Лазанья – дуже ситна і неймовірно смачна страва італійської кухні. Це листи тесту, прослоенные м'ясом, сиром, грибами. Як приготувати листи лазаньї в домашніх умовах, читайте нижче.
Листи для лазаньї – рецепт
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; сіль; пшеничне борошно – 400 г; олія рослинна . Приготування Приготування листів лазаньї в домашніх умовах почнемо з просіювання борошна. В отриманій гірці робимо поглиблення, в яке вбиваємо 1 яйце і вливаємо 30 мл рослинного масла. Тепер акуратно перемішуємо. Повинно вийти еластичне тісто. Вимішуємо його близько 15 хвилин. Якщо воно вийшло занадто крутим, додаємо близько 30 мл води. Після замісу залишаємо його на півгодинки, а потім ділимо на 6 частин. Кожну з них тоненько розкачуємо. Після цього аркуші залишаємо, підсихати. Перед використанням відварюємо їх у підсоленому окропі з рослинним маслом (10 мл олії на 1 літр води) по 1 хвилині. А далі вже використовуємо листи лазаньї за рецептом.
Листи лазаньї своїми руками
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; пшеничне борошно – 500 г; сіль – 1 ч. ложка; масло рослинне – 30 мл; охолоджена вода – 80 мл Приготування Борошно просіваємо гіркою на стіл. Робимо в ній ямку, додаємо 2 яйця. Вбивати їх слід по одному і злегка перемішайте з борошном. Потім вливаємо олію. Потім частинами додаємо холодну воду. Вимішуємо тісто. Його готовність перевіряємо так – надрізаємо його, якщо зріз рівний, значить, тісто готове. Ділимо його на 8 частин. Тоненько розкочуємо качалкою, надаючи потрібну форму. Викладаємо їх на обробну дошку, пересипаючи борошном. Накриваємо серветкою і залишаємо в світлому сухому місці. Хвилин через 30 вони повністю висохнуть. Їх можна скласти стопкою, помістити в пакет і зберігати так до 2 місяців у прохолодному місці. Перед застосуванням опускаємо їх в окріп на хвилинку по одному. Потім дістаємо і готуємо лазанью .
Як зробити листи для лазаньї будинку?
Інгредієнти: борошно; молоко – 100 мл; яйця – 3 шт.; сіль. Приготування Молоко змішати з яйцями і дрібкою солі. Поступово всипаємо борошно, скільки візьме тісто вимішуємо до еластичного стану. Залишаємо постояти, а потім розкачуємо і ділимо на прямокутні листи бажаного розміру. Відварюємо їх в окропі з додаванням рослинної олії 2-3 хвилини, а потім виймаємо і використовуємо за призначенням.
Ми вам розповіли, як готувати і варити листи для лазаньї. Тепер швидко і просто ви можете самостійно приготувати це смачне італійське блюдо будинку.