Індичка – цінний дієтичний продукт. Рецепти приготування індички в духовці розповімо вам нижче.
Гомілка індички в духовці – рецепт
Інгредієнти: гомілка індички – 1 шт.; натуральне масло вершкове – 25 г; сіль; зубчики часнику – 3 шт.; спеції. Приготування Гомілка індички для початку миємо й обсушуємо. Якщо є залишки пір'я, обов'язково їх видаляємо. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з сіллю і спеціями. Закладаємо отриману суміш під шкірку. Зверху гомілку натираємо спеціями, сіллю і подрібненим часником. Поміщаємо гомілку на фольгу і щільно загортаємо. Відправляємо гомілку в духовку. Гомілка буде запікатися 90 хвилин в нагрітій до 200 градусів духовці.
Індичка з айвою в духовці – рецепт
Інгредієнти: індичка (філе) – 1 кг; чорнослив – 120 г; айва – 2 шт.; часник – 2-3 зубчики; сухе біле вино – 100 мл; сіль; перець; вершкове натуральне масло – 50 г; олія оливкова – 15 мл Приготування Філе індички ріжемо великими шматочками. Солимо їх, перчимо за смаком. Зубчики часнику чистимо і подрібнюємо. Оливкова олія прогріваємо на сковороді, відправляємо туди часник і злегка обсмажуємо. Потім туди кладемо шматочки філе і на сильному вогні смажимо до рум'яності. Знімаємо м'ясо зі сковороди і кладемо у форму. Заливаємо ароматним часниковим маслом. Чорнослив заливаємо гарячою водою і на 10 хвилин залишаємо. Розтоплюємо вершкове масло. Попередньо вимиту айву ріжемо шматочками і обсмажуємо його в ньому. Поміщаємо їх у форму на м'ясо. Туди ж кладемо чорнослив. Вливаємо трохи вина і ставимо в нагріту духовку. Перші хвилин 40 готуємо під фольгою, а потім її знімаємо і запікаємо індичку з айвою ще 15 хвилин.
Рецепт індички з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе індички – 800 г; сир пармезан – 170 г; жирний майонез – 50 г; помідор – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; картопля – 1 кг; сіль; перець. Приготування Філе індички миємо й ріжемо невеликими порційними шматочками. Далі кожен з них відбиваємо молоточком, солимо і перчимо. Наливаємо масло на сковороду викладаємо філе з двох сторін обсмажуємо його. Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо. Філе індички подвигаем на одну сторону сковороди, а на другий обсмажуємо цибулю. До напівготовності відварюємо картоплю в шкірці, остуджуємо її, чистимо і ріжемо круглими шматочками. Помідор нарізаємо крупненькими часточками, а сир подрібнюємо за допомогою великої терки. Духова шафа гріємо до 200 градусів. Шарами інгредієнти викладаємо на змащене олією деко: м'ясо, цибуля, картопля та помідори. Змащуємо поверхню майонезом і посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин.
Індичка у фользі в духовці – рецепт
Інгредієнти: індичка (філе) – 13 кг; гірчиця діжонська – 20 р; спеції; сіль; олія оливкова – 15 мл Приготування Індичку промиваємо й обсушуємо. Для маринаду змішуємо масло, гірчицю, сіль і спеції. Добре перемішуємо і отриманою масою натираємо філе. Індичка повинна постояти в маринаді 2 години, щоб м'ясо добре добре просочилося. Потім загортаємо його 2 шарами фольги і запікаємо при 200 градусах 60 хвилин. Готового м'яса даємо охолонути, а потім ріжемо його скибочками.
Рецепт запікання індички в духовці
Інгредієнти: індичка (філе) – 2 кг; мед натуральний – 60 г; цукор коричневий – 90 г; ананаси консервовані – 05 л; перець; гірчиця в зернах – 3 ст. ложки; олія оливкова – 30 мл; сіль – 5 р. Приготування Змішуємо цукор з оливковою олією, медом, сіллю, гірчицею і перцем. Додаємо ананасовий сік і гарненько розмішуємо. Отриманим соусом натираємо вимите м'ясо і даємо йому постояти годинки 2 в холоді. Кладемо м'ясо в жароміцну форму, накриваємо фольгою і відправляємо запікатися на 2 години. Приблизно кожні 30 хвилин його потрібно перевертати. Потім дістаємо м'ясо і розподіляємо по поверхні кільця ананасів і ставимо знову в духовку. Хвилин через 20 м'ясо буде повністю готове!