Користь м'яса індички переоцінити неможливо, як і його чудові смакові якості, які досягаються шляхом зовсім нескладного приготування. Наші рецепти допоможуть вам переконатися в правильності цього твердження, адже смакової результат запропонованих страв перевершить всі очікування.
Рецепт філе гомілки індички в духовці з картоплею
Інгредієнти: філе гомілки індички – 4 шт.; картопля – 750 г; горошок заморожений зелений – 180 г; соус соєвий – 95 мл; гірчиця – 35-45 г; базилік сушений – 2 ч. ложки; суміш прованських трав – 1 ст. ложка; рафінована олія – 25 мл; суміш перців; сіль. Приготування Особливу нотку додасть страві попереднє маринування філе гомілки індички. Для цього м'ясо птиці промиємо, обсушим, зробимо у кожному філе проколи ножем і натремо сумішшю соєвого соусу, гірчиці і сушеного базиліка в зазначених пропорціях, а також приправимо меленої сумішшю перців. Даємо просочитися індичці не менше години. За цей час вимиваємо і очищаємо картопляні бульби і розрізаємо на невеликі часточки. Щоб смак овочу в страві був таким же насиченим і привабливим, як і м'ясо, приправляємо скибочки прованськими травами, присмачую сіллю і меленої сумішшю перців, а також поливаємо рослинним маслом і ретельно змішуємо, щоб прянощі гарненько розподілилися по всьому картоплі.
Промаринованное м'ясо викладаємо на лист фольги, покладений на деко, з боків розкладаємо підготовлені картопляні часточки, прикриваємо другим листом і запечатуємо краю. Відправляємо блюдо запікатися при 195 градусах протягом години. Після цього знімаємо верхній лист фольги, посипаємо блюдо зеленим горошком, підвищуємо температуру до 220 градусів і витримуємо індичку з овочами при такому температурному режимі ще п'ятнадцять хвилин.
При бажанні смак страви можна урізноманітнити, додавши нарізану півкільцями цибулю, зробивши з нього подушку під філе гомілки індички або ж доповнити гармонію половинками помідорів черрі.
Рецепт тушкованого філе індички з імбиром в мультиварці
Інгредієнти: філе індички – 950 г; натертий корінь імбиру – 1 ст. ложка або за смаком; цибуля ріпчаста – 85 м; перець чилі; олія соняшникова без запаху – 25 мл; соус соєвий – 25 мл; суміш перців свежесмолотая; сіль. Приготування Оригінальність даної страви в імбирною нотці. Але ступінь насиченості імбирного смаку визначаємо за уподобанням, збільшуючи або зменшуючи кількість пряного кореня. Натерти його на тертці, змішуємо з подрібненою цибулею, соєвим соусом, олією, приправляємо меленої сумішшю перців, перцем чилі і при необхідності сіллю. Підготовлене філе індички розрізаємо на невеликі порційні шматочки, приправляємо їх приготованим імбирно-соєвим соусом, перемішуємо і викладаємо в мультикастрюлю. Виставляємо функцію «Тушкування» на півтори години. Готове тушковане м'ясо індички подаємо з відварною картоплею, рисом або макаронами.
Філе індички зі сметаною і цибулею - рецепт на сковороді
Інгредієнти: філе індички – 550 г; сметана – 125 г; вода – 190 мл; цибуля ріпчаста – 85 м; часник; рафінована рослинна олія – 45 мл; свіжа зелень – 25 мл; спеції; сіль. Приготування Дане блюдо готується дуже швидко, а результат просто приголомшливий. Отже, приступаємо до обробки філе.
Промиваємо його, обсушуємо й розрізаємо на невеликі брусочки. Тут же викладаємо м'ясо птиці в прогріте на сковороді рослинне масло без запаху. Даємо шматочках підрум'янитися і додаємо півкільця цибулі, а ще через п'ять хвилин смаження закладаємо сметанку, вливаємо підігріту до кипіння воду, приправляємо страву сіллю, улюбленими спеціями і протушиваем під кришкою хвилин десять. Після цього додаємо нарізаний часник і зелень, даємо трохи настоятися і можемо подавати.
Для більш насиченого смаку можна філе індички попередньо замаринувати в улюблених спеціях, а потім приготувати, дотримуючись рецептом.