Млинці – просте російське блюдо. Кожна господиня робить їх по своєму коханому перевіреного рецепту. Як приготувати тонкі млинці на кефірі, розповімо далі.
Тонкі млинці на кефірі – правильний рецепт
Інгредієнти: свіжий кефір – 450 мл; пісок цукровий – 35 г; рослинна олія рафінована – 35 мл; борошно вищого сорту – 170 г; яйця великого розміру – 3 шт.; харчова сода – 05 ч. ложки; сіль. Приготування Добре перемішуємо вінчиком яйця, додаємо сіль, всипаємо цукор і соду. Підливаємо рослинне масло і потихеньку всипаємо борошно. Додаємо половину кефіру і добре розтираємо. Тепер додаємо решту кефір і даємо постояти масі чверть години. Нагріваємо Сковороду, злегка змащуємо жиром і наливаємо порцію тіста. Повертаючи сковороду, рівномірно розподіляємо тісто. Смажимо млинці.
Заварні млинці з кефіром тонкі з дірочками
Інгредієнти: просеянная борошно вищого сорту – 2 склянки; свіжий кефір – 450 мл; сіль – щіпка; яйця великого розміру – 2 шт.; харчова сода – 5 г; цукор; олія рослинна рафінована – 45 мл Приготування Кефір з'єднуємо з яйцями, сіллю, попередньо просіяного борошном і цукровим піском. Добре збиваємо це все віночком. У 200 мл окропу додаємо соду, швиденько її розмішуємо і виливаємо тісто, помішуючи. Даємо постояти близько 5 хвилин. Тепер додаємо масло, розмішуємо і готуємо млинці. Обов'язкова умова – млинці потрібно смажити тільки на розпеченій сковороді, тільки в цьому випадку буде достатня кількість дірочок.
Як піч тонкі млинці на кефірі?
Інгредієнти: борошно – 170 г; кефір – 130 мл; цукор – 80 г; масло вершкове – 55 г; сіль велика – щіпка; вода – 80 мл; яйця середнього розміру – 2-3 шт. Приготування У попередньо просіяне борошно кладемо цукор, сіль і розмішуємо. Кефір змішати з водою і поступово додаємо суху суміш. Вимішуємо тісто і вбиваємо в нього яйця. Все це збиваємо і вливаємо розтоплене вершкове масло. Знову ретельно розмішуємо. Нагріваємо сковороду і промазуємо її маслом. Смажимо тоненькі млинці.
Тонкі млинці на кефірі з дірочками - рецепт
Інгредієнти: просеянная пшеничне борошно – 180 г; кефір 25% жирності – 450 мл; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 50 г; сода харчова – 5 г; рафінована соняшникова олія – 40 мл; сіль. Приготування Розбиваємо яйця, розділяючи білок і жовток. Змішуємо жовтки з цукром, а білки відставляємо поки в холодильник. У желточную масу вливаємо кефір кімнатної температури. Розмішуємо і додаємо борошно. Віночком розмішуємо тісто, кладемо в нього соду і наливаємо олію. Охолоджені білки з додаванням солі збиваємо до пишноти. Відправляємо масу в тісто і дуже обережно розмішуємо. Сковороду ретельно нагріваємо, змащуємо її жиром, а потім вливаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні нагрітої сковороди. Спочатку даємо блинчику підрум'яниться знизу, він весь покриється дірочками. А потім акуратно піддягаємо краєчок і перевертаємо його.
Тісто для тонких млинців на кефірі
Інгредієнти: кефір – 480 мл; борошно вищого сорту – 300 г; цукровий пісок; молоко – 450 мл; харчова сода – 5 г; курячі яйця – 3 шт.; соняшникова олія без запаху – 40 мл; сіль. Приготування Молоко і кефір злегка підігріваємо. Яйця збиваємо, а в кефір кладемо соду. Вливаємо приблизно чверть теплого молока і добре розмішуємо. Змішуємо кефір з яйцями, солимо за смаком кладемо цукор, але його не повинно бути дуже багато, щоб млинці не пригоріли. Всі разом збиваємо до однорідної маси. Поступово додаємо борошно, не припиняючи процесу вимішування. Потім вливаємо залишок молока і масло. Смажимо млинці на гарячій сковороді. А подаємо їх з медом , сметаною, своїм улюбленим варенням або джемом . Всім приємного апетиту!