Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачний суп із сочевиці з яловичиною. Таке смакове поєднання, безсумнівно, припаде вам до душі, а враховуючи властивості компонентів страви, ще й принесе несумірну користь вашому організму.
Рецепт супу з зеленої сочевицею і смаженої яловичиною
Інгредієнти: яловичина – 750 г; зелена сочевиця – 280 м; томати у власному соку – 390 г; ріпчаста цибулина середнього розміру; одна велика морква; один корінь селери середнього розміру; чотири зубці часнику; сушений розмарин – 5 г; орегано – 5 г; сіль; очищена вода – 2 л; олія оливкова – 70 мл; свіжа рубана зелень. Приготування Неймовірна насиченість цього супчика досягається шляхом попереднього обсмажування яловичини. Для цього промите і обсушенное м'ясо нарізаємо порціями і підрум'янюємо на оливковій олії. Потім перекладаємо підсмажені шматочки в каструлю для супу, додаємо в сковороду ще трохи масла і пасеруємо в ньому порізану цибульку, часничок і коріння. Відправляємо вміст сковороди до м'яса, заливаємо крутим окропом, ставимо на вогонь, додаємо томати у власному соку і після повного закипання варимо на помірному жарі протягом години. Після цього закладаємо промиту сочевичну крупу, доводимо страву до смаку сіллю, приправляємо ароматними травами і варимо до готовності зеленої сочевиці приблизно сорок хвилин.
Подаємо запашну юшку з зеленню петрушки.
Суп з яловичиною і червоною сочевицею - рецепт
Інгредієнти: яловичина – 750 г; червона сочевиця – 140 г; бульби картоплі – 460 м; цибулина ріпчаста середнього розміру; одна не дуже велика морква; корінь селери – 110 г; три горошини запашного перцю; лаврове листя – 1-2 шт.; чебрець; сіль; очищена вода – 25 л; олія рафінована – 35 мл; свіжа рубана зелень. Приготування Приготування супу починаємо з того, що промите і розрізане на порційні шматочки м'ясо заллємо очищеною водою і поставимо варитися. В процесі закипання знімаємо піну, а потім знижуємо інтенсивність вогню до мінімального кипіння і варимо яловичину під кришкою до готовності. Залежно від якості м'яса для цього може знадобитися від півтора до двох годин.
По готовності яловичини закладаємо в бульйон попередньо пасеровані на рафінованому маслі кубики цибулі, а також соломку моркви і кореня селери. Додаємо очищені і подрібнені невеликими кубиками картопляні бульби. Сочевицю ретельно промиваємо до прозорості води і також додаємо в суп. Після закипання заправляємо страву сіллю, горошинками перцю, листочками лавра і чебрецем, зменшуємо вогонь і варимо протягом п'ятнадцяти хвилин.
Готовому ароматного супчику даємо настоятися хвилин п'ятнадцять і подаємо з зеленню петрушки.