Лазанья – дуже смачна страва італійської кухні. А щоб його спробувати, зовсім не обов'язково йти в ресторан. Зараз ми вам розповімо, як приготувати лазанью з фаршем.
Лазанья з м'ясним фаршем
Інгредієнти: фарш м'ясний – 450 г; цибуля – 170 г; борошно – 45 г; пюре томатне – 450 г; листи лазаньї; сир пармезан – 50 г; молоко 32% жирності – 400 мл; масло вершкове натуральне – 45 г; зелень – 30 р. Приготування Приготування простий лазаньї з фаршем почнемо з підготовки начинки - спочатку пасеруємо до рум'яності подрібнену цибулю. Додаємо фарш, підсолюємо його і притрушиваем перчиком. Тепер викладаємо томатне пюре і 10 хвилин тушкуємо на малому вогні. Після цього можна додати подрібнену зелень кропу або петрушки.
Тепер починаємо готувати соус: вершкове масло розтоплюємо, додаємо в нього борошно, розмішуємо і вливаємо в отриману масу молоко. При цьому нам потрібно постійно помішувати суміш. На малому вогні прогріваємо його до загустіння, підсолюємо, перчимо і вимикаємо вогонь. Тепер підходящу прямокутну форму змащуємо олією, викладаємо лист лазаньї, поливаємо його соусом. Зверху розподіляємо начинку. І так повторюємо шари, поки не використовуємо всі інгредієнти. Верх поливаємо соусом і притрушиваем тертим пармезаном. Випікаємо класичну лазанью з фаршем приблизно 30 хвилин в духовці до рум'яності.
Рецепт лазаньї з фаршем і грибами
Інгредієнти: листи лазаньї – 300 г; помідори – 2 шт.; молоко – 800 мл; твердий сир – 50 г; сирий м'ясний фарш – 05 кг; пшеничне борошно – 100 г; цибуля – 140 г; свіжі печериці – 300 г; кетчуп – 3 ст. ложки; вершкове натуральне масло – 50 г; мускатний горіх – щіпка; сіль; олія рослинна. Приготування Якщо в інструкції до листів лазаньї сказано, що їх потрібно попередньо відварити, то, дотримуючись інструкції,
відварюємо їх, потім відкидаємо на друшляк. Фарш пасеруємо до посветления, додаємо до нього подрібнені помідори, кетчуп. Добре все перемішуємо, підсолюємо і тушкуємо близько 5 хвилин. Гриби нарізаємо кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо все разом хвилин 10. У форму покласти шар фаршу, зверху кладемо листи лазаньї. Потім викладаємо гриби з цибулею і зверху накриваємо листами лазаньї. Розтоплюємо масло на сковороді, додаємо борошно і добре розмішуємо. Коли масло вбереться, вливаємо молоко і інтенсивно розмішуємо. Коли соус загусне, кладемо в нього мускатний горіх. Заливаємо домашню лазанью з фаршем і грибами соусом і зверху притрушиваем тертим сиром. Запікаємо При 180 градусах 40 хвилин.