Вернуться назад Распечатать

Суп-пюре з гарбуза - рецепти приготування

Суп-пюре з гарбуза - рецепти приготування
Гарбузовий суп – оригінальна страва з яскравим і приємним смаком. Воно надовго запам'ятається вашим близьким, а себе ви побалуєте корисним і ароматною стравою. Пропонуємо вам кілька нескладних рецептів приготування смачного супу-пюре з корисною гарбуза.

Суп-пюре з гарбуза в мультиварці


Інгредієнти:

  • гарбуз стигла – 1 кг;

  • імбир мелений – за смаком;

  • вершки – 145 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • мускатний горіх мелений – за смаком;

  • філе куряче – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • вода – 2 л;

  • масло «Селянське» – 45 р.


  • Приготування
    Перед тим, як почати приготування супу-пюре з гарбуза, варимо курячий бульйон: кладемо філе в ємність мультиварки, наповнену холодною водою. Включаємо прилад, виставляємо програму «Варка на пару» і засікаємо 30 хвилин. Тим часом обробляємо гарбуз і нарізаємо її кубиками. Чистимо цибулину, крупно рубаємо півкільцями, а моркву шаткуємо на терочке. На сковорідці розтоплюємо масло, додаємо імбир, мускатний горіх мелений і викладаємо овочі. Злегка підрум'янюємо їх і підсолюємо за смаком. Після звукового сигналу, мультиварку вимикаємо і акуратно виймаємо філе. У курячий бульйон кладемо підготовлену гарбуз, овочеву обжарку і вмикаємо ту ж програму ще на 30 хвилин. Далі подрібнюємо все блендером, вливаємо вершки, підсолюємо і подаємо готовий суп-пюре з гарбуза з подрібненої вареної куркою.

    Суп-пюре з гарбуза для дітей


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 450 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • спеції;

  • свіжа зелень, сметана для подачі;

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо і нарізаємо м'якоть кубиками. Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо точно також. Далі викладаємо підготовлений овочі в глибоку каструлю і заливаємо вміст фільтрованою водою. Ставимо посуд на вогонь, чекаємо, поки рідина закипить, додаємо дрібку солі. Прикриваємо суп кришкою і варимо близько 30 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і акуратно подрібнюємо все заглибним блендером до отримання однорідного пюре. Потім знову відправляємо пісний суп-пюре з гарбуза на плиту, доводимо до закипання і розливаємо по тарілках. Подаємо страву зі сметанкою і свіжої подрібненої зеленню.

    Суп-пюре з гарбуза з сиром


    Інгредієнти:

  • гарбуз стигла – 450 г;

  • вода фільтрована – 35 мл;

  • плавлений сирок – 245 г;

  • курячий бульйон – 350 мл;

  • вершки нежирні – 95 мл;

  • масло вершкове – 45 г;

  • імбир мелений – щіпка;

  • сметана свіжа зелень для подачі;

  • спеції.


  • Приготування
    Гарбуз обробляємо, акуратно виймаємо все насіння і нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла. Потім додаємо подрібнену гарбуз, вливаємо трохи води і тушкуємо овочі до м'якості приблизно 15 хвилин під кришкою на слабенькому вогні. Курячий бульйон підігріваємо до гарячого стану і акуратно вливаємо до тушкованої гарбузі. Все ретельно перемішуємо і готуємо гарбузовий суп 10 хвилин при слабкому кипінні. Через зазначений проміжок часу, подрібнюємо вміст каструлі заглибним блендером до отримання однорідної
    Суп-пюре з гарбуза - рецепти приготування
    консистенції і додаємо мелений імбир за смаком. У казанок наливаємо нежирні вершки і ставимо на невеликий вогонь. Плавлений сирок звільняємо від упаковки, натираємо на маленькій тертці і відправляємо в вершки відразу після закипання. Добре все розмішуємо до повного розчинення, а потім поступово вливаємо гарячу сирну суміш у гарбузовий суп-пюре з імбиром. Перемішуємо до однорідності, ставимо на вогонь і чекаємо, поки він закипить. В самому кінці приправляємо блюдо спеціями і підсолюємо за смаком. Подаємо сирний суп з гарбуза до столу в гарячому вигляді, прикрасивши нежирної сметанкою і притрусивши свіжою зеленню.