Пропонуємо рецепти приготування розсольнику з перловкою і огірками. Цей наваристий супчик з оригінальним кислуватим смаком неодмінно сподобаються любителям пікантних перших страв.
Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками - рецепт
Інгредієнти: яловичі нирки – 550 г; вода фільтрована – 3 л; картопляні бульби – 550 г; ріпчаста цибуля – 130 г; морква – 130 г; корінь петрушки – 75 г; корінь селери – 75 г; перлова крупа – 110 г; солоні огірки – 220 г; розсіл огірковий – 120-190 мл; масло рослинна – 30 мл; сіль – за смаком; горошки чорного перцю – 5-6 шт.; листочки лавра – 3 шт.; горошини запашного перцю – 2-3 шт.; свіжа зелень петрушки, селери і кропу – за смаком; сметана. Приготування Смак класичного розсольнику безпосередньо залежить від правильної попередньої підготовки нирок. Спочатку очистимо субпродукт від пленочек і жиру, разрежем на кілька частин і замочимо у воді на дванадцять годин. За час вимочування як мінімум три рази міняємо воду на чисту. Після цього нирки заливаємо окропом, ставимо на вогонь середньої інтенсивності і відварюємо протягом півгодини. Далі виймаємо нирки на обробну дошку і шаткуємо малими кубиками, а воду, в якій вони варилися виливаємо.
Поки варяться нирки, готуємо інші компоненти. Перлову крупу промиваємо до прозорої води і запарюємо на тридцять хвилин окропом. За цей час два-три рази міняємо окріп на новий. Разом з тим солоні огірки очищаємо від шкірки, заливаємо склянкою окропу, ставимо на вогонь і відварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім виймаємо їх, нарізаємо невеликими кубиками або маленькими часточками, повертаємо у відвар і протушиваем на помірному вогні ще хвилин десять.
Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, а моркву, корінь селери і петрушки тонкою соломкою і пасеруємо на сковороді з рослинним маслом до м'якості.
Підготовлені нирки закладаємо в каструлю з трьома літрами підігрітою до кипіння очищеної води, викладаємо перловку і проварюємо протягом тридцяти хвилин. Тепер додаємо пасеровані овочі, а через десять хвилин очищені і нарізані дрібними кубиками картопляні бульби. Коли картопля буде готова, закладаємо огірочки, пробуємо на смак і додаємо сіль, розсіл, горошини чорного і духмяного перцю, кидаємо лаврові листочки і проварюємо супчик ще п'ятнадцять хвилин. Тепер закладаємо подрібнену зелень, даємо прокипіти кілька хвилин і вимикаємо плиту. Через десять хвилин, коли розсольник настоїться, розливаємо його по тарілках, присмачую сметаною і можемо подавати.
Пісний суп з маринованими огірками і перловкою - рецепт
Інгредієнти: очищена вода – 25 л; морква – 90 г; цибуля ріпчаста – 90 г; крупа перлова – 90 г; картопляні бульби – 750 г; солоні огірки – 200 г; огірковий розсіл – 130 мл; листочки лавра – 2-3 шт.; горошини запашного перцю – 3-4 шт.; горошки чорного перцю – 7-9 шт.; сіль – за смаком; цукровий пісок – за смаком; олія рафінована рослинна; свіжа зелень петрушки, кропу або будь-яка інша на вибір – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування розсольнику, замочуємо в окропі добряче промиту перловку на сорок хвилин, періодично змінюючи гарячу воду на новий окріп. Потім промиваємо розпарену крупу, заливаємо очищеною водою, підігрітою до кипіння, ставимо на плиту і варимо до м'якості перловых зерен. Тепер додаємо очищену і нарізану дрібними кубиками картоплю і, пасеровані на
олії, попередньо нарізані цибулю і моркву. Кидаємо також горошини запашного і чорного перцю, і лаврове листя. Варимо до готовності овочів.
В цей час очищені мариновані огірочки нарізаємо кубиками або четвертьдольками, закладаємо в прогріту сковороду або сотейник і припускаємо до м'якості під кришкою на помірному вогні. По готовності овочів додаємо м'які огірки в суп, вливаємо розсіл на смак, додаємо сіль та цукровий пісок, кидаємо також дрібно посічену свіжу зелень, готуємо пісний розсольник з перловкою і маринованим огірком ще кілька хвилин, і вимикаємо плиту.