Молочне порося в духовці – оригінальне, неймовірно смачне і ефектне блюдо. Такий делікатес зазвичай подають на великі свята – ювілеї, весілля, дні народження. Апетитна тушка може бути виготовлена з будь-якою начинкою і в різному маринаді.
Рецепт молочного порося цілком у духовці
Інгредієнти: молочне порося – 2 кг; масло рослинне – 100 мл; гречана суха крупа – 1 кг; печериці свіжі – 300 г; цибулина – 1 шт.; спеції. Приготування Отже, для приготування молочного порося в духовці, готуємо спочатку всі інгредієнти. Свіжі гриби промиваємо, обробляємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на розігрітій рослинній масло на сковороді. Окремо пасеруємо дрібно нарізану цибулю, а потім змішуємо овочі і додаємо зварену заздалегідь гречану кашу. Приправляємо начинку за смаком спеціями. Порося промиваємо і натираємо спеціями. Наповнюємо тушку кашею, розріз зашиваємо і викладаємо порося ногами вниз на деко. П'ятачок і вушка закриваємо фольгою і відправляємо форму в розігріту духовку. Випікаємо близько 2 годин, поки зверху не утворюється красива золотиста скоринка.
Рецепт приготування молочного порося в духовці
Інгредієнти: молочне порося – 2 кг; масло вершкове – 150 г; стиглий помідор – 1 шт.; зелень петрушки – 30 р. Для маринаду:
часник – 5 зубчиків; яблука кисло-солодкі – 4 шт.; апельсин – 2 шт.; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати молочного порося в духовці, тушку обробляємо і замочуємо в чистій воді. Не гаючи часу, готуємо маринад: очищаємо від шкірки яблука і шаткуємо їх на самій дрібній тертці. Вичавлюємо сік з апельсинів, виливаємо його у фруктову масу і видавлюємо кілька зубчиків часнику. Приправляємо суміш спеціями і натираємо нею нашого порося. Залишаємо його години на 3 просякати, а потім робимо надрізи в м'ясі ножем і вставляємо шматочки вершкового масла і скибочки помідор. Викладаємо замаринованого молочного поросяти у форму і відправляємо в духовку, притрусивши січеною петрушкою і накривши зверху фольгою. Випікаємо страву 2 години при температурі 180 градусів.
Молочне порося в духовці з фаршем
Інгредієнти: молочне порося – 1 тушка; олія оливкова – 7 ст. ложок; червоне вино – 1 ст.; оцет бальзамічний – 30 мл; гірчиця гостра – 2 ст. ложки; соєвий натуральний соус – 2 ст. ложки; спеції: горіх мелений мускатний, сіль, перець. Приготування Перед тим, як запекти молочного порося в духовці, готуємо маринад для м'яса. У глибокій мисці змішуємо всі спеції, вливаємо червоне столове вино, олія оливкова, додаємо гірчицю, соус і оцет. На підготовленої тушки робимо невеликі надрізи і промазуємо приготованою сумішшю. Викладаємо порося на деко і відправляємо заготовку в розігрітий шафа на 1 годину, а потім акуратно перевертаємо його і підрум'янюємо до готовності.