З постійно зростаючою тенденцією до здорового харчування збільшується і число шанувальників кукурудзяної каші. Цьому сприяє значний запас корисних властивостей і вітамінів кукурудзяної крупи, а також її безсумнівні дієтичні властивості. Крім того, кукурудзяна каша володіє відмінними смаковими якостями, які максимально розкриваються при правильному приготуванні. Запропоновані рецепти допоможуть вам отримати той самий ідеальний результат.
Кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 80 г; молоко – 320 мл; очищена вода – 320 мл; гарбуз – 50-75 г; вершкове масло – 35 г; цукор – 25 г; сіль – 025 ч. ложки або по смаку. Приготування М'якоть гарбуза шаткуємо невеликими кубиками й викладаємо у мультикастрюлю. Туди ж відправляємо попередньо промиту ретельно кукурудзяну крупу, вливаємо молочко, фільтровану воду і кидаємо також сіль і цукор. Прикриваємо кришку приладу, вибираємо на дисплеї функцію «Молочна каша» і готуємо страву протягом півгодини. Після цього даємо настоятися каші ще хвилин десять-п'ятнадцять в режимі «Підігрів», а потім подаємо до столу з вершковим маслом.
Кукурудзяна каша з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 280 м; м'ясо (м'якоть) – 320 г; ріпчаста цибуля – 170 г; очищена вода – 500 мл; рафінована рослинна олія – 40 мл; чорний свіжозмелену перець – за смаком; сіль – 05 ч. ложки; свіжа зелень для подачі. Приготування У глибокому сотейнику з товстим дном обсмажуємо на рафінованій олії, попередньо промите, обсушенное і досить дрібно нарізане м'ясо. Потім додаємо очищену і нашатковану дрібненькими кубиками цибулька і обсмажуємо його разом з м'ясом ще кілька хвилин. Тепер закладаємо промиту кукурудзяну крупу, вливаємо підігріту до кипіння воду, додаємо за смаком сіль і мелений чорний перчик, перемішуємо, прикриваємо сотейник кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо страву протягом приблизно двадцяти хвилин або до випаровування рідини і м'якості крупи.
Подаємо кукурудзяну кашу з м'ясом зі свіжою зеленню.
Кукурудзяна каша в мікрохвильовці - рецепт
Інгредієнти: кукурудзяна крупа – 05 склянки; молоко – 350 мл; очищена вода – 350 мл; вершкове масло – 35 г; цукор – 15 г; сіль – 025 ч. ложки. Приготування Кукурудзяну крупу промиваємо до прозорості води, кладемо в ємність, придатну для приготування в мікрохвильовій печі і заливаємо крутим окропом. Ставимо посуд в мікрохвильовку і готуємо на максимальній потужності приблизно п'ять хвилин. За цей час один раз перемішаємо кашку.
Після цього кашу виливаємо підігріте до кипіння молоко, додаємо сіль, цукровий пісок і вершкове масло, перемішуємо і повертаємо посуд у піч. Тепер готуємо страву на 50% потужності (350-400 Вт) приблизно десять хвилин, за цей час кілька разів кашу перемішавши.
По готовності даємо страві постояти під кришкою хвилин десять і можемо подавати.
Смачна каша кукурудзяна в горщиках в духовці - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на три горщика:
кукурудзяна крупа – 200 г; молоко – 480 мл; очищена вода – 120 мл; вершкове масло – 55 г; цукор – 35 г; сіль – 05 ч. ложки. Приготування Кукурудзяну крупу ретельно промиваємо до прозорості води і розкладаємо по горщикам. На кожен кладемо по шматочку вершкового масла. Молоко змішуємо з водою, додаємо цукровий пісок, сіль і ретельно розмішуємо до розчинення всіх кристалів. Тепер заливаємо крупу в горщиках отриманої молочною сумішшю. При цьому дотримуємося пропорції співвідношення крупи й рідини 1:3. Закрити горщики кришками і розташовуємо в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці на одну годину.
При бажанні в кашку можна додати також будь-які сухофрукти перед приготуванням, або ж шматочки свіжих фруктів або ягід перед подачею.