового масла. Тільки тепер ще теплий паштет посоліть і поперчіть. На харчовій плівці з паштету зробіть прямокутник товщиною близько 05 см, а після того, як він охолоне, на одну половину цього прямокутника викладіть перетерті яйця, а на іншу гриби з цибулею. Після чого скрутіть паштет в рулет досить щільно, але без фанатизму, не передавите його. Загорнувши в плівку одержаний рулет, покладіть на ніч у холодильник.
Печінковий рулет з вершковим маслом, сиром і яйцями
Інгредієнти: печінка куряча – 300 г; молоко – 200 г; олія вершкове -100 р; цибуля – 1 цибулина; яйця відварені – 4 шт.; майонез – 50 г; сир – 100 г; желатин – 2 ст. ложки; масло рослинне – 30 г; перець; сіль. Приготування Печінка гарненько вимийте і очистіть від непотрібних частин, після чого на чверть години залийте її молоком. Цибулю очистіть і наріжте шматками 15 см, після чого відправте на підігріту сковороду з рослинним маслом. Желатин залийте водою відповідно до інструкції на упаковці. У сковороду до цибулі додайте печінку після того як він стане прозорим. Можете додати пару столових ложок води і закрити
кришкою. Після приготування печінку і цибулю, посоліть і поперчіть, потім відправити в блендер для подрібнення. Туди ж додаємо яєчні білки, вершкове масло, вскипяченный і після охолоджений желатин, вірніше його 1/2 частина. Після цього переробіть все в паштет. Жовтки яєць перетріть з майонезом, додайте другу частину желатину і дрібно натертий сир. Начинку ретельно і скрупульозно вимісіть. Паштет розкладіть прямокутника або квадрата завтовшки 05-07 см на харчовій плівці, а зверху акуратно розкладіть начинку. Після чого щільно скрутіть в рулет і покласти в холодильник хоча б на пару годин.