Вернуться назад Распечатать

Піца з листкового дріжджового тіста

Піца з листкового дріжджового тіста
Маючи в морозильній камері упаковку готового листкового дріжджового тіста, можна організувати швидке частування для гостей або ж просто вечерю на швидку руку, приготувавши з нього піцу. Начинку можна знайти на свій смак, згідно з наявними запасами продуктів в холодильнику. А ми запропонуємо кілька ідей для такої піци і розповімо тонкощі її приготування.

Піца з готового листкового дріжджового тіста в духовці


Інгредієнти:

  • готове листкове дріжджове тісто – 490 г;

  • копчена ковбаса – 190 г;

  • ковбаса докторська – 120 г;

  • печериці свіжі – 350 г;

  • солодкий болгарський перець – 100 г;

  • маслини без кісточок – 120 г;

  • соус томатний – 190 г;

  • орегано – 2 щіпки;

  • базилік – 2 щіпки;

  • мелена суміш перців – 2 щіпки;

  • часник – 2 зубці;

  • сіль – за смаком;

  • твердий сир – 290 г;

  • рослинна олія без запаху.


  • Приготування
    Дістаємо завчасно з морозилки готове листкове дріжджове тісто і залишаємо при кімнатній температурі до повного розморожування.
    За цей час підготуємо компоненти для піци. Очищаємо зубці часнику, видавлюємо через прес і змішати з томатним соусом. Туди ж кидаємо орегано мелений базилік, мелену суміш перців і гарненько перемішуємо.
    Свіжі печериці, промиваємо під проточною водою, даємо стекти, і нарізаємо невеликими пластинами. Потім закладаємо підготовлену грибну масу в попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом без запаху і витримуємо, помішуючи, до випаровування грибних соків. Разом з тим нарізаємо копчену і докторську ковбасу невеликою соломкою, а маслини без кісточок шаткуємо тонкими кільцями. Моєму, витираємо насухо і очищаємо болгарський перець, а потім подрібнюємо його досить дрібними кубиками або тонкою соломкою. Твердий сир перетираємо через саму крупну тертку.
    Розмерзається тісто складаємо вчетверо, а потім розкачуємо досить тонко і переносимо за допомогою качалки на промаслений лист. Розподіляємо пласт по його поверхні, розрівнюючи і формуючи невеликі бортики, а потім промазуємо по всій поверхні підготовленим пряним томатним соусом. Потім розкладаємо шматочки копченої і вареної ковбаски, гриби, солодкий перчик і маслини, притрушиваем всі шаром сиру і розташовуємо в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці до готовності і придбання рум'яної скоринки. Зазвичай для цього достатньо п'ятнадцяти-двадцяти хвилин.

    Міні піци з покупного листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • готове листкове дріжджове тісто – 490 г;

  • шинка або ковбаса – 300 г;

  • сир фета – 120 г;

  • в'ялені помідори в олії – за смаком;

  • солодкий болгарський перець – за смаком;

  • маслини без кісточок – 120 г;

  • червоний салатний цибуля – за смаком;

  • пряний томатний соус – 190 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • твердий сир – 275 г;

  • рослинна олія без запаху.


  • Приготування
    Розморожуємо готове листкове дріжджове тісто, а потім розкачуємо досить тонко і за допомогою склянки чи чашки вирізаємо круглі коржі.
    Як пряного томатного соусу можна взяти готовий кетчуп або ж приготувати його з томатної пасти, з додаванням бульйону, солі, меленого перцю, а також базиліка, орегано і інших пряних трав. Начинкою для міні піц може бути шинка або будь ковбаска, наявна в наявності, її як і інші компоненти для піц зі списку інгредієнтів необхідно нарізати якомога дрібніше. Серед них червоний салатний цибулю,
    Піца з листкового дріжджового тіста
    болгарський перчик, маслини, в'ялені помідори, сир фета і свіжа зелень. Все це акуратно змішуємо в одній мисці, а твердий сир окремо натираємо на крупній тертці.
    Тепер приступаємо до формування міні піц. Вирізані кружечки тіста розкладаємо на деку, застеленому пергаментным листом, і промазуємо томатним соусом. Потім розкладаємо приготовану суміш продуктів для начинки і притрушиваем сирної стружкою.
    Для випікання таких міні піц з покупного листкового дріжджового тіста достатньо п'ятнадцяти хвилин при заданому температурному режимі на рівні 185 градусів.