Печінка – продукт корисний, який багатий вітамінами. Також він містить безліч потрібних організму макро-і мікроелементів. Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах, читайте нижче.
Курячий печінковий паштет в домашніх умовах
Інгредієнти: куряча печінка – 800 г; цибуля – 250 г; сіль; морква – 170 г; масло вершкове 73% жирності – 70 р. Приготування Курячу печінку промиваємо та нарізаємо її шматочками. Обсмажуємо продукт на вершкове масло до посветления. Очищені овочі подрібнюємо кубиками і пасеруємо їх в тому ж маслі, де смажилася печінка. Додаємо печінку до овочів. Тушкуємо все на сковороді близько чверті години. Подрібнюємо печінка з овочами в блендері, підсолюємо за смаком. Якщо не знайшлося такого приладу, то сміливо можна використовувати м'ясорубку з дрібною сіточкою. Додаємо вершкове масло , розмішуємо і ставимо в холод.
Рецепт приготування курячого печінкового паштету в домашніх умовах
Інгредієнти: печінка куряча – 12 кг; цибуля – 250 г; коров'яче молоко – 100 мл; вершки 20% жирності – 400 мл; масло вершкове – 120 г; рафінована рослинна олія – 45 мл; сіль; перець. Приготування Вимиту курячу печінку заливаємо молоком і залишаємо на годину. Цибулю шаткуємо півкільцями. На сковороді нагріваємо олію, до нього додаємо приблизно третина вершкового масла. Обсмажуємо цибулю в отриманій суміші. Додаємо печінку і, помішуючи, обсмажуємо чверть години. Потім зменшуємо вогонь і вливаємо вершки. Тушкуємо хвилин 15 - об'єм вершків зменшиться в 2 рази. Всю масу перекладаємо в блендер, додаємо масло і добре все подрібнюємо. Готовий печінковий паштет з салом в домашніх умовах на ніч ставимо в холод.
Печінковий паштет в домашніх умовах зі свинини
Інгредієнти: печінка свиняча – 1 кг; цибуля – 300 г; натуральне масло вершкове – 250 г; свіже сало – 300 г; морква – 300 г; чорний мелений перець; сіль. Приготування Свиняче сало ріжемо великими шматочками і відправляємо його на розігріту сковороду. Морква шаткуємо соломкою і відправляємо на сковороду з салом. Накриваємо це все кришкою. Тепер шаткуємо цибулю і додаємо його на ту ж сковороду. Свинячу печінку промиваємо, плівку зрізаємо. Замочуємо її в молоці на годину. Потім нарізаємо підготовлений продукт шматочками і відправляємо на сковороду до овочів з салом. Знову накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин. Акуратно перемішуємо печінка з овочами і тушкуємо ще півгодини. Практично в кінці приготування солимо і перчимо. Отриману масу двічі пропускаємо через м'ясорубку. Тепер додаємо вершкове масло. А тут важливий момент – якщо печінкова маса тепла, то масло можна просто нарізати шматочками, а якщо вона вже встигла охолонути, то його краще додати, попередньо розтопивши. У будь-якому випадку паштет добре розмішуємо і прибираємо його в холод на 2 години.
Яловичий печінковий паштет в домашніх умовах
Інгредієнти: морква – 250 г; яловича печінка – 600 г; свиняче сало – 100 г; цибуля – 150 г; молоко – 40 мл; сіль; перець; натуральне вершкове масло – 90 р. Приготування З печінки зчищаємо плівки, ріжемо її шматочками і добре промиваємо. Сало ріжемо дрібненькими кубиками. Подрібнюємо цибулю. Морква тоненько шаткуємо. На добре нагрітій сковороді обсмажуємо сало близько 5 хвилин, помішуючи. Після цього додаємо цибулю і смажимо хвилини 3. Тепер кладемо моркву і обсмажуємо ще 5 хвилин, помішуючи. Прийшла черга печінки – додаємо її на сковороду до решти продуктів і тушкуємо на середньому вогні хвилин 10. Потім вливаємо молоко і після закипання тушкуємо печінка на малому вогні ще чверть години. Потім все подрібнюємо за допомогою блендера, і поки маса ще тепла, додаємо вершкове масло, ретельно при цьому розмішуючи.