Вернуться назад Распечатать

Вірменський лаваш з начинкою - рецепти

Вірменський лаваш з начинкою - рецепти
Рулет з лаваша – прекрасна закуска, яка прикрасить і доповнить будь-який, навіть самий скромний повсякденний стіл. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих і оригінальних рецептів приготування цієї страви.

Рецепт вірменського лаваша з начинкою з бекону


Інгредієнти:

  • вірменський тонкий лаваш – 500 г;

  • бекон – 100 г;

  • сир – 100 г;

  • кетчуп гострий – 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • соус соєвий – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Тонкий лаваш викладаємо на стіл, зверху розподіляємо бекон, тонко нарізаний пластинами. Наступним шаром йде сир, нашатковану скибочками. Тепер акуратно згортаємо все в рулет, нарізаємо середніми шматочками і викладаємо у форму для випічки. Окремо в мисці змішуємо кетчуп з соєвим соусом і олією. Заливаємо наші заготовки зверху і запікаємо рулетики з вірменського лаваша з начинкою 15 хвилин до рум'яності.

    Вірменський лаваш з гарбузовою начинкою - рецепт


    Інгредієнти:

  • вірменський тонкий лаваш – 1 шт.;

  • гарбуз – 100 г;

  • фарш свинячий – 150 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • сир – 100 г;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Гарбуз обробляємо, нарізаємо м'якоть маленькими кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслі до м'якості. Потім додаємо нашатковану кубиками цибулю і обсмажуємо 5 хвилин на невеликому вогні.
    Далі викладаємо фарш, пасеруємо до готовності і приправляємо спеціями за смаком. Лаваш розстилаємо на фользі, викладаємо начинку, звертаємо в щільний рулет і викладаємо його у форму, промазану маслом. Посипаємо рясно тертим сиром і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Готовий рулет посипаємо зеленню і подаємо до столу.

    Вірменський лаваш з начинкою в духовці


    Інгредієнти:

  • копчена ковбаса – 100 г;

  • сир – 200 г;

  • помідори – 3 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції;

  • тонкий лаваш – 2 шт.;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Ковбасу, сир, помідори і свіжу зелень обробляємо і подрібнюємо ножем. Змішуємо підготовлені інгредієнти в миску, додаємо яйце і приправляємо спеціями за смаком. Лаваш ріжемо трикутниками і на саму широку сторону кожної заготовки викладаємо начинку. Звертаємо в тонкі рулетики, промазуємо кожен яєчним білком і обсмажуємо на сковороді в розігрітому рослинному маслечко.

    Рецепти вірменського лаваша з пісною начинкою


    Інгредієнти:

  • сир тофу – 100 г;

  • авокадо – 100 г;

  • помідор – 1 шт.;

  • свіжий огірок – 1 шт.;

  • спеції;

  • лаваш – 1 шт.;
  • Вірменський лаваш з начинкою - рецепти

  • капуста пекінська – 50 р.


  • Приготування
    Авокадо обробляємо, викладаємо в миску, додаємо сир і розминаємо все виделкою до однорідного стану. Приправляємо спеціями за смаком і викладаємо отриману начинку тонким шаром на лаваш. Огірок і помідор шаткуємо тонкими кільцями і розподіляємо зверху. Далі накриваємо кількома листочками пекінської капусти і акуратно згортаємо все в тугий лаваш. Прибираємо готову закуску на кілька годин у холодильник, а потім розрізаємо і подаємо до столу.