Морський коктейль - універсальний продукт, з якого готують супи, салати, закуски, а також основні страви, при цьому можна навіть не нагадувати вам про його користь для організму і важливість присутності в нашому меню. А так як морський коктейль пропонують багато виробників, то і він сам дуже різноманітний за своїм складом і пропорціям інгредієнтів. Однаковий рецепт з морським коктейлем різних виробників може бути абсолютно різним за смаковими якостями.
Рецепт супу з морепродуктів «Морський коктейль з вершками»
Дуже простий рецепт із замороженого морського коктейлю, вимагає мінімум сил і часу.
Інгредієнти: коктейль з морепродуктів заморожений — 300 г; солодкий перець — 1 шт.; лимон — 1 шт.; вершки — 150 мл; вершкове масло — 50 г; плавлений сир — 50 г; лавровий лист; сіль; перець; приправи; кріп – 1/2 пучка; петрушка – 1/2 пучка; зелена цибуля — 1/2 пучка. Приготування Розморозьте морепродукти і грунтовно і ретельно промийте їх, тому що іноді трапляються навіть частинки черепашок і морський пісок. У каструлю налийте води, поставте на плиту, додайте сіль, лаврушку і спеції які ви використовуєте з морепродуктів. Після закипання покладіть туди морепродукти, а після сік половини лимона. А в іншій каструлі закип'ятити вершки, зніміть їх з плити і додайте плавлений сир для досягнення однорідності краще всього використовувати блендер. Болгарський перець подрібніть і посмажте на маслі. Дістаньте морський коктейль з води і перекладіть в вершки, але не зливайте воду. А тепер влийте воду, в якій варилися морепродукти в вершки, робити це потрібно обережно тонкою цівкою. Додайте обсмажену перець, дрібно порізану зелень і тепер пробуйте, додаючи сіль, спеції і сік, що залишився лимона. Потім поставте на піч і проваріть кілька хвилин. Деякі на фініші приготування цього супу додають роздавлений часник, але це на любителя.
Рецепт салату з морським коктейлем Рецепти салатів з морського коктейлю часто прості, особливо варіації в маринаді. За півгодини на вашому столі буде красуватися смачна холодна закуска.
Інгредієнти: морський коктейль маринований – 300 г; капуста пекінська – 100 г; огірки – 150 г; томати – 150 г; яйця – 4 шт.; сіль; перець. Приготування Поставте отвариваться яйця, залийте їх холодною водою і поставте остигати. Наріжте пекінську капусту смужками, огірки і помідори середніми кубиками. Яйця дрібно поріжте і змішайте все в одному посуді. Якщо в коктейлі деякі інгредієнти занадто великі, то можна подрібнити і їх. Заправте оливковою олією і додайте маринад, в якому був коктейль, після чого посоліть і поперчіть.
Рецепт морського коктейлю у вершковому соусі
Інгредієнти: коктейль морський заморожений – 05 кг; лимон – половина; часник – 2 зубчики; вершки 20% – 1 склянка; сіль; олія оливкова – 15 г; соус соєвий – 30 г; цукор; цибуля – 1 /2 середньої цибулини; спеції; петрушка – 1 пучок. Приготування Спочатку необхідно розморозити морепродукти, але не з допомогою гарячої води або мікрохвильової печі. Краще, щоб вони розморозилися природним шляхом, тоді при подальшому приготуванні вони не будуть розвалюватися і не перетворяться на кашу. Після
розморожування гарненько промийте дари моря і висушіть на рушник. Часник прbплюсніть ножем, дрібно порубаєте і обсмажте на сковороді з маслом, потім видаліть його, але не зливайте масло. Покладіть в сковороду до ароматизованого часником олії дрібно нарізану цибулю і смажте до м'якості. Після влийте туди ж вершки і повільно доводьте їх до кипіння, вершки з цибулею закипіли, значить можна додати соєвий соус і знову чекаємо поки закипить. Слідом за тим додайте лимонний сік, і після того як закипить, обережно додати морський коктейль, сіль, цукор, перець і варіть 2-3 хвилини. Петрушку порубаєте і всипте в каструльку на фінішному етапі.