Головне завдання рукава – зберегти якомога більше соків в готовому м'ясі, саме тому хоч свинячий ошийок, хоч пісна яловичина і куряче філе, виходять дивно смачними і соковитими. У рецептах далі ми розберемо кілька способів запікання яловичини в рукаві в духовці.
Яловичина в рукаві в духовці шматком – рецепт
Доповнити будь-яке м'ясо може асорті з свіжих трав, з яких можна приготувати дивовижно ароматний маринад або піти коротшим шляхом і просто запекти м'ясо з травами в одному рукаві. Завдяки рукаву м'ясо здатне зберегти не тільки всю свою соковитість, а й наповниться ароматом всіх тих добавок, що ви вирішите вибрати.
Інгредієнти: яловича вирізка - 22 кг; оливкова олія - 35 мл; морська сіль - 1 1/2 ст. ложки; гілочки розмарину - 10 шт.; гілочки естрагону - 10 шт. Приготування Попередня підготовка м'яса перед запіканням проста: обсушіть шматок, змастіть його маслом і посипте крупною морською сіллю. Додайте трохи свіжозмеленого перцю. Візьміть кулінарний шпагат і перев'яжіть їм шматок вирізки сегментами впоперек, по всій довжині. Така нехитра процедура допоможе м'яса зберегти форму під час випікання і утримати трави. Вставте гілочки розмарину і естрагону, а потім помістіть яловичину в рукав. Залиште м'ясо в духовці при 135 градусах на півтори години. На виході отримаєте шматок зі ступенем готовності medium rare.
Буженина з яловичини в рукаві в духовці
Для тих, хто віддає перевагу більш просмажене м'ясо, рекомендуємо запекти буженину з яловичої м'якоті. Готову страву можна сервірувати гарячим або залишити до повного охолодження, щоб потім нарізати і класти на сандвічі або в додаток м'ясної нарізки.
Інгредієнти: морква - 85 м; гілочки розмарину, чебрецю - по 3 шт.; часник - 6 зубчиків; яловича вирізка - 14 кг; оливкова олія. Приготування Сполоснувши шматок яловичої м'якоті, обсушіть його і щедро полийте олією. Натріть м'ясо сіллю і зробіть кілька глибоких, але невеликих отворів, з допомогою тонкого ножа. В отримані отвори покладіть брусочки моркви, часникові зубки і трави. Якщо хочете отримати гостру буженину, то додайте і скибочки гострого перцю чилі. Помістіть підготовлене м'ясо в рукав і відправте в духовку на 1 годину 20 хвилин. Готове м'ясо вийміть і дайте постояти 10 хвилин перед нарізкою.
Яловичина з овочами в рукаві в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка - 13 кг; часник - 4 зубки; яловичий бульйон - 115 мл; ріпчаста цибуля - 95 г; солодкий перець - 135 г; кабачки - 135 г; гілочки розмарину - 3 шт.; солодка гірчиця - 1 ст. ложка. Приготування Перетворіть часникові зубки в пасту з хорошою пучкою солі. Змішайте часникову пасту з гірчицею і натріть сумішшю шматок яловичини. Наріжте овочі на брусочки рівного розміру, збризніть їх маслом, посоліть і відправте в рукав разом з м'ясом. Влийте яловичий бульйон і зафіксуйте мішок кліпсами. Запікайте м'ясо годину при 175 градусах, а потім розріжте рукав і підніміть температуру до 220 градусів на 10 хвилин, поки шматок не підрум'яниться.
Яловичина з картоплею в рукаві в духовці
Інгредієнти: яловичина - 22 кг; гострі ковбаски - 230 г; оливки - 7-8 шт.; сік одного апельсина; сік 1/2 лимона; мелений кумін, орегано - 1 ч. ложці; оливкова олія - 35 мл; томати - 130 г; листя лавра - 2 шт.; часник - 4 зубки; картопляні бульби - 4 шт. Приготування Зробіть надріз прямо в центрі шматка. Збийте Блендером ковбаски з оливками, цитрусовим соком, маслом, томатами і травами з часником. Наповніть розріз отриманою пастою і зафіксуйте шпажками. Щедро посоліть шматок зовні і викладіть в рукав разом з скибочками картоплі і лавром. Скільки запікати яловичину в духовці в рукаві? Приблизно 4 години при 160 градусах.