Вернуться назад Распечатать

Суп з сочевицею і яловичиною

Суп з сочевицею і яловичиною
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати дуже смачний суп із сочевиці з яловичиною. Таке смакове поєднання, безсумнівно, припаде вам до душі, а враховуючи властивості компонентів страви, ще й принесе несумірну користь вашому організму.

Рецепт супу з зеленої сочевицею і смаженої яловичиною


Інгредієнти:

  • яловичина – 750 г;

  • зелена сочевиця – 280 м;

  • томати у власному соку – 390 г;

  • ріпчаста цибулина середнього розміру;

  • одна велика морква;

  • один корінь селери середнього розміру;

  • чотири зубці часнику;

  • сушений розмарин – 5 г;

  • орегано – 5 г;

  • сіль;

  • очищена вода – 2 л;

  • олія оливкова – 70 мл;

  • свіжа рубана зелень.


  • Приготування
    Неймовірна насиченість цього супчика досягається шляхом попереднього обсмажування яловичини. Для цього промите і обсушенное м'ясо нарізаємо порціями і підрум'янюємо на оливковій олії. Потім перекладаємо підсмажені шматочки в каструлю для супу, додаємо в сковороду ще трохи масла і пасеруємо в ньому порізану цибульку, часничок і коріння. Відправляємо вміст сковороди до м'яса, заливаємо крутим окропом, ставимо на вогонь, додаємо томати у власному соку і після повного закипання варимо на помірному жарі протягом години. Після цього закладаємо промиту сочевичну крупу, доводимо страву до смаку сіллю, приправляємо ароматними травами і варимо до готовності зеленої сочевиці приблизно сорок хвилин.
    Подаємо запашну юшку з зеленню петрушки.

    Суп з яловичиною і червоною сочевицею - рецепт


    Інгредієнти:

  • яловичина – 750 г;

  • червона сочевиця – 140 г;

  • бульби картоплі – 460 м;

  • цибулина ріпчаста середнього розміру;

  • одна не дуже велика морква;

  • корінь селери – 110 г;

  • три горошини запашного перцю;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;

  • чебрець;

  • сіль;

  • очищена вода – 25 л;

  • олія рафінована – 35 мл;

  • свіжа рубана зелень.


  • Приготування
    Суп з сочевицею і яловичиною

    Приготування супу починаємо з того, що промите і розрізане на порційні шматочки м'ясо заллємо очищеною водою і поставимо варитися. В процесі закипання знімаємо піну, а потім знижуємо інтенсивність вогню до мінімального кипіння і варимо яловичину під кришкою до готовності. Залежно від якості м'яса для цього може знадобитися від півтора до двох годин.
    По готовності яловичини закладаємо в бульйон попередньо пасеровані на рафінованому маслі кубики цибулі, а також соломку моркви і кореня селери. Додаємо очищені і подрібнені невеликими кубиками картопляні бульби. Сочевицю ретельно промиваємо до прозорості води і також додаємо в суп. Після закипання заправляємо страву сіллю, горошинками перцю, листочками лавра і чебрецем, зменшуємо вогонь і варимо протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Готовому ароматного супчику даємо настоятися хвилин п'ятнадцять і подаємо з зеленню петрушки.