У цій статті ми поділимося з вами дуже докладних рекомендацій, як і скільки запікати гомілку індички в духовці.
Рецепт гомілки індички в духовці
Інгредієнти: гомілка індички – 1 шт.; молочна сироватка – 15 л.; суміш перців – за смаком; велика сіль – за смаком; рослинне масло – 1 ст. ложка. Приготування Гомілка промиваємо в холодній чистій воді. Викладаємо її в таку глибоку миску, щоб вона повністю в неї помістилася і до країв заливаємо гомілку молочною сироваткою, тоді ваше м'ясо буде дуже мягеньким. Виставляємо цю ємність в холодильник не менше, ніж на 10 годин. Після цього дістаємо індичку з сироватки, обполіскуємо водою, натираємо повністю крупною сіллю, слідом притрушиваем сумішшю перців і викладаємо на деко застелений великим аркушем промасленим харчової фольги. Потім щільно закриваємо краями фольги всю видиму частину гомілки і відправляємо все в духову шафу.
Доводимо температуру духовки до 240 градусів, не турбуючись і не заглядаючи залишаємо гомілку на 50 хвилин. Після, робимо зниження температури на 40 градусів і, навіть не відкриваючи духовки запікаємо ще протягом 20 хвилин. А тепер знімаємо з верхньої частини гомілки фольгу і при тих же 200 градусах тримаємо в духовці 15 хвилин.
Рецепт запеченої гомілки індички в духовці, в рукаві
Інгредієнти: гомілки індички – 2 шт.; гірчиця – 2 ст. ложки; оливковий майонез – 3 ст. ложки; солоний соєвий соус – 3 ст. ложки. Приготування Як зазвичай промиваючи, готуємо гомілки до приготування. В піалі з'єднуємо оливковий майонез, соєвий соус солоний і гірчицю. Перемішуємо сполучені інгредієнти і отримуємо прекрасно підходить маринад для запікання в духовці наших гомілок індички. Спочатку акуратно зрушуємо з м'ясистої частини ніжок шкірку вниз, обмазуємо все м'ясо отриманим маринадом, а потім одягаємо її на місце і рясно намазуємо шкірку. Через пару годин поміщаємо гомілки індички в спеціальний рукав для запікання викладаємо на пекарський лист і тепер залишається тільки запекти їх в духовці, заздалегідь прогрітій до 230 градусів протягом 1 години 20 хвилин. Потім дістаємо, розрізаємо зверху рукав і тримаємо в духовій шафі гомілки ще 8-10 хвилин.
Гомілка індички з картоплею в духовці
Інгредієнти: картопля (середній) – 6-8 шт.; гомілка індички – 1 шт.; морква (маленька) – 1 шт.; соєвий соус – 20 мл; рідкий мед – 20 мл; кухонна сіль – за смаком; сухий кріп – 1 ч. ложка; рослинне масло – 2 ч. ложки. Приготування В підготовленій, чистої гомілки індички робимо ножем невеликі поглиблення і
поміщаємо в них шматочки довільно нарізаної моркви. Потім всю ніжку натираємо кухонною сіллю. В піалу наливаємо соєвий соус, рідкий мед і, розмішавши їх разом обмазуємо отриманою сумішшю індичку. Форму з високими бортами застеляємо великим листом фольги, яку обов'язково промасливаем і викладаємо по центру гомілку. Закриваємо її таким же за розміром листом харчової фольги і розміщуємо форму в розігрітій до 230 градусів духовій шафі. Запікаємо протягом 80 хвилин, а після додаємо до гомілки на чверть нарізану картоплю, притрушиваем його сіллю, сухим кропом і, знизивши температуру до 195 градусів, запікаємо все до приготування картоплі, не закриваючи фольгою.