Вернуться назад Распечатать

Молочна локшина – як варити?

Молочна локшина – як варити?
Молочна локшина – просте блюдо, яке кожен з нас знає з дитинства. Його часто подають у дитячих садках, таборах, санаторіях. Як і скільки варити молочну локшину читайте нижче.
Молочна локшина – рецепт
Інгредієнти:

  • локшина – 50 г;

  • молоко – 500 мл;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • вершкове масло 73% жирності – 15 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Вливаємо В каструльку трохи води – щоб денце тільки було прикрите. Як тільки вона закипить, вливаємо молоко і доводимо його до кипіння, додати маленьку щіпку солі і цукор. Вогонь зменшуємо, закладаємо локшину і, помішуючи, проварюємо 7 хвилин, додаємо шматочок вершкового масла . Потім вимикаємо вогонь і даємо молочної локшини настоятися хвилин 20.
    Молочна локшина в мультиварці
    Інгредієнти:

  • молоко – 3 мультистакана;

  • вода – 1 мультистакан;

  • локшина – 1 мультистакан;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    У мультиварочную ємність вливаємо молоко і в режимі «Варка на пару» доводимо його до кипіння. При цьому кришку приладу краще залишити відкритою і стежити, щоб молоко не «збігло». Після закипання додаємо цукор, сіль і локшину. Перемішуємо, в тому ж режимі готуємо ще 5 хвилин, а потім залишаємо на «Підігріві» ще на 10 хвилин. Все, надзвичайно смачна молочна локшина готова!
    Як варити молочний суп з локшиною?
    Інгредієнти:

  • довга локшина – 120 г;

  • молоко – 250 мл;

  • вода – 500 мл;

  • сіль і цукор – за смаком;

  • масло вершкове 73% жирності – 25 р.


  • Приготування
    Вливаємо В каструльку воду і після того, як вона закипить, додаємо локшину, відварюємо практично до готовності. Потім вливаємо молоко і кладемо цукор і сіль за смаком. Проварюємо ще до закипання і вимикаємо вогонь. Додаємо вершкове масло і даємо постояти хвилин 5.
    Як варити молочну локшину з гарбузом – рецепт?
    Інгредієнти:

  • молоко – 1 літр;

  • локшина – 1/4 склянки;

  • сіль – щіпка;

  • масло вершкове 73% жирності – 1 ч. ложка;

  • гарбуз – 100 р.


  • Приготування
    Гарбуз нарізаємо кубиками. Кип'ятимо молоко і закладаємо в нього гарбуз, відварюємо майже до готовності. Потім підсолюємо, додаємо локшину і, помішуючи, відварюємо
    Молочна локшина – як варити?
    до готовності. Якщо використовується гарбуз досить солодка, то додатковий цукор може і не знадобитися, якщо ж ні, то сахарим нашу молочну локшину за смаком. Далі вогонь вимикаємо, кладемо в каструльку вершкове масло і даємо постояти приблизно 10 хвилин, після чого вже можна кликати до сніданку.
    Як варити молочну локшину дитині?
    Загальна схема приготування молочної локшини для дітей така ж, як і в інших рецептах. Мабуть, одна відмінність полягає лише в тому, що варити локшину практично до готовності потрібно у воді, а вже потім вливати молоко. Вважається, що приготоване таким чином страва виходить більш дієтичним, і зберігає в собі більше вітамінів.