Вернуться назад Распечатать

Парові котлети з індички

Парові котлети з індички
М'ясо індички саме по собі є дієтичним і неймовірно корисним продуктом.
Сьогодні ми поговоримо про котлети з м'яса індички і розповімо про приготування їх на пару. Таким способом користь страви примножується і дозволяє використовувати його навіть при самих жорстких дієтах.

Парові котлети з індички - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • філе індички – 550 г;

  • скибочки білого хліба – 2 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • молоко – 115 мл;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Як і в класичний фарш для котлет ми будемо додавати в парові котлети білий хлібець. Його попередньо ділимо на шматочки і заливаємо на деякий час молочком для розмокання.
    Філе індички промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, встановивши дрібну решітку. Тим же манером подрібнюємо розмоклий хлібець і очищений і розрізаний на частини цибулю. Додаємо до фаршу яйця, підсолюємо масу і ретельно перемішуємо. При бажанні додаємо у фарш для котлет дрібненько нарізану свіжу зелень. Формуємо з отриманого фаршу котлетки, викладаємо їх на промаслений ґрати для готування на пару і витримуємо блюдо в режимі «Пар» протягом сорока хвилин.
    Такі ж парові котлети з індички можна приготувати і в пароварці, витримавши їх у пристрої тридцять-сорок хвилин.

    Рецепт приготування парових котлет з індички


    Інгредієнти:

  • філе індички – 550 г;

  • скибочки білого хліба – 2 шт.;

  • одне велике куряче яйце;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • сир твердий – 175 г;

  • молоко – 115 мл;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень кропу і петрушки.


  • Приготування
    Парові котлети з індички

    Почнемо приготування котлет з індички з замочування хліба. Заллємо скибочки молоком і залишимо на кілька хвилин. В цей час індиче філе промиваємо, розрізаємо на шматочки і дробимо будь-яким зручним способом. Можна взяти для цієї мети м'ясорубку з дрібною решіткою або пробити м'ясо в чаші блендера з насадкою «ніж». Таким же чином подрібнюємо очищений цибулю і розмоклий хлібець. Потім додаємо до фаршу яйце, дрібненько нарізану свіжу зелень, підсолюємо і ретельно змішуємо.
    З отриманого фаршу формуємо котлетки, у центр кожного покласти скибочку твердого сиру і укладаємо вироби на решітку пароварки або мультиварки. Готуємо вироби на пару протягом сорока п'яти хвилин.