Гарбузовий суп – оригінальна страва з яскравим і приємним смаком. Воно надовго запам'ятається вашим близьким, а себе ви побалуєте корисним і ароматною стравою. Пропонуємо вам кілька нескладних рецептів приготування смачного супу-пюре з корисною гарбуза.
Суп-пюре з гарбуза в мультиварці
Інгредієнти: гарбуз стигла – 1 кг; імбир мелений – за смаком; вершки – 145 мл; цибулина – 1 шт.; спеції; мускатний горіх мелений – за смаком; філе куряче – 1 шт.; морква – 1 шт.; вода – 2 л; масло «Селянське» – 45 р. Приготування Перед тим, як почати приготування супу-пюре з гарбуза, варимо курячий бульйон: кладемо філе в ємність мультиварки, наповнену холодною водою. Включаємо прилад, виставляємо програму «Варка на пару» і засікаємо 30 хвилин. Тим часом обробляємо гарбуз і нарізаємо її кубиками. Чистимо цибулину, крупно рубаємо півкільцями, а моркву шаткуємо на терочке. На сковорідці розтоплюємо масло, додаємо імбир, мускатний горіх мелений і викладаємо овочі. Злегка підрум'янюємо їх і підсолюємо за смаком. Після звукового сигналу, мультиварку вимикаємо і акуратно виймаємо філе. У курячий бульйон кладемо підготовлену гарбуз, овочеву обжарку і вмикаємо ту ж програму ще на 30 хвилин. Далі подрібнюємо все блендером, вливаємо вершки, підсолюємо і подаємо готовий суп-пюре з гарбуза з подрібненої вареної куркою.
Суп-пюре з гарбуза для дітей
Інгредієнти: гарбуз – 450 г; картопля – 3 шт.; спеції; свіжа зелень, сметана для подачі; вода фільтрована. Приготування Гарбуз очищаємо і нарізаємо м'якоть кубиками. Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо точно також. Далі викладаємо підготовлений овочі в глибоку каструлю і заливаємо вміст фільтрованою водою. Ставимо посуд на вогонь, чекаємо, поки рідина закипить, додаємо дрібку солі. Прикриваємо суп кришкою і варимо близько 30 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і акуратно подрібнюємо все заглибним блендером до отримання однорідного пюре. Потім знову відправляємо пісний суп-пюре з гарбуза на плиту, доводимо до закипання і розливаємо по тарілках. Подаємо страву зі сметанкою і свіжої подрібненої зеленню.
Суп-пюре з гарбуза з сиром
Інгредієнти: гарбуз стигла – 450 г; вода фільтрована – 35 мл; плавлений сирок – 245 г; курячий бульйон – 350 мл; вершки нежирні – 95 мл; масло вершкове – 45 г; імбир мелений – щіпка; сметана свіжа зелень для подачі; спеції. Приготування Гарбуз обробляємо, акуратно виймаємо все насіння і нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розтоплюємо невеликий шматочок вершкового масла. Потім додаємо подрібнену гарбуз, вливаємо трохи води і тушкуємо овочі до м'якості приблизно 15 хвилин під кришкою на слабенькому вогні. Курячий бульйон підігріваємо до гарячого стану і акуратно вливаємо до тушкованої гарбузі. Все ретельно перемішуємо і готуємо гарбузовий суп 10 хвилин при слабкому кипінні. Через зазначений проміжок часу, подрібнюємо вміст каструлі заглибним блендером до отримання однорідної

консистенції і додаємо мелений імбир за смаком. У казанок наливаємо нежирні вершки і ставимо на невеликий вогонь. Плавлений сирок звільняємо від упаковки, натираємо на маленькій тертці і відправляємо в вершки відразу після закипання. Добре все розмішуємо до повного розчинення, а потім поступово вливаємо гарячу сирну суміш у гарбузовий суп-пюре з імбиром. Перемішуємо до однорідності, ставимо на вогонь і чекаємо, поки він закипить. В самому кінці приправляємо блюдо спеціями і підсолюємо за смаком. Подаємо сирний суп з гарбуза до столу в гарячому вигляді, прикрасивши нежирної сметанкою і притрусивши свіжою зеленню.