Вернуться назад Распечатать

Печінковий паштет в домашніх умовах

Печінковий паштет в домашніх умовах
Печінка – продукт корисний, який багатий вітамінами. Також він містить безліч потрібних організму макро-і мікроелементів. Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах, читайте нижче.

Курячий печінковий паштет в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • куряча печінка – 800 г;

  • цибуля – 250 г;

  • сіль;

  • морква – 170 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 70 р.


  • Приготування
    Курячу печінку промиваємо та нарізаємо її шматочками. Обсмажуємо продукт на вершкове масло до посветления. Очищені овочі подрібнюємо кубиками і пасеруємо їх в тому ж маслі, де смажилася печінка. Додаємо печінку до овочів. Тушкуємо все на сковороді близько чверті години. Подрібнюємо печінка з овочами в блендері, підсолюємо за смаком. Якщо не знайшлося такого приладу, то сміливо можна використовувати м'ясорубку з дрібною сіточкою. Додаємо вершкове масло , розмішуємо і ставимо в холод.

    Рецепт приготування курячого печінкового паштету в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • печінка куряча – 12 кг;

  • цибуля – 250 г;

  • коров'яче молоко – 100 мл;

  • вершки 20% жирності – 400 мл;

  • масло вершкове – 120 г;

  • рафінована рослинна олія – 45 мл;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Вимиту курячу печінку заливаємо молоком і залишаємо на годину. Цибулю шаткуємо півкільцями. На сковороді нагріваємо олію, до нього додаємо приблизно третина вершкового масла. Обсмажуємо цибулю в отриманій суміші. Додаємо печінку і, помішуючи, обсмажуємо чверть години. Потім зменшуємо вогонь і вливаємо вершки. Тушкуємо хвилин 15 - об'єм вершків зменшиться в 2 рази. Всю масу перекладаємо в блендер, додаємо масло і добре все подрібнюємо. Готовий печінковий паштет з салом в домашніх умовах на ніч ставимо в холод.

    Печінковий паштет в домашніх умовах зі свинини


    Інгредієнти:

  • печінка свиняча – 1 кг;

  • цибуля – 300 г;

  • натуральне масло вершкове – 250 г;

  • свіже сало – 300 г;

  • морква – 300 г;

  • чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Свиняче сало ріжемо великими шматочками і відправляємо його на розігріту сковороду. Морква шаткуємо соломкою і відправляємо на сковороду з салом. Накриваємо це все кришкою. Тепер шаткуємо цибулю і додаємо його на ту ж сковороду. Свинячу печінку промиваємо, плівку зрізаємо. Замочуємо її в молоці на годину. Потім нарізаємо підготовлений продукт шматочками і відправляємо на сковороду до овочів з салом. Знову накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин. Акуратно перемішуємо печінка з овочами і тушкуємо ще півгодини. Практично в кінці приготування солимо і перчимо. Отриману масу двічі пропускаємо через м'ясорубку. Тепер додаємо вершкове масло. А тут важливий момент – якщо печінкова маса тепла, то масло можна просто нарізати шматочками, а якщо вона вже встигла охолонути, то його краще додати, попередньо розтопивши. У будь-якому випадку паштет добре розмішуємо і прибираємо його в холод на 2 години.

    Яловичий печінковий паштет в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • морква – 250 г;

  • яловича печінка – 600 г;

  • свиняче сало – 100 г;

  • цибуля – 150 г;

  • молоко – 40 мл;

  • сіль;

  • перець;

  • натуральне вершкове масло – 90 р.
  • Печінковий паштет в домашніх умовах


    Приготування
    З печінки зчищаємо плівки, ріжемо її шматочками і добре промиваємо. Сало ріжемо дрібненькими кубиками. Подрібнюємо цибулю. Морква тоненько шаткуємо. На добре нагрітій сковороді обсмажуємо сало близько 5 хвилин, помішуючи. Після цього додаємо цибулю і смажимо хвилини 3. Тепер кладемо моркву і обсмажуємо ще 5 хвилин, помішуючи. Прийшла черга печінки – додаємо її на сковороду до решти продуктів і тушкуємо на середньому вогні хвилин 10. Потім вливаємо молоко і після закипання тушкуємо печінка на малому вогні ще чверть години. Потім все подрібнюємо за допомогою блендера, і поки маса ще тепла, додаємо вершкове масло, ретельно при цьому розмішуючи.