Вернуться назад Распечатать

Молочне порося в духовці

Молочне порося в духовці
Молочне порося в духовці – оригінальне, неймовірно смачне і ефектне блюдо. Такий делікатес зазвичай подають на великі свята – ювілеї, весілля, дні народження. Апетитна тушка може бути виготовлена з будь-якою начинкою і в різному маринаді.

Рецепт молочного порося цілком у духовці


Інгредієнти:

  • молочне порося – 2 кг;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • гречана суха крупа – 1 кг;

  • печериці свіжі – 300 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для приготування молочного порося в духовці, готуємо спочатку всі інгредієнти. Свіжі гриби промиваємо, обробляємо, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на розігрітій рослинній масло на сковороді. Окремо пасеруємо дрібно нарізану цибулю, а потім змішуємо овочі і додаємо зварену заздалегідь гречану кашу. Приправляємо начинку за смаком спеціями. Порося промиваємо і натираємо спеціями. Наповнюємо тушку кашею, розріз зашиваємо і викладаємо порося ногами вниз на деко. П'ятачок і вушка закриваємо фольгою і відправляємо форму в розігріту духовку. Випікаємо близько 2 годин, поки зверху не утворюється красива золотиста скоринка.

    Рецепт приготування молочного порося в духовці


    Інгредієнти:

  • молочне порося – 2 кг;

  • масло вершкове – 150 г;

  • стиглий помідор – 1 шт.;

  • зелень петрушки – 30 р.


  • Для маринаду:

  • часник – 5 зубчиків;

  • яблука кисло-солодкі – 4 шт.;

  • апельсин – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати молочного порося в духовці, тушку обробляємо і замочуємо в чистій воді. Не гаючи часу, готуємо маринад: очищаємо від шкірки яблука і шаткуємо їх на самій дрібній тертці. Вичавлюємо сік з апельсинів, виливаємо його у фруктову масу і видавлюємо кілька зубчиків часнику. Приправляємо суміш спеціями і натираємо нею нашого порося. Залишаємо його години на 3 просякати, а потім робимо надрізи в м'ясі ножем і вставляємо шматочки вершкового масла і скибочки помідор. Викладаємо замаринованого молочного поросяти у форму і відправляємо в духовку, притрусивши січеною петрушкою і накривши зверху фольгою. Випікаємо страву 2 години при температурі 180 градусів.

    Молочне порося в духовці з фаршем


    Інгредієнти:

  • молочне порося – 1 тушка;

  • олія оливкова – 7 ст. ложок;

  • червоне вино – 1 ст.;

  • оцет бальзамічний – 30 мл;

  • гірчиця гостра – 2 ст. ложки;

  • соєвий натуральний соус – 2 ст. ложки;
  • Молочне порося в духовці

  • спеції: горіх мелений мускатний, сіль, перець.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти молочного порося в духовці, готуємо маринад для м'яса. У глибокій мисці змішуємо всі спеції, вливаємо червоне столове вино, олія оливкова, додаємо гірчицю, соус і оцет. На підготовленої тушки робимо невеликі надрізи і промазуємо приготованою сумішшю. Викладаємо порося на деко і відправляємо заготовку в розігрітий шафа на 1 годину, а потім акуратно перевертаємо його і підрум'янюємо до готовності.