Запечена рибка - це смачно і корисно. Як і скільки запікати форель в духовці у фользі, ми вам зараз і розповімо.
Рецепт форелі запеченої в духовці у фользі
Інгредієнти: свіжа форель – 500 г; лимон – 1 шт.; петрушка – 1 пучок; рафінована олія – 15 мл; перець чорний мелений; сіль. Приготування Чистимо форель, видаляємо плавники і зябра. Промиваємо прохолодною водою і витираємо паперовими рушниками. Натираємо тушку сумішшю з солі і перцю. Лимон розрізаємо на 4 частини. З однієї четвертинки видавлюємо сік, змішуємо його з рослинним маслом без запаху і натираємо отриманою сумішшю рибу. Другу чверть ріжемо тоненькими скибочками. На тушці робимо неглибокі надрізи і поміщаємо в них шматочки лимонів. Решті лимон ріжемо тоненькими скибочками і змішуємо їх з подрібненою петрушкою. Заповнюємо отриманою масою рибку. Начинену рибку акуратно обертаємо фольгою і викладаємо її в жароміцну форму. Ставимо її в духовку. Запікаємо 40 хвилин при помірній температурі. Практично в кінці запікання фольгу розгортаємо, щоб рибка підрум'янилася.
Рецепт форелі з овочами у фользі в духовці
Інгредієнти: форель – 2 шт.; консервовані ананаси – 300 г; сметана – 200 г; помідори – 6 шт.; лимон – половинка; спеції; сіль. Приготування Форель промиваємо, чистимо і нарізаємо великими шматками. Віджимаємо сік з половини лимона і добре поливають ним рибу. Залишаємо хвилин на 10. Помідори ріжемо тоненькими кільцями. Викладаємо рибу на фольгу. Солимо, притрушиваем спеціями і обмазуємо товстим шаром сметани. Злегка присаливаем зверху. Поверх сметани викладаємо кружечки ананасів. І останнім шаром будуть скибочки помідорів. Притрушиваем їх спеціями. Закриваємо це все фольгою й запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
Приготування форелі в духовці у фользі
Інгредієнти: філе форелі – 800 г; цибуля ріпчаста – половинка; помідор – 1 шт.; часник – 1 зубчик; лимон - 1 шт.; тертий імбир – 1 ч. ложка; соус соєвий – 15 мл; зелень; сіль; спеції. Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, помідор – кубиками. Часник дрібненько рубаємо. Подрібнюємо зелень. Деко застеляємо фольгою, зверху на неї викладаємо філе форелі, поливаємо його соєвим соусом, змішаним з лимонним соком. Притрушиваем перцем і підсолюємо. Зверху на рибу розкладаємо подрібнений часник, тертий імбир і подрібнену цедру лимона. Потім розміщуємо кубики помідора і півкільця цибулі і засипаємо це все подрібненою зеленню. Закриваємо все це фольгою. Запікаємо 20 хвилин в добре нагрітій духовці.
Рецепт форелі, запеченої з перцем в духовці у фользі
Інгредієнти: форель – 1 шт.; лимон – 1 шт.; петрушка – 1 пучок; кріп – 1 пучок; солодкий перець – 2 шт.; сіль; чорний мелений перець. Приготування Форель поливаємо лимонним соком, підсолюємо, притрушиваем перчиком і даємо постояти чверть години. Подрібнюємо зелень. На фольгу викладаємо петрушку, на неї зверху кладемо рибку. Те, що залишилося після того, як вичавили сік з лимона, подрібнюємо і змішуємо з дрібно нарізаним кропом. Закриваємо всі фольгою й запікаємо 40 хвилин при 180 градусах. Хвилин за 10 до закінчення процесу приготування фольгу розгортаємо, щоб рибка підрум'янилася. Перець ріжемо тоненькими смужками, а другу половинку лимона ріжемо півкільцями. Викладаємо готову запечену рибку на тарілку і прикрашаємо перцем і лимоном.
Стейки форелі у фользі в духовці
Інгредієнти: стейки форелі – 2 шт.; пармезан – 60 г; «Російський» сир - 60 г; цибуля – 1 шт.; вершки – 1 склянка; лимон – половинка; кріп – 30 г; сіль; спеції для риби. Приготування Стейки форелі натираємо сіллю, перцем, спеціями. Заливаємо зверху вершками і соком, видавленим з половини лимона. Даємо рибці промаринуватися близько 30 хвилин. Цибулю шаткуємо кільцями, сир тремо на тертці. На деко викладаємо лист фольги. На нього покласти кільця цибулі і рибу. Щільно запаковуємо і на півгодини прибираємо в прогріту до 200 градусів духовку. Після цього відкриваємо фольгу, посипаємо тертим російським сиром і пармезаном. Потім знову прикриваємо фольгою й запікаємо ще 10 хвилин. Готову рибку притрушиваем подрібненою зеленню кропу. Приємного всім апетиту!