Особливо корисні для нашого організму різноманітні супи-пюре. Вони чудово засвоюються організмом і сприяють поліпшенню його життєво важливих функцій і тому неодмінно повинні бути присутніми в нашому організмі.
Найпопулярніші і найбільш корисні рецепти приготування супу-пюре нижче в нашій статті.
Суп-пюре з печериць з вершками - рецепт
Інгредієнти: печериці – 350 г; бульби картоплі – 250 г; цибуля ріпчаста – 80 г; морква – 80 г; вершки – 110 г; рафінована рослинна олія – 60 мл; вода або овочевий бульйон ; спеції – за смаком; мелений мускатний горіх (за бажанням) – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; зелень свіжа на вибір для подачі; грінки або сухарики для подачі. Приготування Очищений і подрібнений довільно цибулю і моркву підрум'янюємо на рафінованій маслечко в глибокому сотейнику з товстим дном, помішуючи. Через п'ять хвилин додаємо очищений і дрібно нарізаний картопля і також обсмажуємо. Через сім хвилин додаємо промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо трохи все разом. Потім вливаємо підігріту до кипіння воду або бульйон. Її кількість залежить від бажаної густоти супу-пюре. Додаємо в суп сіль, мелений чорний перець за бажанням мускатний горіх і будь-які інші спеції. Через двадцять п'ять хвилин кипіння на помірному вогні під кришкою, знімаємо ємність з вогню, перетворюємо її вміст в пюре за допомогою заглибного блендера, а потім додаємо вершки, даємо супу знову закипіти, а потім розливаємо по тарілках і подаємо зі свіжою зеленню і грінками.
Курячий суп пюре - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 350 г; бульби картоплі – 350 г; цибуля ріпчаста – 85 м; морква – 85 м; борошно пшеничне – 50 г; фільтрована вода; масло вершкове або рослинне; мелений чорний перець – 60 г; сіль – за смаком; свіжа зелень. Приготування Грудку позбавляємо від шкірки, покласти в підходящу каструлю, заливаємо водою, щоб вона повністю покрила м'ясо, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім додаємо очищену і нарізану довільно картоплю, пасеровані на вершковому або рослинному маслі з борошном цибулю і моркву і варимо ще протягом двадцяти хвилин. Приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, при бажанні кидаємо бажані спеції. Вимикаємо плиту, даємо вмісту каструлі трохи настоятися і охолонути, а потім пюрируем його заглибним блендером і подаємо зі свіжою зеленню.
Суп-пюре з сочевиці - рецепт
Інгредієнти: сочевиця червона – 220 г; вода фільтрована – 1 л; цибуля ріпчаста – 85 м; морква – 85 м; вершкове масло – 90 г; сік лимона – 40 мл; мелений червоний перець – 5-10 м; м'ята сушена – 10-15 г; сіль – за смаком; сік лимона для подачі; сухарики або грінки для подачі; свіжа зелень для подачі. Приготування Закладаємо В каструлю пасеровані на вершковому маслі ріпчасту цибулю і моркву, додаємо добряче промиту сочевицю, заливаємо водою і варимо до м'якості крупи та овочів. Потім додаємо сіль, перець і м'яту і даємо прокипіти ще хвилинку. Перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера і подаємо з лимонним соком, зеленню і сухариками.