Меню величезної кількості закладів, від фаст-фудів до ресторанів, пропонує своїм гостям широке розмаїття бургерів. Так чи інакше, жодному з них не зрівнятися з якісно приготованим домашнім продуктом, зробленим за оригінальним рецептом. Про те, як зробити гамбургер в домашніх умовах смачним і цікавим ми розповімо в цьому матеріалі.
Як зробити гамбургер як в Макдональдсі будинку?
Популярна мережа закусочних підкорила простих їдців своїм меню ще з моменту відкриття. З тих самих пір багато безуспішно намагаються інтерпретувати самі популярні позицій у меню. Ми вирішили поділитися з вами оригінальним рецептом одного з найбільш важких позицій – Біг Мака.
Інгредієнти: Для соусу:
майонез - 115 мл; солоний огірок - 25 г; ріпчаста цибуля - 10 г; цукор - 5 г; оцет - 10 мл Для бургера:
булочка для бургера - 1 1/2 шт.; яловичина - 240 г; солодкий цибуля - 5 г; листя салату - 2-3 шт.; скибочка сиру; скибочки солоного огірка - 2-3 шт. Приготування Обидві булочку для бургера розділіть навпіл і залиште від другої лише нижню частину. Покладіть всі булочки на гриль зрізом вниз і дайте підрум'янитися. М'ясо розділіть навпіл і сформуйте у дві плоскі котлетки. Також обсмажте на грилі з кожною з сторін до зарум'янювання.
Змастіть підстава булочки частиною соусу, покладіть трохи цибулі та салату, скибочка сиру, котлету і ще одна підстава булочки. Знову повторіть шар соусу, цибулі та салату, викладіть кружечки огірків і другу котлету. Накрийте бургер залишилася булочкою.
Тепер до оригінальним бургерам, приготування яких почнемо з самого головного – м'яких булочок.
Як зробити булочку для гамбургера?
Інгредієнти: вода - 235 мл; дріжджі - 5 г; цукор - 10 г; яйця - 2 шт.; борошно - 410 г; вершкове масло - 45 р. Приготування Розведіть дріжджі в теплій підсолодженій воді. До розчину додайте розтоплене масло і починайте замішування, поступово підсипаючи борошно. В середині процесу додавання борошна, почніть забивати яйця. Коли всі яйця з борошном будуть додані, а тісто почне відставати від стінок посуду, залиште його на расстойку на 45 хвилин. Розділіть тісто на 8 порцій, потім дайте їм збільшитися вдвічі і залиште запікати при 200 градусах на 15-20 хвилин.
Як зробити домашній гамбургер?
Інгредієнти: фарш філе індички - 240 г; фарш гомілки індички - 240 г; гірчиця - 35 г; суміш італійських трав - 1 1/2 ст. ложки; часник сушений - 1 ч. ложка; кетчуп - 35 г; булочки для гамбургерів - 4 шт.; томат - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; листя салату - 4-5 шт. Приготування Перед тим, як зробити котлету для гамбургера, змішайте обидва види фаршу, додайте сіль, італійські трави і сушений часник. Сформуйте котлетки і підрум'яньте їх.
Булочки змастіть гірчицею з кетчупом, викладіть на них овочі і котлети.
Як зробити смачний гамбургер в домашніх умовах?
Інгредієнти: Для маринаду:
солодкий перець - 140 г; гострий перець - за смаком; часник - 5 зубків; рослинне масло - 35 мл; оцет - 35 мл; паприка - 2 ст. ложки; сушений орегано - 1 ст. ложка; сушену цибулю - 2 ч. ложки. Для соусу:
гострий кетчуп - 45 мл; майонез - 115 мл; сметана - 55 мл Для бургерів:
куряче філе - 480 м; булочки для бургерів - 4 шт.; листя салату; помідори - 2 шт. Приготування Помістіть в блендер всі компоненти маринаду і збийте їх в кашку. Перед тим, як зробити соус для гамбургера, залиште близько 3 столових ложок суміші, а решту використовувати для маринування курятини. Птицю слід витримувати в маринаді від 6 до 12 годин. Залишки маринаду з'єднайте з інгредієнтами для соусу.
Куряче філе обсмажте до готовності. На булочку викладіть салат і кільця томатів, зверху додайте курятину і полити все соусом. Накрийте бургер другий булочкою.