Вернуться назад Распечатать

Суп-пюре - рецепти приготування

Суп-пюре - рецепти приготування
Особливо корисні для нашого організму різноманітні супи-пюре. Вони чудово засвоюються організмом і сприяють поліпшенню його життєво важливих функцій і тому неодмінно повинні бути присутніми в нашому організмі.
Найпопулярніші і найбільш корисні рецепти приготування супу-пюре нижче в нашій статті.

Суп-пюре з печериць з вершками - рецепт


Інгредієнти:

  • печериці – 350 г;

  • бульби картоплі – 250 г;

  • цибуля ріпчаста – 80 г;

  • морква – 80 г;

  • вершки – 110 г;

  • рафінована рослинна олія – 60 мл;

  • вода або овочевий бульйон ;

  • спеції – за смаком;

  • мелений мускатний горіх (за бажанням) – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • зелень свіжа на вибір для подачі;

  • грінки або сухарики для подачі.


  • Приготування
    Очищений і подрібнений довільно цибулю і моркву підрум'янюємо на рафінованій маслечко в глибокому сотейнику з товстим дном, помішуючи. Через п'ять хвилин додаємо очищений і дрібно нарізаний картопля і також обсмажуємо. Через сім хвилин додаємо промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо трохи все разом. Потім вливаємо підігріту до кипіння воду або бульйон. Її кількість залежить від бажаної густоти супу-пюре. Додаємо в суп сіль, мелений чорний перець за бажанням мускатний горіх і будь-які інші спеції. Через двадцять п'ять хвилин кипіння на помірному вогні під кришкою, знімаємо ємність з вогню, перетворюємо її вміст в пюре за допомогою заглибного блендера, а потім додаємо вершки, даємо супу знову закипіти, а потім розливаємо по тарілках і подаємо зі свіжою зеленню і грінками.

    Курячий суп пюре - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 350 г;

  • бульби картоплі – 350 г;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • борошно пшеничне – 50 г;

  • фільтрована вода;

  • масло вершкове або рослинне;

  • мелений чорний перець – 60 г;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Грудку позбавляємо від шкірки, покласти в підходящу каструлю, заливаємо водою, щоб вона повністю покрила м'ясо, прогріваємо до кипіння і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім додаємо очищену і нарізану довільно картоплю, пасеровані на вершковому або рослинному маслі з борошном цибулю і моркву і варимо ще протягом двадцяти хвилин. Приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем, при бажанні кидаємо бажані спеції. Вимикаємо плиту, даємо вмісту каструлі трохи настоятися і охолонути, а потім пюрируем його заглибним блендером і подаємо зі свіжою зеленню.

    Суп-пюре з сочевиці - рецепт


    Інгредієнти:

  • сочевиця червона – 220 г;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • вершкове масло – 90 г;

  • сік лимона – 40 мл;

  • мелений червоний перець – 5-10 м;

  • м'ята сушена – 10-15 г;

  • сіль – за смаком;
  • Суп-пюре - рецепти приготування

  • сік лимона для подачі;

  • сухарики або грінки для подачі;

  • свіжа зелень для подачі.


  • Приготування
    Закладаємо В каструлю пасеровані на вершковому маслі ріпчасту цибулю і моркву, додаємо добряче промиту сочевицю, заливаємо водою і варимо до м'якості крупи та овочів. Потім додаємо сіль, перець і м'яту і даємо прокипіти ще хвилинку. Перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера і подаємо з лимонним соком, зеленню і сухариками.