Вернуться назад Распечатать

Гамбургер в домашніх умовах

Гамбургер в домашніх умовах
Незважаючи на те, що бум на фастфуд в наших краях стартував вже давно, смачних гамбургерів, як таких, практично ніде не продавали. Підходити до приготування з розумом і креативністю почали лише нещодавно. Тепер власний рецепт бургера має більшість закладів. Ми ж пропонуємо зробити унікальний гамбургер в домашніх умовах, слідуючи декільком простим рецептами.

Рецепт гамбургера в домашніх умовах


Булочки для бургерів теж продаються на кожному кроці, але ми рекомендуємо спробувати зробити їх своїми руками і порівняти наскільки смачніше вийде домашній продукт, а не магазинний.
Інгредієнти:
Для булочок:

  • борошно - 320 г;

  • цукор - 10 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • вода - 155 мл;

  • вершкове масло - 55 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Для бургера:

  • яловичий фарш - 540 г;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • вустерширський соус - 25 мл;

  • майонез - 35 г;

  • солодкий перець - 70 г;

  • кетчуп - 60 г;

  • червоний цибуля - 70 г;

  • сир - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт булочки для гамбургера в домашніх умовах схожий з рецептом будь-якого базового дріжджового тіста. Розведіть дріжджі в теплій підсолодженій воді і влийте до борошні разом з розтопленим вершковим маслом. Замішуйте тісто 15 хвилин, а потім розділіть його на порції і залиште на расстойку приблизно на годину. Підійшли булочки змастіть збитим яйцем і залиште випікатися при 200 градусах 12 хвилин.
    Ми вирішили зробити класичну котлету для гамбургера в домашніх умовах з яловичого фаршу. Для неї слід з'єднати фарш з пучкою солі, вустером і орегано, а потім зліпити з фаршу котлетки трохи більшого діаметру, ніж діаметр булки. Обсмажте котлети на розігрітій сковороді до готовності, а в фіналі покладіть наверх скибочку сиру.
    Змішайте кетчуп з майонезом і змажте отриманим соусом бургери, поверх покладіть котлети, кільця перцю і цибулі. Накрийте всі другий булочкою.

    Як приготувати гамбургер з куркою в домашніх умовах?


    Інгредієнти:
    Для гамбургерів:

  • курятина - 530 г;

  • морква - 35 г;

  • стебло селери;

  • сушений часник і цибулю - по 1 ч. ложці;

  • хлібна крихта - 35 г;

  • листя салату;

  • булочки.


  • Для соусу:

  • йогурт - 115 мл;

  • майонез - 65 г;

  • молоко - 45 мл;

  • блакитний сир - 115 г;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Курятину перетворіть у фарш і з'єднайте з максимально дрібно нарізаною морквою і селерою. Слідом відправте сушену цибулю з часником, додайте зелень і розділіть фарш на порції. Кожну з порцій сформуйте у бургер і обваляйте в крихті. Обсмажте котлети до золотистого кольору.
    Цей соус для гамбургера в домашніх умовах буде досить незвичайним. Якщо ви не шанувальник сиру з блакитною цвіллю, то сміливо замінюйте його будь-яким іншим м'яким сиром на свій розсуд. Для приготування соусу досить збити всі інгредієнти в блендері до кремоподібної консистенції. Викладіть лист салату на булочку, зверху додайте котлету і полийте її сирним соусом.

    Приготування гамбургерів-барбекю в домашніх умовах


    Інгредієнти:
    Для бургерів і соусу:

  • булочки для гамбургерів;

  • фарш з індички - 14 кг;

  • вівсянка - 1/2 ст.;

  • рідкий дим - 1/2 ч. ложки;

  • твердий сир - 65 г;

  • майонез;

  • соус барбекю;
  • Гамбургер в домашніх умовах

  • гострий перець - за смаком.


  • Для цибулевих кілець:

  • цибуля - 130 г;

  • світле пиво - 180 мл;

  • борошно - 65 р.


  • Приготування
    Перетворіть вівсянку в борошно і змішайте з рідким димом, фаршем і тертим сиром. Додайте сіль. Обсмажте котлети з індички до готовності. Змішайте майонез з гострим перцем.
    Так як «начинкою» для гамбургерів в домашніх умовах стануть ще і цибульні кільця, час зайнятися ними. Наріжте цибулю товстими кільцями і занурте в легкий кляр з борошна і пива. Обсмажте у фритюрі до зарум'янювання.
    Зберіть бургери, виклавши котлети на булочки, потім полив їх майонезом, соусом барбекю і покривши цибульними кільцями.