Вернуться назад Распечатать

Пшенична каша на воді – рецепт

Пшенична каша на воді – рецепт
Рецепт пшеничної каші на воді простий, а сама крупа має більш ніж демократичну вартість, ці характеристики і виводять кашу у топ одних з набирають обертів страв. Раніше пшеничну кашу можна було зустріти на столах всюди, потім її поступово зрушили крупи, які почали повсюдно привозити з-за кордону, але з часом, коли повернення до витоків рідної кухні стало трендом, багато ресторанів російської кухні згадали про цієї невигадливої крупі. Ми також вирішили піти за новою модною течією і розповісти про те, як правильно варити пшеничну кашу на воді.

Приготування пшеничної каші на воді


Ми почнемо з самого мінімалістичного і простого рецепту каші, список інгредієнтів якого включає лише саму крупу, воду і трохи олії. Спеції ви можете додати на свій розсуд самостійно.
Схема приготування настільки проста, що навіть не потребує докладного попередньому описі необхідних інгредієнтів, досить запам'ятати пропорцію 1:2. Перед початком приготування пшоно завжди необхідно добре промити. Така підготовка позбавить крупу від борошнистого нальоту і сміття, роблячи її розсипчастою. Ще одним способом очищення пшеничної крупи допоможе стати попереднє обварювання, в рамках якого крупу спочатку варять до закипання рідини, потім воду зливають і вливають свіжу.
Промиту пшеничну крупу залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання рідини, додайте сіль або цукор. Скільки варити пшеничну кашу на воді? Приблизно 20 хвилин: 10 хвилин після закипання, а потім ще 10 після додавання шматочки масла. Потім крупу прибирають і залишають під кришкою.

Пшенична каша в мультиварці на воді


В мультиварці каша готується за аналогічним принципом і виходячи з таких же пропорції: на один мультистакан крупи припадає два мультистакана води. Спершу крупу промивають, а потім пересипають в чашу мультиварки і відразу заливають водою. Спеції також додаються відразу ж, а разом з ними в чашу відправляється і шматочок вершкового масла . Не хочете використовувати вершкове масло – беріть рослинна, головне, щоб у страві був жир, який буде перешкоджати злипанню зерен. На пристрої, виберіть режим «Каша», мультиварка виставить час автоматично. Після сигналу, залиште пшеничну кашу дійти ще 10 хвилин.
Каша з пшеничної крупи на воді може вийти набагато більш насиченим смаком. Перед додаванням крупи, обсмажте подрібнену цибулю і часник прямо в чаші, додайте щіпку коріандру і змішайте ароматну засмажку з крупою. Потім додайте воду і продовжите приготування за схемою, описаною вище.

Як приготувати розсипчасту пшеничну кашу на воді?


Варіювати консистенцію завжди можна збільшуючи або зменшуючи загальну кількість рідини. Ми розповімо про рецепті розсипчастою пшеничної каші, а любителі в'язких каш можуть домогтися бажаного ефекту, додавши ще склянку води зверху.
Інгредієнти:

  • пшенична каша - 210 г;

  • вода - 345 мл.


  • Приготування
    Пшенична каша на воді – рецепт

    Почніть зі стандартного промивання пшеничної крупи холодною водою. Далі перекладіть промиту пшеничну крупу в посуд з товстим дном (так крупа не буде пригорати) і залийте все водою. Сіль або цукор додати за смаком. Накрийте посуд кришкою. Поверніть рушник в джгут і покладіть його в стик між каструлею і кришкою. Зверху додайте глибоку миску, діаметр якої відповідає діаметру каструлі. Залиште посуд на середньому вогні, а коли пар помітно посилиться, зменшіть жар до середнього і залиште все нудитися на 20 хвилин. По закінченні приготування залиште кашу настоятися 10 хвилин, а потім подавайте її з шматочком масла.