Продовжуючи тему сухарів панко, сьогодні я пропоную вашій увазі рецепт солодкого страви з їх використанням. Звичайно, мінусом цього десерту багато назвуть далеко не самий корисний спосіб приготування: обсмажування в маслі.
Але з іншого боку, плюсів у цих яблучних кілець також маса. Я нарахувала принаймні три:
- Можна обійтися зовсім без цукру, так як страва солодке за рахунок яблук.
- Десерт ситний, тому багато з'їсти в будь-якому випадку не вийде.
- При мінімальних часових і грошових витратах, у вас на столі ефектний і незвичайний десерт!
Для приготування яблучних кілець знадобляться наступні
інгредієнти :
яблука середнього розміру - 2 шт.
сухарі панко
* - близько 20 г
яйце -1 шт.
вода - 2 ст. л.
борошно - 4 ст. л.
пластівці кукурудзяні без цукру - 4 ст. л.
кориця і цукрова пудра для прикраси - за смаком та бажанням
рослинна олія для смаження
*докладний рецепт приготування тут Складність: низька
Час приготування: 20 хвилин
Кукурудзяні пластівці (несолодкі) подрібнюємо, але не дуже сильно.
Перемішуємо подрібнені пластівці з сухарями панко.
Яйце змішуємо з 2 столовими ложками холодної води.
Яблука очищаємо від шкірки.
Серцевиною з кісточками прибираємо. Найзручніше це робити спеціальним ножем для видалення серцевини.
Ріжемо кільцями.
Кожне колечко:
-обвалюємо в борошні
-опускаємо яйце
-обвалюємо в панірувальної суміші
Масло наливаємо в сковороду, і коли воно розігріється, викладаємо запаніровані колечка.
Обсмажуємо з кожного боку до золотистого кольору.
Готові кільця викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
В принципі, можна починати дегустацію.
А можна змішати корицю з цукровою пудрою, і посипати колечка.
Так буде ще красивіше і смачніше.
Потрібно враховувати, що готувати колечка краще перед самою подачею на стіл. Вже хвилин через 20 вони стають зовсім м'якими, і не такими хрусткими і пухнастими».
Приємного апетиту!