Незважаючи на те, що бум на фастфуд в наших краях стартував вже давно, смачних гамбургерів, як таких, практично ніде не продавали. Підходити до приготування з розумом і креативністю почали лише нещодавно. Тепер власний рецепт бургера має більшість закладів. Ми ж пропонуємо зробити унікальний гамбургер в домашніх умовах, слідуючи декільком простим рецептами.
Рецепт гамбургера в домашніх умовах
Булочки для бургерів теж продаються на кожному кроці, але ми рекомендуємо спробувати зробити їх своїми руками і порівняти наскільки смачніше вийде домашній продукт, а не магазинний.
Інгредієнти: Для булочок:
борошно - 320 г; цукор - 10 г; дріжджі - 10 г; вода - 155 мл; вершкове масло - 55 г; яйце - 1 шт. Для бургера:
яловичий фарш - 540 г; сушений орегано - 1 ч. ложка; вустерширський соус - 25 мл; майонез - 35 г; солодкий перець - 70 г; кетчуп - 60 г; червоний цибуля - 70 г; сир - за смаком. Приготування Рецепт булочки для гамбургера в домашніх умовах схожий з рецептом будь-якого базового дріжджового тіста. Розведіть дріжджі в теплій підсолодженій воді і влийте до борошні разом з розтопленим вершковим маслом. Замішуйте тісто 15 хвилин, а потім розділіть його на порції і залиште на расстойку приблизно на годину. Підійшли булочки змастіть збитим яйцем і залиште випікатися при 200 градусах 12 хвилин.
Ми вирішили зробити класичну котлету для гамбургера в домашніх умовах з яловичого фаршу. Для неї слід з'єднати фарш з пучкою солі, вустером і орегано, а потім зліпити з фаршу котлетки трохи більшого діаметру, ніж діаметр булки. Обсмажте котлети на розігрітій сковороді до готовності, а в фіналі покладіть наверх скибочку сиру.
Змішайте кетчуп з майонезом і змажте отриманим соусом бургери, поверх покладіть котлети, кільця перцю і цибулі. Накрийте всі другий булочкою.
Як приготувати гамбургер з куркою в домашніх умовах?
Інгредієнти: Для гамбургерів:
курятина - 530 г; морква - 35 г; стебло селери; сушений часник і цибулю - по 1 ч. ложці; хлібна крихта - 35 г; листя салату; булочки. Для соусу:
йогурт - 115 мл; майонез - 65 г; молоко - 45 мл; блакитний сир - 115 г; лимонний сік - 15 мл Приготування Курятину перетворіть у фарш і з'єднайте з максимально дрібно нарізаною морквою і селерою. Слідом відправте сушену цибулю з часником, додайте зелень і розділіть фарш на порції. Кожну з порцій сформуйте у бургер і обваляйте в крихті. Обсмажте котлети до золотистого кольору.
Цей соус для гамбургера в домашніх умовах буде досить незвичайним. Якщо ви не шанувальник сиру з блакитною цвіллю, то сміливо замінюйте його будь-яким іншим м'яким сиром на свій розсуд. Для приготування соусу досить збити всі інгредієнти в блендері до кремоподібної консистенції. Викладіть лист салату на булочку, зверху додайте котлету і полийте її сирним соусом.
Приготування гамбургерів-барбекю в домашніх умовах
Інгредієнти: Для бургерів і соусу:
булочки для гамбургерів; фарш з індички - 14 кг; вівсянка - 1/2 ст.; рідкий дим - 1/2 ч. ложки; твердий сир - 65 г; майонез; соус барбекю; гострий перець - за смаком. Для цибулевих кілець:
цибуля - 130 г; світле пиво - 180 мл; борошно - 65 р. Приготування Перетворіть вівсянку в борошно і змішайте з рідким димом, фаршем і тертим сиром. Додайте сіль. Обсмажте котлети з індички до готовності. Змішайте майонез з гострим перцем.
Так як «начинкою» для гамбургерів в домашніх умовах стануть ще і цибульні кільця, час зайнятися ними. Наріжте цибулю товстими кільцями і занурте в легкий кляр з борошна і пива. Обсмажте у фритюрі до зарум'янювання.
Зберіть бургери, виклавши котлети на булочки, потім полив їх майонезом, соусом барбекю і покривши цибульними кільцями.