Хачапурі, про яких піде нижче мова – це, скажімо прямо, трансформовані рецепти традиційних грузинських сирних коржів. З плином часу багато кулінари намагаються спростити собі життя на кухні, не втративши в смаку і якості. І у деяких це виходить.
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді - рецепт
Це точно самий швидкий рецепт хачапурі, він звичайно для ледачих, але виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти: сир адигейський – 200 г; яйця – 3 шт.; сметана – 1 склянка; борошно – 75 г; кріп – 1/2 пучка; петрушка – 1/2 пучка; сіль – 10 г; масло рослинне – 20 р. Приготування Зелень гарненько вимийте і просушіть, потім досить дрібно порубаєте. Сир заздалегідь подрібніть за допомогою терки. Яйця з'єднайте зі сметаною і гарненько вимісіть, після чого потроху додавайте борошно і, не припиняючи вимішуйте, потім, коли вся мука вже введена, додайте зелень і сир. Спеції залишаються повністю на ваш розсуд, а з сіллю потрібно бути дуже обережним, все залежить від сиру, може бути і зовсім не потрібно солити. Після того як суміш стала однорідною, добре вымешанной і без непотрібних грудочок, промажте сковорідку олією, використовуючи кулінарну кисть і не забуваючи про борту сковорідки. Трохи підігрів сковороду вливайте туди поки ще рідкий хачапурі. До речі, діаметр сковорідки повинен бути такий, щоб суміш, яка перебувала в ній, була не вище 2 см, інакше вона просто не прожариться. На підсмажування з одного боку йде 10-15 хвилин під кришкою. Потім слід перевернути, закрити кришку і ще стільки ж почекати.
Ледачі хачапурі з лаваша
Інгредієнти: лаваш тонкий – 3 шт.; сир твердий – 200 г; сир – 100 г; яйце – 1 шт.; сметана – 40 г; масло рослинне – 2 ст. ложка; кріп – 1/2 пучка; петрушка (або кінза) – 1/2 пучка. Приготування Зелень промийте і обсушіть, після чого дрібно порубаєте. Сир обов'язково повинен бути жирним і розсипчастим, його пам'ятайте виделкою і змішайте з дрібно натертим сиром. Тепер всі вимішайте з сметаною і додайте яйце, після чого знову все ретельно вимісіть і вже після вводите зелень. Солити не завжди обов'язково, все залежить наскільки солоний сир ви купили. Тепер поріжте на однакові прямокутники лаваш, на одну третину його площі покладіть начинку, відступивши 1 см з боків і скрутіть в рулети, потім обережно прbплюсніть кожен, не видавлюючи начинку. Обсмажуйте їх на промазаної маслом і підігрітою сковорідці під кришкою.