Кукурудзяна каша – ідеальний варіант до сніданку. Багата клітковиною, вона швидко запустить роботу всього травного тракту. Сьогодні ми поділимося з вами перевіреними рецептами приготування смачної каші з кукурудзяної крупи.
Рецепт каші з кукурудзяної крупи на молоці
Інгредієнти: суха кукурудзяна крупа– 1 ст.; молоко 32% – 700 мл; цукровий пісок – за смаком; сіль харчова – щіпка; масло вершкове – 05 пачки. Приготування Отже, беремо каструлю, наливаємо молоко і ставимо посуд на середній вогонь. Не гаючи часу, готуємо кукурудзяну крупу: подрібнюємо її в кавомолці до дрібного стану. Після закипання молока, висипаємо крупу тонкою цівкою, а потім кидаємо за смаком цукровий пісок і сіль. Помішуючи, варимо кашу на слабенькому вогні. Через 15 хвилин додаємо вершкове масло, проварюємо крупу ще 5 хвилин і знімаємо посуд з плити. Накриваємо кришкою, загортаємо в теплу ковдру і наполягаємо кашу хвилин 20.
Рецепт каші з кукурудзяної крупи в мультиварці
Інгредієнти: молоко – 2 ст.; крупа суха кукурудзяна – 1 ст.; цукор білий – 1 ст. ложка; вода фільтрована – 250 мл; масло вершкове – 20 р. Приготування Крупу промиваємо кілька разів, перекладаємо в ємність мультиварки і додаємо шматочок вершкового масла. Вибираємо на дисплеї програму «Випічка» і засікаємо приблизно 10 хвилин. Потім всипаємо цукор, вливаємо холодну воду і молоко. Все перемішуємо, встановлюємо режим «Каша» і готуємо приблизно 30 хвилин.
Рецепт гарбузової каші з кукурудзяною крупою
Інгредієнти: молоко 32% – 2 ст.; масло вершкове – 50 г; крупа суха кукурудзяна – 1 ст.; гарбуз свіжа – 300 г; вода фільтрована – 1 ст.; цукор та кухонна сіль – за смаком. Приготування Крупу висипаємо на сковороду і підрум'янюємо кілька хвилин без масла. Потім заливаємо її гарячим молоком і залишаємо на півгодини. Не гаючи часу, готуємо гарбуз: очищаємо її і виймаємо насіння. М'якоть нарізаємо кубиками, пересипаємо цукром і ставимо на слабенький вогонь. Коли овоч пустить сік, додаємо до нього набряклу крупу і кидаємо цукор і сіль. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин. Перед подачею на стіл заправляємо кашу за смаком вершковим маслом.
Рецепт солоного каші з кукурудзяної крупи
Інгредієнти: крупа кукурудзяна – 3 ст.; вода фільтрована – 5 ст.; масло топлене – 30 мл; гарбуз – 1 кг; сіль харчова – за смаком; свіжий кріп – за смаком. Приготування З гарбуза акуратно зрізаємо шкірку, виймаємо насіння і подрібнюємо м'якоть невеликими шматочками. Заливаємо овоч гарячою водою і відварюємо до напівм'якого стану. Далі всипаємо кукурудзяну крупу і тушкуємо кашу, прикривши кришкою, до готовності. Перед подачею розкладаємо її по тарілках, поливаємо маслом і посипаємо рубаною зеленню.
Рецепт каші з кукурудзяної крупи на воді
Інгредієнти: крупа кукурудзяна – 2 ст.; вода фільтрована – 5 ст.; сіль – щіпка; олія – за смаком. Приготування Крупу промиваємо кілька разів, викладаємо в посуд мультиварки і заливаємо крутим окропом. Потім додаємо за смаком спеції, виставляємо програму «Гасіння» і час на 1 годину. Після сигналу кладемо в готову кашу масло і перемішуємо.
Рецепт приготування каші з кукурудзяної крупи
Інгредієнти: суха кукурудзяна крупа– 300 г; чорнослив сухе – 200 г; вода фільтрована – 800 мл; масло вершкове – 40 г; цукор – 30 р. Приготування Чорнослив промиваємо, замочуємо в окропі і залишаємо розбухати. У каструлю наливаємо воду, доводимо до закипання, кидаємо крупу і варимо її 25 хвилин. В кінці приготування солимо і сахарим блюдо. Готову кашу поливаємо розтопленим маслом і прикрашаємо чорносливом.