Незвичайним способом подачі печінкового паштету до столу може стати його формування в рулет. Печінковий рулет готують з маслом і крем-сиром, викладаючи начинки на пласт печінкової маси і рівномірно розподіляючи. Нижче ми випробуємо відразу кілька простих варіацій, які вигідно різноманітять ваш стіл.
Рецепт печінкового рулету з маслом
У цьому рецепті промащувати печінкову основу ми будемо збитим з маслом крем-сиром. Якщо крем-сиру під рукою немає, то його можна зробити власноруч зі сметани або замінити плавленим сиром.
Інгредієнти: печінка - 475 г; ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 3 зубки; морква - 85 м; вершки - 75 мл; вершкове масло - 110 г; крем-сир - 130 р. Приготування Перед тим, як приготувати печінковий рулет з маслом, підготуйте саму печінку. Схема підготовки залежить від того, печінка якогось тваринного ви вирішили використовувати в якості основи. Курячу печінку достатньо промити і обсушити, а ось свинячу або яловичу необхідно очистити від плівок і проток, а потім промити.
Прийміть за овочі, подрібнивши їх, а потім спассеровав у великій кількості олії до напівготовності. До розм'якшеним овочів додайте часникове пюре і покладіть шматочки печінки. Доведіть печінку до готовності на середньому жарі, а потім перекладіть її в блендер разом з овочами, додайте дрібку солі і влийте вершки. Збийте печінка в густий однорідний паштет, охолодіть його.
Размягчив масло, збийте його з крем-сиром. Розподіліть холодний паштет по листу харчової плівки, поверх змастіть його сирно-маляным кремом і обережно скрутіть в рулет. Оберніть печінковий рулет з паштету з маслом залишками плівки і залиште в холодильнику на 4-6 годин.
Печінковий рулет з курячої печінки з маслом
Інгредієнти: куряча печінка - 830 г; вершкове масло - 220 г; жменя зелені кропу; томатна паста - 5 г; мелена паприка - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля - 140 г; морква - 140 р. Приготування Подрібнивши овочі, спасеруйте їх разом, додайте шматочки печінки, томатну пасту, сіль і паприку. Залиште печінка дійти до повної готовності, а потім перетворіть її в паштет будь-яким зручним чином. Розм'якшене масло збийте в пишний крем разом з пучкою солі. Додайте подрібнену зелень кропу. Розподіліть охолоджений паштет по листу плівки і покрийте масляним кремом. Поверніть печінковий рулет з вершковим маслом і залиште охолоджуватися на 4-6 годин. Видаліть плівку з поверхні і сервіруйте.