Горбуша – смачна риба, але її не завжди виходить зробити ніжною і соковитою. Спробуйте приготувати її за нашими рецептами, і ваші гості неодмінно оцінять її незвичайний аромат і насичений смак. На гарнір до червоній рибі відмінно підійде рис або картопляне пюре. Як приготувати горбушу в духовці у фользі ми вас зараз розповімо.
Горбуша, запечена в духовці у фользі, шматочками
Інгредієнти: морква – 1 шт.; горбуша – 1 кг; помідор – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; лимон – 1 шт.; спеції ; масло вершкове; олія рослинна. Приготування Горбушу обробляємо, промиваємо, розрізаємо на шматочки і поливаємо лимонним соком. Маринуємо рибу протягом години, а тим часом готуємо всі інші інгредієнти. Помідори обполіскуємо, обсушуємо і шаткуємо тонкими кружечками. Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями, а моркву натираємо на тертці. У сковороді розігріваємо трохи масла, викладаємо цибульку з морквою і пасеруємо до золотистого кольору, подсаливая за смаком. Фольгу нарізаємо квадратиками і промазуємо кожен маслом. Розподіляємо тонким шаром овочеву обжарку, потім викладаємо шматочок риби і зверху – шматочок вершкового масла. Покриваємо скибочкою помідора, підсолюємо трохи і посипаємо рубаною зеленню. Загортаємо фольгу щільно, щоб не залишилося ніяких отворів. Точно також чинимо з усіма рибними шматочками, а потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо страву в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Рецепт горбуші в духовці у фользі цілком
Інгредієнти: горбуша – 1 кг; олія рослинна; лимон для прикраси; картопля – 1 кг; спеції; маслини для прикраси. Для соусу:
сметана – 60 мл; спеції. Приготування Горбушу чистимо, видаляємо зябра, потрошимо і ретельно промиваємо. Потім обсушуємо і акуратно розрізаємо вздовж гострим ножем по хребту. Витягуємо його і промазуємо рибу зовні і всередині сметанним соусом. Викладаємо горбушу на застелений фольгою деко. Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками, приправляємо спеціями і викладаємо поруч з рибою. Зверху накриваємо все фольгою, щільно закріплюємо краю і запікаємо страву в заздалегідь прогрітій духовці, 35 хвилин. Після цього зменшуємо температуру до 110 градусів і засікаємо ще 10 хвилин. Готову страву прикрашаємо маслинами без кісточок і лимонними часточками. Ось і все, горбуша, запечена в духовці у фользі, готова!
Рецепт приготування горбуші в духовці у фользі з сиром
Інгредієнти: горбуша – 1 кг; майонез – за смаком; сир – 200 г; спеції; лимонний сік – за смаком. Приготування Горбушу нарізаємо шматочками, приправляємо спеціями і викладаємо у форму, застелену листом фольги. Збризкуємо рибу лимонним соком, промазуємо майонезом і посипаємо тертим сиром. Накриваємо зверху другим листом фольги і відправляємо страву в розігріту духовку на 40 хвилин. Подаємо горбушу в якості другого гарячого страви, прикрасивши порізаною зеленню.
Горбуша в фользі в духовці
Інгредієнти: горбуша – 1 кг; сир – 200 г; помідор – 2 шт.; лимон – 05 шт.; томатний соус – 1 ст.; оцет столовий – 1 ст. ложка; масло вершкове – 2 ст. ложки; зелень кропу. Приготування Тушку риби обробляємо, потрошимо, обробляємо на філе і нарізаємо порційними шматочками. Потім приправляємо горбушу спеціями, змащуємо розтопленим вершковим маслом і збризкуємо оцтом. Тепер викладаємо рибні шматочки на фольгу, накриваємо зверху скибочками помідорів і посипаємо тертим сиром і подрібненою свіжим кропом. Загортаємо філе горбуші у фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин. Подаємо готову страву з томатним соусом, прикрасивши лимонними скибочками і рубаною зеленню.