Вернуться назад Распечатать

Минтай у фользі в духовці – рецепт

Минтай у фользі в духовці – рецепт
До споживачів в Російській Федерації та на іншому пострадянському просторі минтай надходить, в основному, в свежемороженом вигляді. Риба ця недорога, але досить смачна, з ніжною плоттю і корисна, звичайно ж, її можна готувати різними способами. Один з кращих і найбільш здорових – приготування минтая у фользі в духовці, розповімо, як запекти цю рибу. Так що, йдемо і вибираємо красиву рибку (симпатичну на вигляд, тобто), іноді її можна купити вже відразу у вигляді філе з крижаною скоринкою, що зручно, не треба возитися з разделыванием.
Загальні правила розморожування риби
Розморожуємо рибу на полиці холодильника протягом доби, а потім в холодній воді. При дотриманні такого режиму розморожування текстура плоті риби не пошкоджується.

Філе минтая запечене у фользі в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • філе минтая з шкірою або без – 4 шт.;

  • суміш сухих мелених спецій (чорний перець, коріандр, гвоздика, кмин, мускатний горіх);

  • лимон;

  • зелень (петрушка, кріп, базилік, кінза);

  • зелений цибулька (пагони) – 8 шт.;

  • шматочок свинячого сала або масло;

  • сіль;


  • Для соусу:

  • вершки або сметана – 100 мл;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Якщо рибка цільна – разделаем, очистимо і зріжемо з бочков філе з шкірою. Якщо купили минтай вже у вигляді філе – просто розморозимо. У будь-якому випадку, обсушим філе чистою серветкою, трохи присолим, присыплем сумішшю мелених спецій і збризніть соком лимона. Залишимо хвилин на 15-20.
    Під кожен шматок філе виріжемо прямокутний шматок фольги і змастимо його салом або олією. Розкладемо гілочки зелені, а зверху – філе. Загорнемо-запакуємо кожен шматок окремо, викладемо на деко і помістимо його в розігріту духовку.
    Минтай у фользі в духовці – рецепт

    Скільки (тобто, як довго) запікати минтай у фользі в духовці?


    Достатня для запікання філе минтая час – приблизно на 20 хвилин. Перед розгортанням почекаємо хвилин 10 потім перекладаємо в порційні тарілки.
    Минтай, запечений в духовці у фользі, подаємо з відварною картоплею , зеленою цибулькою і соусом (вершки або сметана + продавлений часник). Також добре подати до цієї страви гриби і традиційні північні смакоту, або свіжі овочі (по сезону). З алкоголю можна вибрати біле столове вино, горілку, аквавіт, міцну або ягідну настоянку або світле пиво.