Оладки, приготовані з дріжджового тіста на молоці, найкращим чином підійдуть для сімейного сніданку. А їх неймовірна пишність і легкість дуже легко досягається за рахунок вдало підібраних пропорцій у запропонованих рецептах.
Як приготувати пишні дріжджові млинці на молоці – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 510 г; молоко – 440 мл; два курячих яйця; цукор – 80 г; цукор ванільний – 15-20 г; сухі або пресовані дріжджі – 15 або 25 г відповідно; рослинна олія без запаху в тісто – 75 мл; сіль – 1 щіпка; масло рослинне для смаження – 160 мл Приготування Починаємо приготування оладок з активації дріжджів. Для цього змішаємо їх з тепленьким молоком і дамо розчинитися, допомагаючи процесу помішуванням. Додаємо також при цьому цукор і один трохи неповний склянку просіяного борошна. Прикриваємо ємність з отриманої опарою чистою тканиною і розташовуємо в теплі на півгодини. Незадовго до закінчення відведеного часу перетворюємо яйця в пишну масу, скориставшись міксером, додавши в процесі сіль, ванільний цукор і рослинне масло без запаху. Тепер змішуємо вспенившуюся дріжджову суміш з яєчною, додаємо решту заздалегідь просіяне борошно і добиваємося однорідної текстури тіста. Знову поміщаємо масу часу на тепло і затишок і коли вона збільшиться в об'ємі вдвічі, приступаємо до випікання оладок.
Не перемішуючи тіста, потроху набираємо його столовою ложкою і викладаємо в розпечене рафіноване масло, налите в сковороду. Після того, як оладки підрум'яняться з обох сторін, виймаємо їх на паперовий рушник, а через пару хвилин перекладаємо на блюдо і подаємо з бажаним смаковими доповненням. Їм у даному випадку може бути сметана, варення, мед або згущене молоко .
Дріжджові оладки на кислому молоці з яблуками і бананом - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 240 г; молоко кисле – 110 мл; вода гаряча – 110 мл; цукор – 75 г; рослинна олія без запаху в тісто – 25 мл; одне куряче яйце; маленька щіпка ваніліну; чайна ложечка сухих дріжджів; щіпка солі; один середній банан; одне середнє яблуко; олія рафінована для смаження. Приготування Технологія приготування тесту для оладок в даному випадку схожа з попереднім рецептом, з невеликою відмінністю. Тут ми будемо використовувати в якості рідкої основи кисле молоко. Змішаємо його з гарячою водичкою, розпустимо в суміші дріжджі і розчинний цукрові кристали. Потім просіваємо в отриману суміш борошно, ретельно розмішуємо і ставимо в тепло для визрівання і підходу. До увеличившемуся мінімум удвічі тесту додаємо трохи збите яйце, сіль, рафіноване масло і ванілін. На завершення наповнюємо дріжджову масу розім'яту виделкою попередньо очищений банан і дрібненько нарубленное очищене яблучко. Перемішуємо тісто грунтовно і знову даємо піднятися йому в теплі, залишивши на тридцять хвилин.
Смажимо оладки з фруктовим наповненням також як і в попередньому випадку в розпечене масло з двох сторін. Тісто перед смаженням не заважаємо.
Пишні дріжджові оладки на сухому молоці - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 245 г; молоко сухе – 120 г; вода тепла – 220 мл; цукор – 55 г; рослинна олія без запаху в тісто – 25 мл; одне куряче яйце; щіпка ваніліну; чайна ложечка сухих дріжджів; щіпка солі. Приготування Відмітна особливість даного рецепту у використанні для тіста сухого молока. Розводимо його тепленькою водичкою, розпускаємо в суміші дріжджі і цукрові кристали і всипаємо половину борошна. Розмішуємо все ретельно і даємо тісту тридцять хвилин на визрівання, поставивши посудину з ним в тепло. Після цього додаємо яйце, сіль, ванілін, рафіноване масло і решту борошно, перемішуємо, знову залишаємо для расстойки і підйому на півгодини в теплі, а потім смажимо оладки звичним способом.