Рулет з лаваша – прекрасна закуска, яка прикрасить і доповнить будь-який, навіть самий скромний повсякденний стіл. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих і оригінальних рецептів приготування цієї страви.
Рецепт вірменського лаваша з начинкою з бекону
Інгредієнти: вірменський тонкий лаваш – 500 г; бекон – 100 г; сир – 100 г; кетчуп гострий – 1 ст. ложка; спеції; олія рослинна; соус соєвий – 2 ст. ложки. Приготування Тонкий лаваш викладаємо на стіл, зверху розподіляємо бекон, тонко нарізаний пластинами. Наступним шаром йде сир, нашатковану скибочками. Тепер акуратно згортаємо все в рулет, нарізаємо середніми шматочками і викладаємо у форму для випічки. Окремо в мисці змішуємо кетчуп з соєвим соусом і олією. Заливаємо наші заготовки зверху і запікаємо рулетики з вірменського лаваша з начинкою 15 хвилин до рум'яності.
Вірменський лаваш з гарбузовою начинкою - рецепт
Інгредієнти: вірменський тонкий лаваш – 1 шт.; гарбуз – 100 г; фарш свинячий – 150 г; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції; сир – 100 г; свіжа зелень. Приготування Гарбуз обробляємо, нарізаємо м'якоть маленькими кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо нашатковану кубиками цибулю і обсмажуємо 5 хвилин на невеликому вогні.
Далі викладаємо фарш, пасеруємо до готовності і приправляємо спеціями за смаком. Лаваш розстилаємо на фользі, викладаємо начинку, звертаємо в щільний рулет і викладаємо його у форму, промазану маслом. Посипаємо рясно тертим сиром і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Готовий рулет посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Вірменський лаваш з начинкою в духовці
Інгредієнти: копчена ковбаса – 100 г; сир – 200 г; помідори – 3 шт.; яйце – 1 шт.; спеції; тонкий лаваш – 2 шт.; свіжа зелень. Приготування Ковбасу, сир, помідори і свіжу зелень обробляємо і подрібнюємо ножем. Змішуємо підготовлені інгредієнти в миску, додаємо яйце і приправляємо спеціями за смаком. Лаваш ріжемо трикутниками і на саму широку сторону кожної заготовки викладаємо начинку. Звертаємо в тонкі рулетики, промазуємо кожен яєчним білком і обсмажуємо на сковороді в розігрітому рослинному маслечко.
Рецепти вірменського лаваша з пісною начинкою
Інгредієнти: сир тофу – 100 г; авокадо – 100 г; помідор – 1 шт.; свіжий огірок – 1 шт.; спеції; лаваш – 1 шт.; капуста пекінська – 50 р. Приготування Авокадо обробляємо, викладаємо в миску, додаємо сир і розминаємо все виделкою до однорідного стану. Приправляємо спеціями за смаком і викладаємо отриману начинку тонким шаром на лаваш. Огірок і помідор шаткуємо тонкими кільцями і розподіляємо зверху. Далі накриваємо кількома листочками пекінської капусти і акуратно згортаємо все в тугий лаваш. Прибираємо готову закуску на кілька годин у холодильник, а потім розрізаємо і подаємо до столу.