Молочна локшина – смачне, просте, знайоме з дитинства блюдо. Як зварити молочну локшину, читайте нижче.
Молочна локшина – рецепт
Інгредієнти: молоко – 500 мл; вершкове масло 73% жирності – 30 г; вермішель – 50 г; цукор – 20 г; сіль – щіпка. Приготування Молоко в каструльці ставимо на вогонь. Після закипання додаємо цукор, сіль і розмішуємо. Тепер додаємо локшину і варимо хвилин 7 постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Перед подачею в кожну тарілку кладемо шматочок вершкового масла.
Молочна локшина в мультиварці
Інгредієнти: молоко – 750 мл; вода – 150 мл; локшина – 3/4 склянки; вершкове масло 73% жирності – 30 г; сіль – щіпка; цукор – 3 ст. ложки. Приготування У чисту чашу мультиварки додаємо локшину. Додаємо цукор, вершкове масло, а також вливаємо коли молоко закипить і гарячу воду. Перемішуємо і в режимі «Молочна каша» варимо молочну локшину 10 хвилин. У процесі приготування локшину перемішуємо кілька разів. Після закінчення програми включаємо режим «Підігрів» ще на 10 хвилин. Після цього молочну локшину можна розливати по тарілках.
Молочна локшина для дітей
Інгредієнти: локшина дрібна – 15 ст. ложки; молоко – 200 мл; цукор; масло вершкове – 5 р; Приготування Локшину опускаємо в окріп і відварюємо близько 3 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк. Далі кип'ятимо молоко і тут же додаємо в нього напівготову локшину. У самому кінці додаємо цукор за смаком і вершкове масло. Після цього готову молочну локшину можна подавати до столу. За бажанням малюкам можна додати в тарілку з локшиною ягоди або родзинки.
Приготування молочної локшини з морквою
Інгредієнти: молоко – 15 л; локшина – 120 г; морква – 200 г; цукор; сіль. Приготування Моркву миємо, чистимо і подрібнюємо на дрібній тертці. Доводимо до кипіння молоко, опускаємо в нього локшину, додаємо цукор за смаком, щіпка солі, подрібнену моркву відварюємо до готовності. Вже хвилин через 5 смачне і корисне блюдо буде готово.
Як варити молочну локшину?
Інгредієнти: молоко – 1 літр; масло вершкове – 1 ст. ложка; тонка локшина – 140 г; кориця; мед . Приготування Вливаємо В каструльку трохи води. Як тільки вона закипить, вливаємо молоко і після закипання додаємо локшину. Помішуючи, проварюємо близько 7 хвилин. В кінці додаємо приблизно щіпку кориці і мед за смаком. Добре розмішуємо і розкладаємо по тарілках. У кожну порцію кладемо по шматочку вершкового масла.