Якщо сніданок вважається основною трапезою дня, то каша на сніданок – ідеальний варіант, що дозволяє зарядитися силами на весь майбутній день. Пшонка, вівсянка і рис вже встигли набити оскому, а тому ми замінимо звичні крупи кукурудзяною кашею. У додатку солодких або солоних інгредієнтів цей універсальний продукт змінює свій смак, адаптуючись до вибраного рецепту. Про те, як варити кукурудзяну кашу на воді ми поговоримо в цьому матеріалі.
Кукурудзяна каша на воді – рецепт
Кукурудзяна каша досить сладковата і сама по собі, але для додаткової солодощі ви можете доповнити її натуральними підсолоджувачами, начебто меду і стевії, а для аромату додати прянощі.
Інгредієнти: вода - 470 мл; вершкове масло - 15 г; кукурудзяна крупа - 1 ст.; бутони гвоздики - 2 шт.; мед - по смаку. Приготування У каструлю влийте воду і додайте шматочки вершкового масла. Коли останній повністю розтопиться, а рідина дійде до кипіння, обполосніть кукурудзяну крупу холодною водою і засипте в каструлю. Збавивши жар, покладіть бутони гвоздики і варіть кашу, регулярно помішуючи, близько 15 хвилин. Перед подачею гвоздику дістаньте, а саму кашу доповніть медом або іншим обраним підсолоджувачем.
Як правильно варити кукурудзяну кашу на воді?
Інгредієнти: вода - 520 мл; вершкове масло - 35 г; цукровий пісок - 55 г; кукурудзяна крупа - 1/3 ст.; щіпка ваніліну. Приготування Розмістіть на середньому вогні каструлю з водою і додайте до води шматочок масла, всипте цукровий пісок. Коли рідина дійде до кипіння, всипте кукурудзяну крупу і зменшіть жар до слабкого. Скільки варити кукурудзяну кашу на воді можна визначити візуально, виходячи з її консистенції: коли каша загусне (приблизно 10-12 хвилин) – вона готова. Зніміть посуд з вогню і додайте щіпку ваніліну, відразу ж слідом перемішавши готову страву.
Ви також можете випробувати цей рецепт, приготувавши кукурудзяну кашу на воді в мультиварці, для цього додайте всі компоненти страви в чашу і виставте режим «Молочна каша». Через годину страва буде готове, але в ідеалі краще дати йому дійти ще й на «Підігріві» близько 30 хвилин.
Приготування кукурудзяної каші на воді
В рамках цього рецепту ми вирішили доповнити кашу різноманітними сухофруктами і паличкою кориці, для аромату. Підсолодити таку кашу можна медом або звичайним цукром, але ми зупинилися на самому корисному варіанті – кленовому сиропі.
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 1 ст.; вода - 11 л; паличка кориці; жменю родзинок; жменя ягід годжі; жменя кураги; кленовий сироп - 45 мл Приготування Обполосніть кукурудзяну крупу. Поставте воду на вогонь і залиште її дійти до кипіння. Після, всипте промиту крупу і додайте сухофрукти, попередньо нарізавши їх, якщо в цьому є необхідність. Додайте паличку кориці слідом. Накривши кашу кришкою, варіть її близько 20 хвилин, зрідка помішуючи, якщо вміст каструлі занадто сильно загусне – додайте ще молока.
З готової каші вийміть коричну паличку і додайте кленовий сироп.
Каша з кукурудзяної крупи на воді
Інгредієнти: вода - 490 мл; кукурудзяна крупа - 1 ст.; згущене молоко - 65 мл; щіпка солі; стручок ванілі. Приготування Доведіть воду до кипіння на сильному вогні, після чого всипте кукурудзяну крупу і негайно зменшіть жар. Через 15-20 хвилин регулярного помішування каша повинна розм'якшитися і загуснути, на цьому етапі злегка посоліть її, влийте згущене молоко і додайте насіння ванільного стручка.
Сервірувати кукурудзяну кашу на воді слід неодмінно відразу ж після приготування, інакше, після остигання, вона злипнеться.