Стейки сьомги, запечені в духовці у фользі, напевно, одне з найбільш ласих і в той же час швидке в приготуванні блюдо. А так як рецептів приготування сьомги запеченої у фользі в духовці існує безліч вам ніколи не набридне готувати її і, звичайно ж ласувати своїми творіннями.
Рецепт запеченої сьомги з лимоном у фользі
Інгредієнти: стейк сьомги – 2 шт.; лимон – 1 шт.; цибулю білий соковитий – 1 шт.; кріп свіжий – 4 гілочки; масло рослинне – 20 г; соус соєвий – 15 г; перець. Приготування Стейки добре промийте під холодною водою і промокніть рушниками з паперу. Кожен стейк поперчіть, полийте лимонним соком і повапните соєвим соусом, він замінить вам сіль. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів, а рибу залиште маринуватися хвилин на 30-40. Наріжте тонкими півкільцями цибулю, а половинку лимона кружечками. Змастіть два квадрата з фольги маслом і викладайте цибулю, на нього рибу, а зверху риби кружечки лимона і гілочки кропу. Закрийте так звані кишені з фольги і загорніть кожен ще в один шар. Поставте сьомгу в пічку на 20-25 хвилин при температурному режимі 200 градусів. Ось скільки потрібно запікати сьомгу у фользі в духовці, щоб вона вийшла запеченої, а не смаженої.
Сьомга в соусі, запечена у фользі
Інгредієнти: сьомга філе – 300 р.; сир – 100 г; вершки молочні – 150 мл; майонез – 15 г; лимон – 1/2 шт.; цибулю білий солодкий– 1 шт.; діжонська гірчиця із зернятками – 15 ст. ложки; масло рослинне – 20 г; сіль; перець мелений. Приготування Філе добре вимийте, рибу присоліть, поперчіть і розріжте навпіл на дві порції. З'єднайте вершки, майонез, сіль, діжонську гірчицю, перець і видавіть сік 1/2 лимона, добре вимісіть. Цибуля нарізайте кільцями, сир подрібніть на тертці. Застеліть форму для запікання фольгою і змастіть її маслом, після викладіть цибулю першим шаром, наступним шаром рибу і залийте соусом. Після чого густо посипте сиром і фольгу можна не закривати, щоб рибка вийшла з рум'яною скоринкою. Можна відправляти в духовку (попередньо підігріту до 200 градусів) на третину години.
Сьомга, запечена у фользі з картоплею і овочами
Цей порційний рецепт (на дві персони) дуже вигідний для святкового столу. Інгредієнти гарніру ви можете змінювати за своїм пристрастям і бажанням ваших гостей. Сьомга готується вже з гарніром, тому готове буде все разом, а часу займе мінімум.
Інгредієнти: сьомга філе – 400 р.; томати в'ялені – 3 шт.; масло з банки з в'яленими помідорами – 40 г; картопля – 2 шт.; гриби – 200 г; цибуля біла – 1 шт.; томат – 1 шт.; перець солодкий жовтий (жовтий для палітри) – 1 шт.; лимон – 1/2 шт.; зелень свіжа; сіль; перець мелений. Приготування Поставте варитися картоплю, її треба відварити до напівготовності. Вимийте сьомгу і розріжте на два однакових шматка, тепер необхідно відрізати великий квадрат пергаменту для запікання (всі вищевказані інгредієнти повинні в нього поміститься). Обидва шматка риби викладіть пліч-о-пліч на пергамент, наріжте гриби пластинками і викладіть на рибу. Зверху видавіть сік лимона, потім порізані навпіл в'ялені помідори і полийте олією. Увімкніть духовку на розігрів до 200 градусів. Цибулю необхідно порізати півкільцями, помідори кільцями і теж викладайте на рибу, посоліть. Додайте зелень, але не нарізайте, покладіть гілочками і туди ж

порізаний скибочками жовтий болгарський перець. Картопля вже повинна була зваритися до напівготовності і встигнути охолонути, її нарізайте гуртками не тонко, щоб не розвалилася. Викладайте зверху і з боків останній становить (порізану картоплю) і щільно загорніть пергамент. Для того щоб пергамент не розкривався, а це необхідно, використовуйте звичайний офісний степлер. У вас повинен вийти цеглинка з пергаменту з рибно-овочевою начинкою, загорніть його в два шари фольги і відправте запікатися на 25-30 хвилин. Коли дістанете рибу з духовки, обережно розгорніть фольгу і пергамент (багато пари). Відразу присипте свежесмолотым перцем, а через пару хвилин, вже на тарілках, рубаною зеленню.