Печінкові млинці з начинкою є саме тим стравою, в який можна надійно заховати неймовірно корисний, але специфічний на смак продукт - печінка, щоб нагодувати їм тих, хто навідріз відмовляється від його вживання в чистому вигляді. Ну а справжні шанувальники страв з печінки будуть просто в невимовному захваті від поїдання цієї оригінальної закуски.
Печінкові млинці з курячої печінки з начинкою з моркви - рецепт
Інгредієнти: свіжа куряча печінка – 550 г; курячі свіжі яйця – 3 шт.; молоко – 490 мл; борошно – 165 г; крохмаль – 30 г; сіль – 15 г або по смаку; рослинна рафінована олія; Для начинки:
морква – 250 г; ріпчаста цибуля – 250 г; часник (за бажанням) – 1-2 зубця; рослинна рафінована олія; майонез ; мелений чорний перець, сіль. Приготування Приготування млинців починаємо з обробки печінки. Ретельно промиваємо її, розрізаємо при необхідності на шматочки і подрібнюємо в ємності блендера або пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою. До печінкової масі вливаємо молоко, додаємо яйця, додаємо борошно і крохмаль, підсолюємо суміш трохи і ретельно перемішуємо. Додаємо пару столових ложок рослинного масла і якщо маса вийшла рідкуватий, всипаємо ще трохи борошна або крохмалю.
Смажимо печінкові млинці, як традиційні млинці, змащуючи попередньо сковороду рафінованим маслом.
Паралельно з млинцями готуємо начинку. Очищений цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками, а моркву чистимо і обробляємо на тертці. Пасеруємо в прогрітому маслі на сковороді спочатку цибулька, а через п'ять хвилин закладаємо моркву і тушкуємо овочі під кришкою на вогні слабкої інтенсивності до м'якості. В кінці процесу приправляємо масу сіллю і меленим перцем. Після охолодження заправляємо овочеву суміш майонезом, при бажанні додаємо подрібнений часничок і перемішуємо.
На кожен млинець накладаємо начинку і розподіляємо по всьому периметру, звертаємо виріб рулетиком, розрізаємо навпіл навскіс і викладаємо на блюдо.
Рулетики з печінкових млинчиків з корейською морквою
Інгредієнти: печінка будь – 550 г; цибуля ріпчаста – 75 г; курячі свіжі яйця – 2 шт.; молоко – 490 мл; борошно – 95 г; розпушувач – 05 ч. ложки; сіль – 05 ч. ложки; рослинна рафінована олія; морква по-корейськи; майонез. Приготування Як і в попередньому рецепті обробляємо і подрібнюємо печінка, тільки на цей раз з очищеним і розрізаної на частини ріпчастою цибулею. В отриману перемелену печінково-цибульну масу вливаємо молоко, вбиваємо яйця, додаємо борошно, додаємо розпушувач і сіль і гарненько розмішуємо до максимально можливої однорідності. Випікаємо з отриманої суміші печінкові млинці на промасленим, розігрітій сковороді і залишаємо до охолодження. Після цього промазуємо поверхню виробів якісним майонезом, розподіляємо по всьому периметру корейську моркву і звертаємо рулетиками. Можна залишити їх цілими або перед подачею розрізати на дві частини.
Печінкові млинці з сиром
Інгредієнти: печінка яловича – 550 г; цибуля ріпчаста – 75 г; курячі свіжі яйця – 5 шт.; молоко – 125 мл; борошно – 100 г; сіль; рослинна рафінована олія; сир твердий – 320 г; майонез – 275 г; часник (за бажанням) – 2-3 зубця. Приготування Відмітна особливість даного рецепту в дещо інших пропорціях компонентів для млинчиків. А в іншому процес приготування ідентичний описаним вище. Перекручену з цибулею печінку змішуємо з яйцями, вливаємо молоко, додаємо сіль і борошно і перемішуємо до максимально можливої однорідності. На розігрітій, промасленого сковорідці випікаємо печінкові млинці на зразок звичайних і даємо їм охолонути. Після цього оброблений на дрібній тертці сир змішуємо з майонезом і при бажанні додаємо подрібнений часничок. Промазуємо млинці по всьому периметру приготовленої сирною масою і звертаємо конвертиком або рулетом.