Сьогодні ми розповімо, як правильно приготувати лосося в духовці у фользі. Риба цієї родини відрізняється вишуканим ніжним смаком, і є одним з найбільш корисних представників водного царства. Безліч вітамінів, а також чималий вміст поліненасичених жирних кислот омега-3 робить червону рибу незамінною для дієтичного харчування, а також для раціону людей, ведучих здоровий спосіб життя. Часте вживання лосося сприяє омолодженню організму, уповільнює процес старіння і скорочує зморшки. І це ще не повний список корисностей цієї рибки.
Приготування лосося у фользі повною мірою зберігає всі властивості і тому є найбільш пріоритетним.
Стейки з лосося в духовці у фользі з лимоном
Інгредієнти: стейки лосося – 4 шт.; лимон – 1 шт.; чорний свіжозмелену перець – за смаком; спеції для риби – за смаком; сіль – за смаком; оливкова олія. Приготування У мисочці змішуємо сіль, спеції для риби і свіжозмелену чорний перець натираємо отриманою сумішшю підготовлені належним чином стейки лосося. Лимон ретельно вимиваємо і занурюємо цілком на одну хвилинку в крутий окріп. Потім витягуємо цитрус на обробну дошку і розрізаємо на гуртки або часточки, які укладаємо на стейки рибки. Тепер розміщуємо лосося з лимоном на промасленных оливковою олією аркушах фольги, запечатуємо мішечком і розміщуємо на деку, який встановлюємо на середній рівень прогрітій до 195 градусів духовки.
Скільки запікати лосось у фользі в духовці, визначаємо в залежності від величини рибних стейків, а також можливостей вашого духової шафи. У середньому для цього знадобиться від двадцяти до тридцяти хвилин. Важливо не пересушити рибку, інакше вона втратить свої чудові смакові якості.
Лосось, запечений в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти: стейки або філе лосося – 750 г; лимон -05 шт.; часник – 3 зубчики; свіжа зелень кропу – 1 пучок; зелена цибуля (за бажанням) – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; оливкова олія. Приготування Деко застеляємо листом фольги і промазуємо оливковою олією. Стейки або філе лосося натираємо сіллю, меленим чорним перцем, збризкуємо лимонним соком і укладаємо на фольгу. Притрушиваем скибки рибки зверху дрібно нарубаною зеленню кропу і за бажанням зеленою цибулькою, прикриваємо зверху другим листом фольги і розміщуємо на середньому рівні прогрітій до 220-230 градусів духовки. Через двадцять п'ять хвилин рибка буде готова, можна перекладати її на блюдо і подавати до столу.
При бажанні можна урізноманітнити смак страви, уклавши на рибку скибочки помідорів та інших овочів.