Вернуться назад Распечатать

Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки?

Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки?
Печінковий торт стане оригінальним прикрасою святкового столу і без сумніву здивує гостей. Існує безліч варіацій на тему приготування такої закуски. Ми ж сьогодні розповімо вам, як краще приготувати смачний печінковий торт зі свинячої печінки.

Рецепт смачного печінкового торта зі свинячої печінки з часником


Інгредієнти:
Для печінкових млинців:

  • свиняча печінка – 650 г;

  • два курячих яйця;

  • молоко – 120 мл;

  • борошно – 145 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • чорний свіжозмелену перець;

  • сіль;

  • рафінована олія;


  • Для начинки:

  • морква – 475 г;

  • цибуля ріпчаста – 475 г;

  • два-три зубці часнику;

  • майонез – 230 г;


  • Для оформлення:

  • майонез;

  • три курячих яйця;

  • помідори свіжі;

  • свіжа зелень .


  • Приготування
    Незмінним основним компонентом даного закусочного торта є свиняча печінка, з якої ми будемо готувати млинці. Багатьом не подобається притаманна цьому продукту гірчинка. Якщо ви ставитеся до їх числа, то рекомендуємо вимочити продукт в молоці протягом кількох годин. Незабутній також добре промити його і очистити від судин і плівочок.
    Для подальшого приготування необхідно подрібнити печінка з очищеним цибулею у блендері або скориставшись м'ясорубкою. Важко уявити приготування печінкового торта зі свинячої печінки без яєць і молока. Ці компоненти, так само як і печінка є незмінними. Додаємо їх в печінкову масу, всипаємо також борошно, підсолюємо все і приправляємо перцем.
    Тепер з отриманого печінкового тесту на промасленим сковорідці випікаємо млинці, які в нашому випадку будуть коржів для торта і даємо їм охолонути.
    Для начинки очищений і дрібненько нашатковану цибулька пасеруємо в сковороді протягом чотирьох хвилин, а потім закладаємо оброблену на тертці моркву і тушкуємо на помірному жарі разом з цибулею до м'якості овочів. Після того, як отримана піджарка охолоне, додаємо до неї видавлені через прес зубці часнику, майонез, заправляємо масу за смаком сіллю і перцем і перемішуємо ретельно.
    Тепер на широкому блюді відповідного розміру збираємо тортик. Для цього викладаємо по черзі один на одного печінкові млинці, промазуючи кожен підготовленої овочевий сумішшю. Далі обмазуємо поверхню торта майонезом і обсипаємо звареними круто і пропущеними через тертку яйцями, прикрашаємо скибочками помідор і гілочками свіжої зелені.

    Смачний печінковий торт зі свинячої печінки з грибами


    Інгредієнти:
    Для печінкових млинців:

  • свиняча печінка – 650 г;

  • два курячих яйця;

  • вершки – 120 мл;

  • борошно – 145 г;

  • чорний мелений перець;

  • сіль;

  • рослинна олія;


  • Для начинки:

  • печериці – 420 г;

  • ріпчаста цибуля – 310 г;

  • морква – 310 г;

  • твердий сир – 95 г;

  • майонез – 260 г;

  • два зубці часнику;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • олія рафінована.


  • Приготування
    Підготовлений належним чином свинячу печінку, як і в попередньому рецепті, подрібнюємо будь-яким зручним способом. В даному випадку замість молока ми будемо використовувати вершки, додавши їх разом з збитими яйцями до печінкової маси. Далі шляхом додавання борошна добиваємося потрібної консистенції тіста, як на оладки, підсолюємо його також і за бажанням перчимо. Випікаємо на промасленим сковороді печінкові оладки, підрум'янивши їх на середньому жарі з двох сторін, і даємо їм охолонути.
    В якості начинки в даному випадку буде виступати овочева суміш з грибами і
    Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки?
    сирний крем. Для цього пасеруємо дрібненько порізану цибульку і моркву до м'якості, посоливши і додавши перчика в процесі смаження, а в іншій сковороді обсмажуємо гриби до готовності, не забуваючи також приправити за смаком сіллю і перцем. Потім з'єднуємо грибну і овочеву масу, перемішуємо і даємо охолонути. Тим часом обробляємо на самій маленькій тертці сир і змішуємо його з майонезом і видавленим часником.
    Оформляючи тортик, промазуємо кожен печінковий млинець сирним кремом, розподіляємо зверху потроху начинки з овочів і грибів і укладаємо «коржі» один на одного. Прикрашаємо тортик по своєму смаку і даємо трохи просочитися.