Вернуться назад Распечатать

Молочне порося - рецепт

Молочне порося - рецепт
Якщо ви плануєте весілля або сімейне святкове застілля, це блюдо стане «цвяхом» програми і безсумнівно прикрасить святковий стіл. Єдиною складністю є те, що порося потрібно замаринувати на ніч перед приготуванням, в іншому це блюдо не вимагає якихось сверхингредиентов або здібностей.
Для початку поговоримо про те, як вибирати порося. В першу чергу зверніть увагу на колір шкіри. Він повинен бути рівномірно світло-рожевим, без синців і синців. Копитця також повинні бути гладкими, без тріщин. Інакше ви ризикуєте придбати нездорового порося. Оптимальна вага тушки повинен бути не більше п'яти кілограм, по-перше він напевно поміститься в стандартну духовку цілим. А по-друге це напевно буде саме молочне порося, якщо вага його більше, не виключено, що крім молока тварина вживало прикорм.

Рецепт приготування фаршированого молочного порося в духовці


У цьому рецепті ми розповімо про запеченому молочне порося з гречкою і грибами.
Інгредієнти:

  • тушка порося – 5 кг;

  • гречка – 250 г;

  • гриби – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • часник – 1 зубок;

  • масло рослинне – 160 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • розмарин – 1 гілочка;

  • паприка – 1 ст. ложка;

  • перець білий, часник сублімований – по 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Щоб позбавитися від непотрібної нам щетини, шкіру де видно волоски потрібно полити окропом. Тоді з допомогою ножа скребущими рухами ми легко видалити всю непотрібну рослинність. Промиваємо в проточній воді від залишків крові та щетини і добре висушуємо рушником.
    Готуємо маринад: змішати сіль, білий перець, сушений часник, цедру і сік одного лимона, листочки з гілочки розмарину і 80 мл олії. Все це перемішуємо і натираємо порося зовні і всередині. Замотуємо його в харчову плівку і кладемо маринуватися на ніч у холодильник.
    Для начинки гриби поріжемо на четвертинки, морква натремо на тертці, цибулю поріжемо дрібненько.
    Обсмажимо овочі на сковороді і туди ж відправимо суху гречку. Добре розмішуєм її з овочами і прожарим хвилини три. Далі заливаємо півлітра окропу, присаливаем і накриваємо кришкою. Нам потрібна не повністю готова гречка, тому після 5 хвилин кипіння вимикаємо вогонь і перекладаємо в інший посуд, щоб начинка охолола.
    Порося дістаємо з плівки і добре зовні обтираем рушником. Всередині по хребту натираємо однією часточкою часнику. Фаршируємо начинкою на 3/4 , т. к. гречка вбере в себе сік, доготовится в духовці і збільшиться в розмірі.
    Молочне порося - рецепт
    Зашиваємо порося або складаємо краю бамбуковими шпажками. Пов'язуємо ноги, п'ятачок і вуха закриваємо фольгою, щоб не пригоріли. З фольги робимо кульку і вставляємо в рот, щоб потім можна було покласти туди, помідорчик наприклад. По всьому тілу голкою робимо дірочки, щоб випаровується зайва рідина. Трохи поллємо маслом, посиплемо паприкою і добре натремо всього порося. Ставимо в духовку на 180 градусах. У загальній складності блюдо запікається 15 години, але кожні півгодини дістаємо і змащуємо глазур'ю з соєвого соусу і меду, щоб вийшла смачна скоринка. За півгодини до готовності знімаємо фольгу з вух і п'ятачка, щоб вони підрум'янилися.