Смак тюфтельок можна урізноманітнити, вдало підібравши рецепт супроводжує їх підливи. За основу можна взяти сметану або томатну пасту, доповнивши смак спеціями або овочами. Про те, як зробити таку підливу до тефтелі, розповідаємо сьогодні в наших рецептах.
Підлива для тефтелькою - рецепт зі сметаною
Інгредієнти: сметана – 490 г; борошно пшеничне – 25-35 р; цибуля ріпчаста – 80 г; морква – 80 г; масло рослинне – 70 мл; сухі ароматні трави; чорний мелений перець; сіль; бульйон (при необхідності). Приготування Починаємо приготування підливи для тефтелькою з обробки овочів. Морква промиваємо, чистимо і перетираємо на дрібній тертці, а очищений цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками. Викладаємо овочеву масу в прогріте масло на сковороду або сотейник з товстим дном і пасеруємо до м'якості, періодично помішуючи. Тепер додаємо борошно, обсмажуємо разом з овочами протягом хвилини і вводимо порційно сметану, неперервно інтенсивно розмішуючи. Прогріваємо підливу до кипіння і при необхідності, якщо є бажання отримати більш рідку консистенцію, підливаємо бульйон. Доводимо отриману суміш до бажаного смаку додаванням солі, меленого чорного перцю, сухого ароматних трав і бажаних спецій і можемо заливати тефтелі підливою для подальшого приготування.
Зазначимо, що більш рідка текстура підливи підійде для гасіння тюфтельок в сковороді або сотейнику на плиті, а та, що погустіше буде ідеальна для приготування страви в духовці.
Смачна підлива для тефтелькою з томатною пастою
Інгредієнти: паста томатна – 120 г; бульйон – 550-750 мл; цибуля ріпчаста – 95 г; морква – 95 г; солодкий болгарський перець – 120 г; корінь селери – 75 г; корінь петрушки – 75 г; масло рослинне – 65 мл; сухі ароматні трави – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; бажані спеції – за смаком; сіль – за смаком; цукор – за смаком. Приготування Як і в попередньому рецепті займемося овочами. В даному випадку овочевий набір набагато ширше, але смак підливи від цього тільки виграє. Отже, очищаємо вимиті корені моркви, петрушки і селери і обробляємо на маленькій
тертці. Солодкий болгарський перець позбавляємо від насіння і плодоніжки і дрібненько шаткуємо. Також подрібнюємо, як можна дрібніше, очищений ріпчасту цибулю і закладаємо її в прогріту сковороду з рослинним маслом без запаху. Через п'ять хвилин кидаємо всі інші підготовлені овочі і смажимо на помірному вогні до м'якості. Після цього додаємо томатну пасту, попередньо розпустивши її в невеликій кількості бульйону, вливаємо решті бульйон, додаємо сіль, цукровий пісок, прянощі і бажані спеції і даємо підливі закипіти. Якщо текстура жидковатая для вас, можна загущатися її розведеним в невеликій кількості води або бульйону столовою ложкою борошна.