Вернуться назад Распечатать

Як зварити пшеничну кашу на воді?

Як зварити пшеничну кашу на воді?
Не можна сказати, що пшенична каша в сучасному світі користується гарним попитом, але пару сотень років тому її можна було знайти буквально на кожному столі. Тоді таку кашу варили і у свята і на кожен день, додавали молоко з маслом або сервірували з м'ясом і птицею. Зараз же пшениця різко втратила свою популярність, причому незаслужено. Ця дешева і ситна каша є корисним джерелом складних вуглеводів, вона володіє нейтральним смаком, а тому може подаватися з чим завгодно, а крім того варитися швидко і просто. Про те, як зварити пшеничну кашу на воді ми поговоримо нижче.

Як варити розсипчасту пшеничну кашу на воді?
Найчастіше каші варять з пшеничної крупи дрібного помелу, яка відрізняється своєю мучнистостью. Без правильної обробки з цієї крупи не вийде розсипчастої каші.
Головним ключем на шляху до розсипчастої пшеничної каші є промивка. Спершу крупу промивають теплою водою приблизно кімнатної температури, а коли витікає рідина почне ставати прозорою, можна почати поступово знижувати температуру. Промиту крупу засипають в каструлю з товстим дном і заливають в два рази великою кількістю води. Посоливши, поставте пшеничну крупу на вогонь і накрийте кришкою без отвору. Щоб зайвий пар все ж міг виходити, під кришку покладіть згорнуте в джгут кухонне рушник. Зверху накрийте каструлю мискою відповідного діаметра і залиште все на 15 хвилин, виставивши невеликий вогонь. По закінченні варіння, зніміть посуд з вогню, але не відкривайте кришку, нехай каша з пшеничної крупи на воді настоїться аналогічний період часу. Лише потім доповніть всі розтопленим маслом і перемішайте.
Як приготувати пшеничну кашу на воді?
Навіть якщо ви хочете отримати в'язку кашу на виході, пшеничну крупу потрібно буде все одно промити, так ви позбавитеся від можливого сора і зайвої клейкості. Сполоснувши крупу, пересипте її в каструлю з товстим дном, щоб уникнути пригорання. Завчасно доведіть до кипіння воду, кількість якої повинна перевищувати обсяг крупи у два рази. Після повторного закипання рідини, посоліть і перемішайте крупу.
Скільки варити пшеничну кашу на воді?
Близько 15-20 хвилин, періодично перемішуючи. Якщо у вас немає часу, то киньте в готовий гарнір шматочок масла і пробуйте, але якщо час є, то дайте настоятися каші ледь розігрітій духовій шафі ще півгодини.
Приготування рідкої пшеничної каші на воді
Секрет приготування рідкої каші очевидний: необхідно лише додати води приблизно в половину вище норми і ви отримаєте ідеальну кашу для приготування запіканок і пудингів, а також для прикорму маленьким дітям. Промивши кашу, пересипте її в товстостінну каструлю і залийте водою. Залиште всі варитися на повільному вогні, час від часу помішуючи. Через 15 хвилин кашу можна зняти з вогню, приправити, доповнити маслом і накрити. Ще 10 хвилин і саме час знімати пробу.
Пшенична каша в мультиварці на воді
Зручно варити каші у сучасних девайсах,
Як зварити пшеничну кашу на воді?
рівномірний нагрів і товщина стінок чаші яких дозволяють крупі не пригорати до дна.
Промивши крупу, пересипте її в чашу і залийте в два рази великою кількістю води. Масло, підсолоджувачі, сіль та інші добавки кладуть відразу ж. Після, закрийте кришку і включіть режим «Каша» або «Молочна каша». Через півгодини крупа буде готова. Залиште її дійти ще на 10 хвилин і знімайте пробу.
Ідеальною компанією такого гарніру стане відварне м'ясо, м'ясна підлива і мариновані овочі . А для більшого аромату, до води, у якій вариться каша, можна додати лавр.