Молочна локшина – просте блюдо, яке кожен з нас знає з дитинства. Його часто подають у дитячих садках, таборах, санаторіях. Як і скільки варити молочну локшину читайте нижче.
Молочна локшина – рецепт
Інгредієнти: локшина – 50 г; молоко – 500 мл; цукор – 1 ст. ложка; вершкове масло 73% жирності – 15 г; сіль. Приготування Вливаємо В каструльку трохи води – щоб денце тільки було прикрите. Як тільки вона закипить, вливаємо молоко і доводимо його до кипіння, додати маленьку щіпку солі і цукор. Вогонь зменшуємо, закладаємо локшину і, помішуючи, проварюємо 7 хвилин, додаємо шматочок вершкового масла . Потім вимикаємо вогонь і даємо молочної локшини настоятися хвилин 20.
Молочна локшина в мультиварці
Інгредієнти: молоко – 3 мультистакана; вода – 1 мультистакан; локшина – 1 мультистакан; сіль – щіпка; цукор – 3 ст. ложки. Приготування У мультиварочную ємність вливаємо молоко і в режимі «Варка на пару» доводимо його до кипіння. При цьому кришку приладу краще залишити відкритою і стежити, щоб молоко не «збігло». Після закипання додаємо цукор, сіль і локшину. Перемішуємо, в тому ж режимі готуємо ще 5 хвилин, а потім залишаємо на «Підігріві» ще на 10 хвилин. Все, надзвичайно смачна молочна локшина готова!
Як варити молочний суп з локшиною?
Інгредієнти: довга локшина – 120 г; молоко – 250 мл; вода – 500 мл; сіль і цукор – за смаком; масло вершкове 73% жирності – 25 р. Приготування Вливаємо В каструльку воду і після того, як вона закипить, додаємо локшину, відварюємо практично до готовності. Потім вливаємо молоко і кладемо цукор і сіль за смаком. Проварюємо ще до закипання і вимикаємо вогонь. Додаємо вершкове масло і даємо постояти хвилин 5.
Як варити молочну локшину з гарбузом – рецепт?
Інгредієнти: молоко – 1 літр; локшина – 1/4 склянки; сіль – щіпка; масло вершкове 73% жирності – 1 ч. ложка; гарбуз – 100 р. Приготування Гарбуз нарізаємо кубиками. Кип'ятимо молоко і закладаємо в нього гарбуз, відварюємо майже до готовності. Потім підсолюємо, додаємо локшину і, помішуючи, відварюємо
до готовності. Якщо використовується гарбуз досить солодка, то додатковий цукор може і не знадобитися, якщо ж ні, то сахарим нашу молочну локшину за смаком. Далі вогонь вимикаємо, кладемо в каструльку вершкове масло і даємо постояти приблизно 10 хвилин, після чого вже можна кликати до сніданку.
Як варити молочну локшину дитині?
Загальна схема приготування молочної локшини для дітей така ж, як і в інших рецептах. Мабуть, одна відмінність полягає лише в тому, що варити локшину практично до готовності потрібно у воді, а вже потім вливати молоко. Вважається, що приготоване таким чином страва виходить більш дієтичним, і зберігає в собі більше вітамінів.